reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

widze ze przygotowania ida pelna para :tak:
u mnie tak sobie bo ubranka wprawdzie mam pewnie nawet w nadmiarze, ale wciaz leza w workach i tyle. Musialabym w swojej szafie miejsce zrobic bo Maluszek przez pierwszy miesiac lub dwa bedzie u nas, a potem sie przeprowadzimy do wiekszego mieszkania gdzie pojdzie do swojego pokoju (Jasia przeprowadzilismy jak mial wlasnie okolo 2 miesiecy - polecam :-D).
No i z lozeczkiem bedzie problem bo w niemowlecym wciaz spi Jas no i jakby tak Maluszek sie urodzil odrobien wczesniej (zanim moj M wroci do domu) to nie wiem co zrobie... Czy Maluszek bedzie spal ze mna a Jas w niemowlecym, czy Maluszek w niemowlecym (w sumei tego bym chciala zeby sie przyzwyczajal od razu) ale co wtedy z Jasiem:confused:... Pewine poki co jakis materac mialby pewnie bo do jego obecnego pokoju lozko nie wejdzie... :no:
Materac Składany Okolicznościowy Przenośny (865417250) - Aukcje internetowe Allegro - cos w tym stulu choc staralabym sie kupic jak najgrubszy
Tylko pytanie jak dlugo dziecko moze spac na czyms takim... :confused: Zanim sie przeprowadzimy to musialby spac okolo 2 miesiecy...

Ostatnia edycja:
reklama
A ja sie pochwale. Kupilam kolyske, mialam nie kupowac ale w tej sie zakochalam :)
THE FIRST YEARS kolyska lozeczko przewijak GRATIS (875478828) - Aukcje internetowe Allegro

Kupilam ja uzywana , przez 4 miesiace, fakt ze zaplacilam niewiele mniej niz za nowa ale te kolyski sa tylko do sprowadzenie z USA a ja juz na to nie mam czasu bo to moze trwac i z 8 tyg.

Ja butelki mialam Dr Browns , one podobno maja najlepszy system antykolkowy, sa polecane przez lekarzy dla kolkowych dzieci, tylko sa meczace do mycia bo maja takie cus w srodku.

A termometr to ja uwazam ze warto albo kupic zwykly termometr w aptece a jezeli taki do ucha i czola na podczerwien to zainwestowac w cos porzadnego, ja kupilam taki na podczerwien tanszy to on po jakims czasie zaczal glupoty pokazywac.

mysz1978 matko , ja sobie nie wyobrazam ze moglabym mojego Bartka przeniesc do drugiego pokoju jak mial 2 miesiace... , ja to bym sie wykonczyla wstawaniem do niego, moj syn byl taki trudny z tym spaniem ze szok, wkolo sie budzil , jadl dlugo , padlabym....

Ja dzis wyjelam pudlo z ubraniami po Bartku tymi pierwszymi , chcialam przejrzec co mam ewentualnie dokupic, takie te ubranka mi sie malutkie wydaja :) , musze dokupic pare nowych rzeczy do szpitala , no i zeby mala miala cos dziewczecego jednak, ja akurat mam niedosyt rozu bo Mala wszystko bedzie miala chlopiece :)

Ostatnia edycja:
no widzisz - moj Jasiek spal w miare dobrze, wstawalismy na zmiane z M, a tak to przynajmniej maly sie nie budzil jak tatus chrapal :-D

Nigdy nie zalowalam tego przeniesienia bo wiem ze potem im pozniej to bywa roznie i dzieck osie buntuje a my nei mielism ytego problemu (i nie mamy wciaz) - Jas wie ze ma swoj pokoj do spania, bez protestwo idzie tam, kladzie sie do lozka i nawet jak jeszcze przez godizne nie spi to sie kreci, gada do siebie ale nie wychodzi :tak:

My przenieslismy Bartka do swojego pokoju dopiero niedawno, z miesiac temu , kupilam mu takie lozko w ksztacie samochodu, urzadzilismy pokoik, wytlumaczylismy ze to jego pokoj i bedzie spal sam i on to ku mojemu zdziwieniu wrecz przyjal bez najmniejszego protestu. Ja mialam wiekszy chyba problem z ta jego wyprowadzka niz on :sorry2:
Ale tak do roku to moj syn sie w nocy budzil wiele razy, przestal sie budzic jak przestalam karmic go karmic piersia dopiero...

az tak dobrze ze spaniem to my tez nie mamy - Jasiek do niedawna sie budzil co noc, ale od juz bardzo, bardzo dawna byla to jedna pobudka i butelka z woda zalatwiala sprawe - On wczesnie zaczal sam sobei butelke trzymac wiec wystarczylo mu ja podac i nasluchiwac czy ewentualnie sie nie krztusi (nie bylo takiego przypadku na szczescie nigdy). Wypil co mial wypic i szedl spac dalej :-D

A co do materaca dla niego to znalazlam ciekawa oferte w Jysku i chyba jutro podjade zerknac (albo i kupic :-p)Materac 60x186cm PLUS F15 Dreamzone w JYSK.

hej dziewczyny mam do sprzedania roana maritę w super stanie w kolorze czerwonym i firmowe ubranka dziewczęce w rozmiarze 56-68. Jak któraś chętna proszę o wiadomość na pw.
Pozdrawiam i szczęśliwego rozwiązania

Załączniki

• 200908172142.jpg
    200908172142.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 47
  • 200908172146.jpg
    200908172146.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 41
Co do spania to nie wiem jak będzie u mnie :D Mamy łóżeczko ale praktycznie Dawid w nim nie spał, od początku z własnej wygody spał ze mną w łóżku i tak jest do tej pory, tak więc nie pozostaje mi nic innego jak córeczkę kłaść do łóżeczka, bo nie wyobrażam sobie jak to będzie jak Dawidek miałby na nią się uwalić, bo po całym łóżku się gramoli, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry