reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

A ja myślę już o prezentach na pierwszy Dzień Babci i Dzień Dziadka, bo Lenka to pierwsza wnusia:-)

Teściowa uwielbia haft krzyżykowy, więc dostanie obrazy z Lenką do haftowania:
Twój haft krzyżykowy kanwa - dowolne zdjęcie (1378796541) - Aukcje internetowe Allegro

Dla teścia zestaw kominkowy kupimy.

Dla mojej mamy chyba kalendarz z Lenką na 2011.

A jakie Wy macie plany?:-)

Ja nie mam kompletnie pomysłu, kalendarz już był, kubki też, w zeszłym roku elektroniczna ramka, a teraz nie wiem. Muszę coś wymyślić.

reklama
byłam w sklepie z fotelikami i oglądałam dwa maxi cosi priori i tobi - jak dla mnie tobi wygląda masywniej, ale czy bezpieczniej - koleś w sklepie powiedział "Wie, Pani tak naprawdę to nie ma wielkiej różnicy jaki Pani ma fotelik aby samochód był bezpieczny" i samochód mamy bezpieczny 8 poduszek + kurtyny powietrzne, ale to przecież nie oznacza, że zwalnia nas to z bezpiecznego fotelika tym bardziej, że dużo jeździmy samochodem.
no ja sie z tym nie zgodze. co prawda dobry i bezpieczny samochod to podstawa, ale fotelik jest rownie wazny, bo jak wyrwie sie z pasow albo dziecko z niego to co z tego za sam bezpieczny?

ja wlasnie robie dziskom jednym i drugim kalendarz
z empikfoto
przen neta sie zamawia
jest na nie aktualnie promocja
robie taki wypasiony ze na kazdy miesia cjest osobna kartka i po dwa zdjecia dzieci
wlasnie wybieram foty
sciaga sie progam na komp i samemu sie projektuje

no ja sie z tym nie zgodze. co prawda dobry i bezpieczny samochod to podstawa, ale fotelik jest rownie wazny, bo jak wyrwie sie z pasow albo dziecko z niego to co z tego za sam bezpieczny?

A ja się po czesci zgadzam , bo jak ktoś ma tico czy inne małe pudełko to co mu po foteliku jak i tak przy wypadku całe auto rozwali . Przykładowo mój mąż jechał w dzieciakami swoimi ( z byłą żoną ,jeszcze wtedy nie było jeszcze fotelików ) i młodszy był z tyłu w gondoli . miał merca dużego starą S klase , koleś im wjechał w tył ,16 latek pijany bez prawka . Zgniotło cały tył auta , połamało gondole , małemu nic się nie stało . gdyby auto było mniejsze ( nie miało takiego tyłu , dużego bagażnika , nie było dobrej firmy ) , dzieciak by nie zył .

A sama nie możesz? Ja sama robiłam Babci na Boże Narodzenie. Kupiłam papier fotograficzny, kalendarz z netu ściągnęłam jakiś owczarki belgijskie, pozmieniałam zdjęcia na Lenki, wydrukowałam, potem obindowałam wraz z okładką za 4zł i w sumie mnie to grosze wyniosło, a Babcia zachwycona i oczywiście wszyscy Jej prezentu zazdrościli;-) Papier w hurtowni kupiłam po 12zł/20 kartek.

a skąd ściagnęłaś ten kalendarz?

ja sobie tez zrobilam kalendarz ze zdjeciami alijki, przyszlo mi na e-maila jakas promocja ze moge sobie zrobic go za darmo, wiec zrobilam hehe, ale i tak nigdy tam nic nie zamowie...

bylam wczoraj na shopingu, obkupilam sie jak wariat, a juz nie wspomne o malej... a mialam juz nic jej nie kupowac, bo dostala tez kupe rzeczy w polszy... ale w zarze i benetonie takie wyprzedaze byly ze nie moglam przejsc obok...
katik otworzyli kolo mnie (tzn. trzeba troche jechac) outlet primark, rzeczy poprzeceniane 80%, oplaca sie tam jechac? to chyba angielskie jest tak? cos jak h&m??

katik otworzyli kolo mnie (tzn. trzeba troche jechac) outlet primark, rzeczy poprzeceniane 80%, oplaca sie tam jechac? to chyba angielskie jest tak? cos jak h&m??
justa, co prawda nie mnie pytasz, ale napisze Ci co ja mysle o tym sklepie. Nie wiem jak bedzie w Niemczech, ale w Irlandii w Primarku bylo tanio albo bardzo tanio, ale jakosc w wiekszosci przypadkow odpowiadala cenie. Powiem tak - jesli lubisz czesto zmieniac ubrania, to polecam bo mozna sie ubrac za niewielkie pieniadze, tyle ze po kilku praniach spara czesc do kosza musi isc bo sie juz nie nadaje. Inaczej jest z ubrankami dla dzieci - ja wiekszosc rzeczy dla Sebka mam wlasnie stamtad i jestem zadowolona, bo piore je dosc czesto i z jakosci nic nie stracily. Ale poza ubraniami jest tez tam sporo rzeczy do domu. Generalnie jak masz blisko, to wpadaj i szalej:)

ja sobie tez zrobilam kalendarz ze zdjeciami alijki, przyszlo mi na e-maila jakas promocja ze moge sobie zrobic go za darmo, wiec zrobilam hehe, ale i tak nigdy tam nic nie zamowie...

bylam wczoraj na shopingu, obkupilam sie jak wariat, a juz nie wspomne o malej... a mialam juz nic jej nie kupowac, bo dostala tez kupe rzeczy w polszy... ale w zarze i benetonie takie wyprzedaze byly ze nie moglam przejsc obok...

Justa ja z tej firmy mam sporo bodziaków , Szymek nosił i jeszcze Ola też ponosi całkiem niezłe i taniocha straszna

reklama
justa, co prawda nie mnie pytasz, ale napisze Ci co ja mysle o tym sklepie. Nie wiem jak bedzie w Niemczech, ale w Irlandii w Primarku bylo tanio albo bardzo tanio, ale jakosc w wiekszosci przypadkow odpowiadala cenie. Powiem tak - jesli lubisz czesto zmieniac ubrania, to polecam bo mozna sie ubrac za niewielkie pieniadze, tyle ze po kilku praniach spara czesc do kosza musi isc bo sie juz nie nadaje. Inaczej jest z ubrankami dla dzieci - ja wiekszosc rzeczy dla Sebka mam wlasnie stamtad i jestem zadowolona, bo piore je dosc czesto i z jakosci nic nie stracily. Ale poza ubraniami jest tez tam sporo rzeczy do domu. Generalnie jak masz blisko, to wpadaj i szalej:)

podpisuję się, moje zakupy się zużyły troszkę, ale dla dzieciaków rzeczy super, szczególnie dla Młodej, mimo odplamiań itp. zabiegów wyglądają fajnie

Do góry