reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe kąciki/pokoiki

Mnie już strasznie kusi, żeby rozłożyć już łóżeczko wyprać pościel i przygotować cały kącik w sypialni. Tłumaczę sama sobie, że do terminu jeszcze dwa miesiące także wszystko by się tylko niepotrzebnie kurzyło. Za to ciuszki są już wszystkie wyprane i wyprasowane. Leżą ułożone w szafie. Jest ich bardzo dużo, samych bodziaków w rozmiarach do 62 mamy łącznie ok 80 szt więc nie martwię się, że czegoś zbraknie bo wszystko w praniu :-)

reklama
Marcioszek ale podostawalas to rozumiem? Bo chyba az tak nie szalalas z zakupami?:p
Ja lozeczko mam juz dawno rozlozone i co wchodze do pokoju mlodego to mimo balaganu ryjek mi sie cieszy ;-)

Agulqa- Tak dostaliśmy bardzo dużo ciuszków.:-) Jak kupiłam w sumie tylko kilka sztuk w lumpku i to w pierwszym trymestrze. Jak zaczęliśmy dostawać ciuszki od znajomych mój mi definitywnie zabronił kupowania.
Gdybyśmy mieli osobny pokój dla Kuby, też bym już pewnie miała wszystko przygotowane. Na razie przestawiliśmy tylko łóżko w sypialni, żeby sprawdzić ile zostanie miejsca jak będzie rozłożone łóżeczko.

Marcioszek spoko spoko, ja mam rozlozone lozko na to przewijak i na to pizgniete ciuszki raz wyprane :p czekaja zz zbiore sily na drugie praniemi prasowanoe :p

agulqa, to jak u mnie :-D żeby mnie za bardzo w oczy nie kuło, to jeszcze przykryłam to prześcieradłem :-) stoi skręcony regał i komoda a w środku skarpetki tylko, mam lenia do prasowania jak diabli, nie wchodzę nawet do tego pokoju, żeby mieć mniejsze wyrzuty sumienia :-)
Jutro przyjeżdża w końcu facet stawiać w tym pokoju ściankę działową, więc zostanie nam malowanie skosów, jakieś ozdoby na ścianę, i można wykańczać pokoik.

Sorki za jakosc, robione tabletem i swiatlo kiepskie
Jakby Robson sie traz wyklul to nawet nie mialby gdzie spac :p

Załączniki

• 1416501902718.jpg
    1416501902718.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 97
Agulqa w ciuszkach :-D Małż dzisiaj odbiera pierwszą firankę do pokoiku małego, ale poczekam na drugą i je razem wypiorę. No i jeszcze za pomponami czekam.... Napisałam dziś do babki z pytaniem kiedy będą. Zamówię dzisiaj poszwy na pościel i w środę odbieramy pakę i będę działać z pokoikiem ostrzej :-) Jak będzie już w miare wyglądać to zrobię nowe zdjęcia i wrzuce, ale to jak już gdzieś pisałam kiedyś jeszcze na spokojnie 2 tyg. Zapomnieliśmy dywan zamówić do pokoiku :-D Na początku grudnia dopiero fotel domówimy....

reklama
Do góry