reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

Jouluatto sama nie wiem jak sobie radziłam :baffled: przebierałam córkę na łóżku czy kanapie.
Teraz planuję kupić i myślę nad takim na łóżeczko. A czym się różni ten na komodę? Tego z łóżeczka nie można też na komodzie położyć?
Dagmar a czemu teraz nie chcesz karmić?

reklama
Dagmar, a ja miałam dwa. Jeden beznadziejny a drugi super. Ten drugi dla wysokich osób i kręgosłup mój był zadowolony ;-)

no nawet ten wysoki wykańczał plecy mojego małża a to on kompie dzieci :D

Jouluatto sama nie wiem jak sobie radziłam :baffled: przebierałam córkę na łóżku czy kanapie.
Teraz planuję kupić i myślę nad takim na łóżeczko. A czym się różni ten na komodę? Tego z łóżeczka nie można też na komodzie położyć?
Dagmar a czemu teraz nie chcesz karmić?

No i burza :)
nie chcę, bo mam dość zalanej koszulki, łóżka , uczucia wyciekającego mleka, zastojów w 1 miesiącu... karmienia przez 3 miesiące co 15 minut i noszenia dziecka ze sobą nawet jak wchodzę pod prysznic, bo a nóż zechce się napić. Nawet kotlety smażyłam z Kajem w chuście przy cycu.
Nie czuję się gotowa na powtórkę- wszystkiego mam dość.
Jedyny pozytywny aspekt był taki, że on rzeczywiście nie chorował.

hej!
Wrzucam zdjecia ubranek, ktrore narazie kupilam, zgadnijcie ile zaplacilam za wszystki :-)
Odpowiedz pod zdjeciami :-)

DSC_0741.jpgDSC_0742.jpgDSC_0743.jpgDSC_0744.jpgDSC_0745.jpgDSC_0746.jpgDSC_0747.jpgDSC_0748.jpgDSC_0749.jpg

65 zł :-) nie kupuje ciuszkow w drogich sklepach tylko w ciuchlandach lub w sklepiku, gdzie wlascicielki sprowadzaja ciuszki z Anglii :-)

Załączniki

• DSC_0740.jpg
    DSC_0740.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0741.jpg
    DSC_0741.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC_0742.jpg
    DSC_0742.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0743.jpg
    DSC_0743.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_0744.jpg
    DSC_0744.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0745.jpg
    DSC_0745.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0746.jpg
    DSC_0746.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_0747.jpg
    DSC_0747.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC_0748.jpg
    DSC_0748.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC_0749.jpg
    DSC_0749.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
DSC_0750.jpg Jeszcze te, bo w poprzednim poscie mi sie nie zmiescily :-) Zdjecia marne, na zywo kolory sa bardziej wyraziste!

Załączniki

• DSC_0750.jpg
    DSC_0750.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 30
hej!
Wrzucam zdjecia ubranek, ktrore narazie kupilam, zgadnijcie ile zaplacilam za wszystki :-)
Odpowiedz pod zdjeciami :-)

Zobacz załącznik 601320Zobacz załącznik 601321Zobacz załącznik 601322Zobacz załącznik 601323Zobacz załącznik 601324Zobacz załącznik 601325Zobacz załącznik 601326Zobacz załącznik 601327Zobacz załącznik 601328

65 zł :-) nie kupuje ciuszkow w drogich sklepach tylko w ciuchlandach lub w sklepiku, gdzie wlascicielki sprowadzaja ciuszki z Anglii :-)

no i super ubranka :) Ta bluza wymiata :D

madziolina_p super zakupy! Popieram takie podejscie jak najbardziej:tak:
Ja wcześniej kupiłam kilka rzeczy na wyprzedażach, ale przed świętami porządnie przejrzałam allegro. No i zamówiłam wyprawkę używaną. Dałam 100 zł + przesyłka. Dziś przyszła i jest ogroomna:-D Pozostaje mi dokupić dosłownie kilka sztuk ubranek. Ale może nawet sobie daruję na razie i dokupię jak już bobo wyjdzie i ujawni płeć:-):-)

zdjęcia trzasnę jutro może, to wstawię...

No i burza :)
nie chcę, bo mam dość zalanej koszulki, łóżka , uczucia wyciekającego mleka, zastojów w 1 miesiącu... karmienia przez 3 miesiące co 15 minut i noszenia dziecka ze sobą nawet jak wchodzę pod prysznic, bo a nóż zechce się napić. Nawet kotlety smażyłam z Kajem w chuście przy cycu.
Nie czuję się gotowa na powtórkę- wszystkiego mam dość.
Jedyny pozytywny aspekt był taki, że on rzeczywiście nie chorował.
A ja Ciebie rozumiem!!!! Swoje czwarte dziecko karmiłam tylko 3 miesiące. A może 4? Nie więcej. Nie dałam rady ani fizycznie ani psychicznie. Ciąża była bardzo trudna psychicznie, planowałam 4 dziecko ale Martyna poczęła się wcześniej niż planowałam. Fizycznie ledwo dawałam radę. Już na etapie ciąży wiedziałam, że jeśli dotrwam do końca 3 miesiąca to będzie super. Zdałam egzamin przed sobą, tyle pamietam. Tysia wysuwała mleko modyfikowane, niestety musiał być to nutramigen, bo podobnie jak poprzednie dzieci była alergiczką. Po odstawieniu małej od piersi odzyskałam spokój a wszystkie dzieci matkę.
Trzymaj się Dagmar, jestem z Tobą!!!!

Mandziolina, piekne zakupy! :)

Ja na razie ambitnie planuje karmienie piersia i odciaganie codzienne pokarmu, bo od jesieni to maz bedzie siedzial z malym w domu. Zobaczymy jak wyjdzie ;) Ale postanowilam, ze nie bede karmic na sile kosztem wlasnego zdrowia psychicznego... Jesli okaze sie ze w praktyce nie daje rady karmic "na odleglosc" to dam sobie spokoj przy okazji powrotu do pracy i szkoly.

Co do poscieli, to ja sie ostatnio naczytalam na amerykanskich stronach o zagrozeniech zwiazanych z tymi ochraniaczami i mi entuzjazm do nich oklapl ;) Planuje cos sama wykombinowac, typu owijki do poszczegolnych szczebelkow. Albo taki miekki ochraniacz na sama gore barierki. ImageUploadedByForum BabyBoom1388420918.674462.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1388420918.674462.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388420918.674462.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Do góry