reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

A powiecie mi co z tymi lampkami?

matko poruszyłyście temat, o którym zapomniałam a który przyprawia mnie o ciarki czyli ten nieszczęsny kikut :( słyszałam, że są jeszcze jakieś waciki nasączone alkoholem i że tym się przemywa ale jak Jotemka polecasz ten specyfik to komu ufać jak nie Tobie ;)

reklama
A powiecie mi co z tymi lampkami?

matko poruszyłyście temat, o którym zapomniałam a który przyprawia mnie o ciarki czyli ten nieszczęsny kikut :( słyszałam, że są jeszcze jakieś waciki nasączone alkoholem i że tym się przemywa ale jak Jotemka polecasz ten specyfik to komu ufać jak nie Tobie ;)

waciki są sztywne i dość nie wygodne- ja kupiłam dosłownie 10- żeby rogiem gdzieś głębiej wytrzeć- może tym razem się uda bez cyrku.

Nienawidzę tego :/

Ja chyba miałam takie gotowe gaziki nasączone alkoholem, sprzedawane na sztuki. Nie pamiętam już jak się nazywały.
Oczka przemywałam wodą przegotowaną tak jak buźkę, sól miałam używać jakby coś się działo z oczkami.

Nina ja muszę wymyślić jakąś lampkę, mam teraz w sypialni taką nocną co stoi na szafce obok łóżka, ale szafkę raczej wywalę, co by mieć dobry dostęp do łóżeczka.

My mamy w domu taką lampkę Lampa solna Kosz Metalowy kolor czerwony (3836445295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i zamierzam jej używać przy Olku. Nie wierzę w jakieś jej cudowne właściwości, ale po prostu daje fajne światło - nie rypie po oczach wcaliście a rozjaśnia bardzo przyjemnie mrok że da się funkcjonować. Jak mi ją w nocy mąż przed twarzą centralnie świeci to mnie nie budzi, mimo że mam sen delikutaśny niesamowicie.

A patrzcie muszę jakąś lampkę nocną kupić.....bo ta, której używałam przy Młodym zrypała sie;-)
Tyle, że ja nie świeciłam jej całe noce a tylko do karmienia i tyle. Nie uczyłam go spania ze światłem, a i ja tego nie lubię.

L-oka no właśnie u mnie w tesco nie ma za dużo promocji. No może oprócz pajacy, ale akurat tych mam pod dostatkiem i teraz chciałam wyposażyć małego w jakieś jeansy, bluzy, sweterki, itp.

Co do kosmetyków to też ciągle się zastanawiam, czy kupić. Chyba wybiorę się do super-pharm żeby postudiować i porównać składy pomiędzy produktami różnych firm.

oj to moze beda te promocje. U nas jest na kolekcje - nie na rodzaj ubran,takze sa i spodnie krotkie i długie, koszulki, spiochy, pajace, body no i teraz butki były :)

Przy czwórce dzieci stosowałam spirytus do kikuta, ale przy piątym octenisept.Rewelacja!!!! Polecono go w szpitalu, byłam sceptycznie nastawiona, ale naprawdę szybko działa.

tez słyszałam o tym ze dobry .

Generalnie przypomniałyscie mi ze jeszcze apteke musze odwiedzic :)

A patrzcie muszę jakąś lampkę nocną kupić.....bo ta, której używałam przy Młodym zrypała sie;-)
Tyle, że ja nie świeciłam jej całe noce a tylko do karmienia i tyle. Nie uczyłam go spania ze światłem, a i ja tego nie lubię.

A ja właśnie nauczyłam jedno i drugie i teraz mam przerypane jak gdzieś jadę i nie zabiore ze sobą małej lampeczki do kontaktu...Jeszcze najlepiej by było żeby każdemu z osobna tzn księżyc i kubusia brała:szok:jak to sobie człowiek może problemów narobic i co gorsza teraz też się rozglądam za jakąś ładna lampeczką do kontaktu:oo2::-)

reklama
Goga tak to to było, ale nie pamiętam czy się sprawdziło, bo już trochę czasu minęło :sorry2: Ale pamiętam, że kikut zaraz nam odpadł.
A ten spirytus to zwykły czy kosmetyczny?

Do góry