reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :-)

reklama
Mam pytanie do doświadczonych mam: ilu rożków potrzebuje niemowlę? Bo dla mnie oczywiste jest, że wystarcza jeden, ale kilku miejscach z "listą zakupów" spotkałam się że trzeba zapatrzeć się w kilka... I trochę nie wiem dlaczego i po co.

Ja poprzednim razem miałam 2, ale to dlatego że jeden dostałam od koleżanki (używany). I przyznam, że czasami się przydawał jak ten pierwszy się zapaskudził ;-)

Ok... rożek też kupiłam HEVEA ROŻEK KOŁDERKA 2w1 NOWA KOLEKCJA milusie (3622648413) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :/ w sumie nie wiem po co tak wcześnie. Ale to chyba dlatego, że się źle czuję i boję się jak trafię do szpitala to już na amen, więc nie mam sumienia zostawiać zakupów na głowie męża ( i teściowej :cool2: ) bo jakbym zobaczyła co kupili, to moglabym dostać nagłej, nieoczekiwanej depresji po porodowej ;)

Cuuuudny :)

Mam pytanie do doświadczonych mam: ilu rożków potrzebuje niemowlę? Bo dla mnie oczywiste jest, że wystarcza jeden, ale kilku miejscach z "listą zakupów" spotkałam się że trzeba zapatrzeć się w kilka... I trochę nie wiem dlaczego i po co.

a moje nie potrzebuje ani jednego, miałam i nie używałam :D

Śliczny ten rożek! Ja nigdy nie miałam, bo moje dziecię lipcowe więc stwierdziłam, że by się zapociło, więc korzystałam z bawełnianych kocyków, ale teraz chyba sobie sprawie :) zastanawiam się tylko czy warto kupić te z usztywnieniem. Mi się wydaje, że to raczej niepotrzebny bajer, a może któraś miała i chwali?

Wg mnie to i ten jeden nie jest konieczny :-D
ja używałam swój tylko przez chwilę w szpitalu a i tak dlatego, że po prostu był :tak: nie wiem sama czy kupię tym razem. Piszą na nim, że można jako kołderkę do samochodu etc. Ja wolę kocyki używać w tym celu.
Ale ten wzór naprawdę śliczny!

ja miałam z usztywnieniem - do bani, od razu wyrzuciłam. a sam rożek skończył wkrótce jako posłanie dla kota ;-)

Śliczny ten rożek! Ja nigdy nie miałam, bo moje dziecię lipcowe więc stwierdziłam, że by się zapociło, więc korzystałam z bawełnianych kocyków, ale teraz chyba sobie sprawie :) zastanawiam się tylko czy warto kupić te z usztywnieniem. Mi się wydaje, że to raczej niepotrzebny bajer, a może któraś miała i chwali?

ja miałam 2 miękkie, jeden kocyko- rożek i jeden z usztywnieniem z kokos.
Ten miękki był fajny ale i tak tylko sporadycznie używałam :/
Ten z kokosem mnie wkurzał, bo wcale nie było to wygodne, jakoś nie czułam w nim dziecka :(

dziewczyny, oświećcie mnie w jednej kwestii. zastanawiam się nad kupnem używanego wózka. trzeba go jakoś specjalnie czyścić/odkażać? oczywiście, nie chodzi mi o to, że kupimy brudny :) tylko o to, żeby pozbyć się ewentualnych bakterii. a jeśli myć, to jak to robić?

reklama
U nas rożek na pewno się sprawdził i teraz też mam zamiar go używać.
Pozwala on na opatulenie noworodka, tak że czuje się podobnie jak w brzuszku i czuje się bezpiecznie.
Dodatkowo wiem, że dziecko jest bezpieczne, bo nie założy sobie na głowę kocyka. Na pewno się nie rozkopie i będzie mu cieplutko.
Kolejny plus to taki, że w rożku łatwiej trzymać takie maleństwo i o ile my mamusie może nie będziemy mieć z tym problemów, to tatusiowie mogą być bardziej nieporadni a tak nie będą już mieli obaw.

Chyba taki miękki będzie lepszy, zwłaszcza że w kwietniu i później już może być ciepło.

Goga mój brat zabrał wózek na pralnię samochodową i tam go wyprali na błysk :tak:

a jeszcze pochwalę się moim dzisiejszym zakupem
to taki spontan był, bo przez przypadek byłam w Tesco ;-)
co prawda rozmiar 56 (bo były tylko takie albo duże) ale cena mnie skusiła, bo 20 zł za 5 sztuk

WP_000771.jpg

Załączniki

• WP_000771.jpg
    WP_000771.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 99
Ostatnia edycja:
Do góry