reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
No ja niestety smarowałam co pogorszyło jeszcze stan ciemieniuszki:wściekła/y: Potem to już nic nie pomagało-ani smarowanie pół godz przed kąpiela, ani żadne domowe sposoby-musiałam kupić olejuszkę i przeszło.
Ale teraz juz wiem dlaczego położna powiedziała aby czesać pod włos;-)

Jotemka ale tylko psikałaś i koniec czy tez na patyczek iod spodu przecierałaś?? U nas w rodzinie tylko psikali i wylądowali w szpitalu....

Psikanie i przecieranie gazikiem żeby farfocli się pozbyć. No i zasada: odciągamy kikucik porzadnie, to dziecku nie boli i nie urwiemy!!!!!! Nie bójmy się!!!!

No to może tez się skusze....ale spirytus tez był rewelacyjny....kikut odpadł może 3 dnia pobytu w domu(tyle, że ja tydzień w szpitalu leżałam po cc)

Pisze, że mało kupuje kosmetyków bo pamiętam jak pojechałam do znajomej która urodziłą 3 miesiące przede mną....matko ile ona kosmetyków miała....krem do pupu, krem do twarzy,itd-normalnie cała komoda zastawiona kosmetykami dla maluszka.....a ja już wtedy miała kupione właśnie płyn i oliwke z Hippa, sudocrem i wode morska:-D

Agunia, Patuśka fajne ciuszki za małą cenę.
No i Patuśka już nie będziesz się bała zimna ;-)

Ja nie kupuję ani monitora ani niani. Dziecko będzie spało z nami w sypialni, a w dzień też mam pokój obok.

Truskawkowa ja też wcale nie mam zamiaru przesadzać z kosmetykami. A oliwkę chyba będę stosować ale nie codziennie.
No właśnie tak jak Adela pisze moja córcia uwielbiała masaże po kąpieli, to i jak teraz maleńka będzie wykazywać chęci to też będę tak robić.

Z kosmetykami przesadzać nie będę - płyn do kąpieli, linomag do pupy, latem krem z filtrem i wystarczy. Jak zajdzie potrzeba na coś więcej to sklepów po porodzie chyba nie zlikwidują;-)

U mnie kosmetyki dla malucha to(uwaga może przyprawić o zawał bardziej nadgorliwe mamuśki):
-płyn do kąpieli (pewnie nivea)
-sudocrem-do pupy
- woda morska do noska
-nad oliwką się zastanowię( a już broń Boże nie smarujcie oliwką głowy maluszka)

do tego patyczki dla niemowląt do pępka
i UWAGA spirytus do pępka:tak:

no i waciki do przemywania oczek przegotowana wodą

wsio;-)

ja jeszcze bym dodała sól fizjologiczną, myłam nia twarz synka i oczka, i nigdy nie miał krostek, nawet trądzika niemowlecego

reklama
Psikanie i przecieranie gazikiem żeby farfocli się pozbyć. No i zasada: odciągamy kikucik porzadnie, to dziecku nie boli i nie urwiemy!!!!!! Nie bójmy się!!!!

no to zapraszam w marcu do sosnowca.
Ja tego nie zrobię, A. tego nie zrobi- zawsze się babra i zaczyna się cyrk :wściekła/y:

ja jeszcze bym dodała sól fizjologiczną, myłam nia twarz synka i oczka, i nigdy nie miał krostek, nawet trądzika niemowlecego

No właśnie sól do oczek- koniecznie!!!

Do góry