reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

A powiecie mi co z tymi lampkami?

matko poruszyłyście temat, o którym zapomniałam a który przyprawia mnie o ciarki czyli ten nieszczęsny kikut :( słyszałam, że są jeszcze jakieś waciki nasączone alkoholem i że tym się przemywa ale jak Jotemka polecasz ten specyfik to komu ufać jak nie Tobie ;)

reklama
A powiecie mi co z tymi lampkami?

matko poruszyłyście temat, o którym zapomniałam a który przyprawia mnie o ciarki czyli ten nieszczęsny kikut :( słyszałam, że są jeszcze jakieś waciki nasączone alkoholem i że tym się przemywa ale jak Jotemka polecasz ten specyfik to komu ufać jak nie Tobie ;)

waciki są sztywne i dość nie wygodne- ja kupiłam dosłownie 10- żeby rogiem gdzieś głębiej wytrzeć- może tym razem się uda bez cyrku.

Nienawidzę tego :/

Ja chyba miałam takie gotowe gaziki nasączone alkoholem, sprzedawane na sztuki. Nie pamiętam już jak się nazywały.
Oczka przemywałam wodą przegotowaną tak jak buźkę, sól miałam używać jakby coś się działo z oczkami.

Nina ja muszę wymyślić jakąś lampkę, mam teraz w sypialni taką nocną co stoi na szafce obok łóżka, ale szafkę raczej wywalę, co by mieć dobry dostęp do łóżeczka.

My mamy w domu taką lampkę Lampa solna Kosz Metalowy kolor czerwony (3836445295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i zamierzam jej używać przy Olku. Nie wierzę w jakieś jej cudowne właściwości, ale po prostu daje fajne światło - nie rypie po oczach wcaliście a rozjaśnia bardzo przyjemnie mrok że da się funkcjonować. Jak mi ją w nocy mąż przed twarzą centralnie świeci to mnie nie budzi, mimo że mam sen delikutaśny niesamowicie.

A patrzcie muszę jakąś lampkę nocną kupić.....bo ta, której używałam przy Młodym zrypała sie;-)
Tyle, że ja nie świeciłam jej całe noce a tylko do karmienia i tyle. Nie uczyłam go spania ze światłem, a i ja tego nie lubię.

L-oka no właśnie u mnie w tesco nie ma za dużo promocji. No może oprócz pajacy, ale akurat tych mam pod dostatkiem i teraz chciałam wyposażyć małego w jakieś jeansy, bluzy, sweterki, itp.

Co do kosmetyków to też ciągle się zastanawiam, czy kupić. Chyba wybiorę się do super-pharm żeby postudiować i porównać składy pomiędzy produktami różnych firm.

oj to moze beda te promocje. U nas jest na kolekcje - nie na rodzaj ubran,takze sa i spodnie krotkie i długie, koszulki, spiochy, pajace, body no i teraz butki były :)

Przy czwórce dzieci stosowałam spirytus do kikuta, ale przy piątym octenisept.Rewelacja!!!! Polecono go w szpitalu, byłam sceptycznie nastawiona, ale naprawdę szybko działa.

tez słyszałam o tym ze dobry .

Generalnie przypomniałyscie mi ze jeszcze apteke musze odwiedzic :)

A patrzcie muszę jakąś lampkę nocną kupić.....bo ta, której używałam przy Młodym zrypała sie;-)
Tyle, że ja nie świeciłam jej całe noce a tylko do karmienia i tyle. Nie uczyłam go spania ze światłem, a i ja tego nie lubię.

A ja właśnie nauczyłam jedno i drugie i teraz mam przerypane jak gdzieś jadę i nie zabiore ze sobą małej lampeczki do kontaktu...Jeszcze najlepiej by było żeby każdemu z osobna tzn księżyc i kubusia brała:szok:jak to sobie człowiek może problemów narobic i co gorsza teraz też się rozglądam za jakąś ładna lampeczką do kontaktu:oo2::-)

reklama
Goga tak to to było, ale nie pamiętam czy się sprawdziło, bo już trochę czasu minęło :sorry2: Ale pamiętam, że kikut zaraz nam odpadł.
A ten spirytus to zwykły czy kosmetyczny?

Do góry