reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Sliczne zakupy dziewczyny! :)

Edysiek zakochalam sie w spioszkach z zyrafa :)

Kroczek, ja sie przymierzam do takowego zakupu, zapewne w jakiejs wersji polaczonej z podgrzewaczem.

Kroczek, sterylizacja to wygotowywanie inaczej. Ja jak już musiałam to wygotowywałam w garnku, nie dajmy się naciągać na wszystko co oferuje rynek gadżetów dla młodych mam. Chyba, że opływasz w nadmiar kasy ;-)
Laktator kupiłam przy pierwszym dziecku: elektryczne medeli i służył mi przy wszystkich potrzebnych odciąganiach dla wszystkich dzieci i jeszcze kilku innych mamom.
Ciuszki są śliczne, ale mnie zupełnie nie pociąga jeszcze kupowanie wyprawki.... Zero potrzeb wewnętrznych. mam czas....

Ostatnia edycja:
Ja mojego meza z garnkiem w akcji nie widze jednak ;) Nie zebym nie miala do niego zaufania, ale wole zeby mu maszyna sterylizowala i podgrzewala butelki, przez okreslona wyraznie ilosc czasu ;)

Jotemka, a ktory mialas model Medeli?
Ja poczatkowo myslalam o Mini Electric ale czytalam ze jest bardzo glosny? Sklaniam sie chwilowo ku Swing, ale najpierw chcialbym przetestwowac w szpitalu czy sie sprawdza, bo one troche jednak kosztuja...

Ostatnia edycja:
A jeszcze mam pytanie czy kupujecie steliryzator? Czy jakos inaczej sobie radzilyscie bo czytalam ze wypazanie to dopiero po 4m a wczesniej trzeba sterylizowac

Zakładam, że do 4m nie będę miała co sterylizować:tak: Dwa razy bez sterylizatora czy podgrzewacza się obyłam, to i teraz potrzeby zakupu nie przewiduję. W razie czego gar z wrzątkiem wystarczy.

Zakupy wszystkie cudne. Tym cudniejsze, że za grosze. Wszelkie Smyki czy inne sieciówki omijam z daleka, za cenę jednego ciuszka ze Smyka na allegro czy w second handzie kupię całą pakę nie odbiegającą jakościową od nówki ze sklepu.
Pajacyk z żyrafą wymiata:-)

Piękne zakupy robicie!!!! Gratuluje.
Ja też jestem z tych co uważają że sterylizator to zbędny gadżet. Mnie by się nie przydał bo Tymek był cycowy, a nawet jak czasem coś dostał z butelki to lądowało w garnku. Co zdarzyło się może kilka razy. Potem w ogóle nie wyparzałam tylko dobrze myłam. Nigdy nie był chowany w sterylnych warunkach i ja sobie to chwalę, bo jak do tej pory miał tylko trzydniówkę i dwa razy katar.

reklama
Ja się na żadne sterylizatory i inne bajery nie nastawiam. Prać zamierzam w normalnym proszku, a łóżeczko zapatulę ochraniaczem żeby ładnie było :) niech się kurz zbiera, a dziecko się przyzwyczaja. Zamierzam też karmić piersią i jeść normalnie. Dopiero w razie potrzeby zacznę kombinować :) Jestem zagorzałą przeciwniczką chuchania i dmuchania na dziecko. Ja byłam wychowywana nieco po spartańsku, jak trzeba było to się i ziemi najadłam i rodzice nie telepali się nade mną i zdrowa jak koń jestem. Znowu mój mąż był zdecydowanie przechuchany i był mimo to wiecznie chory. Wiem że to nie jest wyznacznikiem niczego, ale ja wierzę że nie można przesadzać.

Do góry