reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Do mnie już też dotarły te biustonosze i są za duże :dry: Normalnie nosiłam 75b a że biust mi urósł zamówiłam 75c i są wielkie... ale nie chce mi sie bawic w wymiane wiec do spania jak wloze wkladki laktacyjne to moze da jakos rade ;-)

reklama
Nie, ja wzięłam taki rozmiar jaki kupiłam sobie niedawno (usztywniany) i jest nawet lekko luźnawy tak ,że wejdzie jeszcze wkladka laktacyjna. A ten od w111 to o dwa rozmiary za mały. Po drugie zamówilam 80C, a na stanikach jest tylko napisane ,że to rozmiar 80/36, wiec skad mam wiedziec ze to miseczka C i ciekawe skąd oni wiedzą...hhmm

80/36 to miseczka A - może nastąpił błąd przy pakowaniu zamówienia - ja poza ciążą noszę 75 C - i na metkach czadem zdarza się rozmiar 75/40

Nie, ja wzięłam taki rozmiar jaki kupiłam sobie niedawno (usztywniany) i jest nawet lekko luźnawy tak ,że wejdzie jeszcze wkladka laktacyjna. A ten od w111 to o dwa rozmiary za mały. Po drugie zamówilam 80C, a na stanikach jest tylko napisane ,że to rozmiar 80/36, wiec skad mam wiedziec ze to miseczka C i ciekawe skąd oni wiedzą...hhmm

:-)

Ostatnia edycja:
O matko z córką... kłopot tkwi w tym, że producenci nie trzymają rozmiarówki (pomijam tutaj firmy typu Felina czy Triumph). Taki Alles np. zaniża, Corin też, z Mitexem, Samantą czy Gają jest już lepiej. Generalnie każdy materiał inaczej pracuje i inaczej się układa. No a poza tym każda z nas ma inny kształt biurtu, inny rozstaw piersi itd. i to, co dla jednej dobre dla inne do bani.

Ja nie kupuję biustonoszy na oko, bo wolę zmierzyć i mieć pewność, że jest OK (czasem mierzę model i potem szukam go w necie, ale zazwyczaj kończy się to zakupem w sklepie, bo muszę mieć bieliznę JUŻ :-D).

Poza tym przy zakupach przez internet macie 10 dni na zwrot towaru.

13x13...no nieźle szalejesz:tak:, tylko teraz to prasowanie...hehe:-D

kici....fajnie tak nowiutka praleczka:-D, tez bym chetnie swoja wymieniła, ale nie jeszcze pochodzi (tfu, tfu), bo dodatkowe wydatki tera nie sa mi potrzebne:no:, tymbardziej ,że w sobote musielismy 500zl wydac na naprawe tłumika w samochodzie bo nam odpadł:wściekła/y:

A u mnie d**a, nie będę miała mojego wozia, znaczy się arctica, bo w sprzedaży będzie dopiero pod koniec maja, a tak długo ta ja czekac nie będę:wściekła/y:, no ale na szczęście jest jeszcze w czym wybierac, bo klorystyka 2010 jest ładna, wiec chyba na dniach pojade kupic kolor ROCKY:tak:

no dlatego pralke na raty wzielismy... tym bardziej ze przez ta &%(&&(& zime musze znowu partie drewna zamowic czyli kolejne 700zl w plecy... heh... a u nas tłumik po zimie juz byl 5 razy latany :eek:

Dziewczyny, a jak sobie radzicie z pasami w samochodzie ? Zapinacie ? Bo ja zapinam (szczególnie jak ja prowadzę :) ) i luzuję pod brzusiem, ale jak sobie pomyślę że miałabym zahamować gwałtownie i by się naciągnął, to mnie ciarki przechodzą....brrrrr.... czytałam też o tych adapterach do pasów, ma któraś ? jaki efekt ? może macie jakieś cudowne pomysły ?

Wronka popytać możesz... ja mam odwrotny promblem... miseczka D (choć z opisu rozmiarówki miało być D) mam za duże no i obwód ciut też (wzięłam 85)... czekam na ten drugi prawdopodobnie dzisiaj go odbiore ma być 80D i jak będzie za duża miska to się wścieknę... (najwyżej przerobie to jakoś... ale też więcej na niemierzone nie będę kupować)
A co do brytyjskich rozmiarówek... to chyba mają odzwierciedlenie tylko w markowych i porządnie wymiarowanych biustonoszach... reszta ma się do tego jak piernik do wiatraka...
dziewczyny te Wasze staniki to chyba jakies made in china
zawsze boje się kupowac jak cos jest za tanie bo mi to podstępem śmierdzi
te z amazonki to przynajmniej pewnie sie czulam bo rozmiary wyraźnie podane, aniam pojechala osobiscie i sprawdzila i wyrób polski a nie chiński, zaplacilam troche wiecej ale warto

dzieki za odp p tym wozku.
znalazla się dziewczyna ktora kupila ten wozek i narzekała na niego,powiedziałą ze drugi raz by go nie kupiła, wiec musze znalesc cos innego...kurcze Wy juz wszystkie macie wózki a ja nawet nie mam pojecia jaki wybrac......buu
Może wybierz się z mężem na zakupy i przetestuj kilka, wówczas wybór będzie łatwiejszy;-)

reklama
Dziewczyny, a jak sobie radzicie z pasami w samochodzie ? Zapinacie ? Bo ja zapinam (szczególnie jak ja prowadzę :) ) i luzuję pod brzusiem, ale jak sobie pomyślę że miałabym zahamować gwałtownie i by się naciągnął, to mnie ciarki przechodzą....brrrrr.... czytałam też o tych adapterach do pasów, ma któraś ? jaki efekt ? może macie jakieś cudowne pomysły ?

Pare dni temu , któraś z dziewczyn o tym pisała- a mianowicie patent jest taki żeby zapiąć pas na siedzeniu i przełożyć sobie tylko tą część na ramię a to co leży pod brzuszkiem zostawić na siedzeniu. Ja niestety od kilku tygodni już nie zapinam , ale jutro jak pojade do lekarza to przetestuję ten patetnt

Do góry