reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

moniskabe: podobno foteliki z duzymi przedzialami wagowymi nie sa dobre. sama najpierw taki chcialam kupic (do 25 kg), ale kupie chyba 0-18, bo od 9 kg to dziecko musi juz super pewnie siedziec. moj maly jeszcze z miesiac wyrosnie wagowo z tego do 9 kg..
z tymi tanimi fotelikami jest spore ryzyko ze sa bardzo bylejakie. podobno niektore foteliki nie sa nawet z plastiku a ze styropianu! moze sie okazac ze fotelik noname bedzie ok, a moze sie okazac wrecz niebezpieczny.
ja mam teraz fotelik od wozka bexa i szczerze to nie jest on jakis super jak na moj gust. do tego strasznie sie dziecko poci w nim.. postanowilam ze zainwestuje w bardzo dobry fotelik, bo duzo jezdzimy. a w koncu bedzie w nim dziecko jezdzic sporo czasu.

reklama
Monika, my mamy dla starszego fotelik 9-36 kg Recaro Young Sport. Jak się oglądaliśmy foteliki, to facet nam ten Patti polecał i mówił że on jest wzorowany na Recaro. W końcu zdecydowaliśmy sie na "oryginał", ale z tych co pokazałaś to bym wybrała ten Patti właśnie :)

Marcia, noszenie przodem do świata w nosidle jest podobno fatalne dla kręgosłupa.

Monika, my mamy dla starszego fotelik 9-36 kg Recaro Young Sport. Jak się oglądaliśmy foteliki, to facet nam ten Patti polecał i mówił że on jest wzorowany na Recaro. W końcu zdecydowaliśmy sie na "oryginał", ale z tych co pokazałaś to bym wybrała ten Patti właśnie :)

wlasnie ten ostatni chce kupic.. widzialam go chyba w Tesco kiedys i jest fajny.

ja mam teraz fotelik od wozka bexa i szczerze to nie jest on jakis super jak na moj gust. do tego strasznie sie dziecko poci w nim.. postanowilam ze zainwestuje w bardzo dobry fotelik, bo duzo jezdzimy. a w koncu bedzie w nim dziecko jezdzic sporo czasu.

ja mam o nim takie samo zdanie... na razie ok, ale mam kilka zastrzeżeń. z tym, że my jeszcze w nim pojeździmy hoho, ale następny tez chcę duuużo lepszy.
nam teściowa wynalazła fotelik 0-36kg to dopiero wymysł!! <szok> no ale ktoś jej powiedział, że taki bedzie super, bo wystarczy na lata :/ więc w takiej sytuacji lecimy z własnym fotelikiem ;)
ale przyznam, że temat jest trudny. tyle tego jest.

widziałam tez te nosidełka, które Marciaa pokazuje i my się zastanawiamy nad kupnem, ale tylko dlatego, że co weekend jeździmy na wycieczki w takie miejsca, gdzie wózek nie wjedzie...

reklama
Do góry