reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
DAGMAR sweterek cuudny,szczęściaro i to za takie pieniążki:shocked2:.

Ja też muszę kupić laktator,z synem miałam taki problem że mam duże piersi ale wklęsłe sutki,no i mały nie dał rady ciągnąć i ściągałam tak mleczko 3 miesiące i padłam bo dalej nie nauczył się ciągnąć,boję się że teraz to samo bedzie.

Dagmar piękny ten sweterek, już sobie wyobrażam jak mała będzie w nim wyglądać:tak:

Laktator przy dziewczynach miałam bardzo często w użyciu, wracałam po 5 m-cach do pracy, spędzałam upojne chwile w toalecie 2 razy dziennie ściągając mleko:baffled:, jestem przeszczęśliwa, że teraz nie będę musiała tego robić. Laktator na pewno zakupię no chyba że karmienie nam nie wyjdzie. Nie dam się uwiązać małemu ssaczkowi 24h/dobę.
Przewijak dla mnie też niezbędny, kręgosłup by mi wysiadł przy przewijaniu i przebieraniu na łóżku
Stelaż pod wanienkę też był bardzo przydatny, bo przez pierwsze m-ce kąpaliśmy w sypialni

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

ufff porobiłam w końcu zdjęcia ciuszkom z allegro. Sorki za ilość - jak mówiłam paczka duża. A to nie wszystkie, wstawiłam te moim zdaniem bardziej neutralne, Jest jeszcze trochę sztuk bardziej chłopackich. Jak już się człowiek pojawi to pewnie dokupię coś zgodnego z płcią (jeśli będą potrzebne jakieś dziwczyńskie akcenty:-):-):-))

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 95
  • 2.jpg
    2.jpg
    39,4 KB · Wyświetleń: 96
  • 3.jpg
    3.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 97
  • 4.jpg
    4.jpg
    43,5 KB · Wyświetleń: 88
  • 5.jpg
    5.jpg
    41,2 KB · Wyświetleń: 92
DAGMAR sweterek cuudny,szczęściaro i to za takie pieniążki:shocked2:.

Ja też muszę kupić laktator,z synem miałam taki problem że mam duże piersi ale wklęsłe sutki,no i mały nie dał rady ciągnąć i ściągałam tak mleczko 3 miesiące i padłam bo dalej nie nauczył się ciągnąć,boję się że teraz to samo bedzie.

o to mnie zdziwiłaś, akurat sutki mi nigdy nie przeszkadzały, po prostu całych dzidź do buźki nie łapał :)

Zobacz załącznik 601906Zobacz załącznik 601907Zobacz załącznik 601908Zobacz załącznik 601910Zobacz załącznik 601911

ufff porobiłam w końcu zdjęcia ciuszkom z allegro. Sorki za ilość - jak mówiłam paczka duża. A to nie wszystkie, wstawiłam te moim zdaniem bardziej neutralne, Jest jeszcze trochę sztuk bardziej chłopackich. Jak już się człowiek pojawi to pewnie dokupię coś zgodnego z płcią (jeśli będą potrzebne jakieś dziwczyńskie akcenty:-):-):-))

siuper :D :D

Moi_pas rewelacyjne zakupy dla maluszka!!! Bardzo mi się podobają. Szczególnie ilość pajacyków :-) moim zdaniem najwygodniejsze. No i bardzo ładne. Ja tak jak polisia wszystko mam!!! Ale chyba dokupię właśnie kilka ładnych pajacyków, bo ich nie miałam jakoś dużo.

Laktator kupiłam przy Tymku i czasem się przydawał. Na początku dostałam jakiś ręczny od szwagierki ale był tak beznadziejny że ledwo 30ml odciągałam. Potem koleżanka pożyczyłam mi elektryczny Aventa i był bardzo fajny. Jak musiałam jej oddać, bo urodziła to sobie taki sam kupiłam. Mnie się przydawał do rozkręcenia laktacji bo w pewnym momencie miałam trochę problemów. Kilka razy zostawiałam swoje mleko do podania z butelki. Ale w pewnym momencie Tymek zrobił bunt butelkowy i nie chciał niczego z butelki przez długi czas ruszyć. Potem była walka żeby go znowu do butelki przekonać. Nie było łatwo ale w końcu się przekonał. Teraz dostaje mleko z butelki przed nocnym spaniem i ją uwielbia. Ja bardzo lubiłam karmienie piersią i nie przeszkadzało mi jakoś to uwiązanie. Mam nadzieję że tym razem też nam się uda cycować przez ok. rok. Co jak co, ale na pewno jest to duuża oszczędność!

Stelaż pod wanienkę mam, bo dostałam od koleżanki. Przydawał się przez kilka pierwszych miesięcy pomimo, że kąpaliśmy w łazience, ale wygodniej było dla kręgosłupa. Wylądował w komórce kiedy Tymek tak zaczął tak szaleć w wanience że pół łazienki było zalane. Od tego czasu kąpiel jest w wannie, a i tak często wszystko jest mokre.

reklama
Dziewczynki piękne ciuszki dla Dzieciaczków:) Musze jak tylko bede mogla wstac na dluzej tez zrobic zdjecia z tego co dostalam bo kupic nie kupilam nic;))

A jeszcze mam pytanie czy kupujecie steliryzator? Czy jakos inaczej sobie radzilyscie bo czytalam ze wypazanie to dopiero po 4m a wczesniej trzeba sterylizowac

Do góry