reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Krzesełko jest banalne w montażu - nóżki się wciska do siedziska (mają takie specjalne zabezpieczajęce bolce). Krzesełko ma taśmę zabezpieczająca, która przypina sie dziecko. Ochraniacza do krzesełka nie kupiłam bo doszłam do wniosku, że przyda się tylko na chwilę dopóki dziecię maleńkie i cały czas trzeba go bedzie prac bo Mała bedzie paprać jedzeniem - włozyłam jej dziś pod plecki taki zrolowany podkład jednorazowy do przewijania i było super.

Mnie się to krzesełko bardzo podoba - na pewno nie ma takich funkcji jak mają krzesełka dziewczyn, ale myślę że spełnia swoje podstawowe zadanie: dobrze sie w nim karmi dziecko.

W ogóle dziecko zachwycone fotelikiem, bo tyyyyyyle widać :-)

Katik- tylko nie zlała, tylko nie zlała :-p:laugh2: do rodzicielki musiałam doczłapać i sprawdzić- nogi się wyciaga naciskając bolce- dzieć tego sam nie zrobi. Ja nie mam wkładki redukcyjnej, ale znajoma ma i jak dziecko słabo siedzi to to fajna sprawa (jej mały używał tego do 9 miecha). Generalnie- tanie, fajne i łatwo się czyści- kupuj!

H&M odwiedzony, bo: nie mam rękawiczek, chusty, czapeczki, kolczyków (przy kolczykach mąż zbaraniał, ale stwierdził, że widać na jesień są niezbędne :-p).

Dzieki dziewczyny... no to w weekend Ikea moja:-):-):-)

Jeśli chodzi o ślimaczka to Forget zachwycała się tym muzycznym do nauki raczkowania:
fp_slimak_luster3.jpg

apropo's tego ślimaka
widziałam cos bardzo podobnego, no prawie identyczny tylko firma jakas nieznana i stąd moje pytanie czy kupowanie tego typu zabawek nierenomowanej firmy jest bezpieczne? czy płace tylko za firmę?

apropo's tego ślimaka
widziałam cos bardzo podobnego, no prawie identyczny tylko firma jakas nieznana i stąd moje pytanie czy kupowanie tego typu zabawek nierenomowanej firmy jest bezpieczne? czy płace tylko za firmę?

jeśli na opakowaniu jest oznaczenie CE to chyba oznacza że spełnia normy i tego chyba głównie należy się trzymać... bo wiadomo że zabawki FP są dość drogie tak samo jak TL

oooo znalazłam artykuł:
http://www.rp.pl/artykul/225768,357344.html
istotny fragment:
Na jakie szczegóły zwrócić uwagę w sklepie?
Kupując zabawkę dla dziecka należy przede wszystkim sprawdzić, czy zabawka będzie bezpieczna dla dziecka. Powinna mieć znak CE, który oznacza, że zabawka ma certyfikat bezpieczeństwa oraz zawierać informacje o producencie, a także instrukcje obsługi w języku polskim, informacje o sposobie konserwacji oraz dodatkowe ostrzeżenia. Kupując zabawkę dla dzieci poniżej trzeciego roku życia należy zwrócić uwagę czy nie ma ona oznaczeń, że nie jest wskazana do zabawy dla dzieci w tym wieku ze względu na drobne elementy (przekreślona główka z napisem 0-3). Warto kupować zabawki renomowanych firm, ponieważ są one bardziej trwałe, dzięki czemu mamy poczucie bezpieczeństwa, że nie urwie się żaden drobny element, czy dziecko samo niczego nie urwie. Jest większa pewność, że jest ona zrobiona z odpowiednich materiałów nie zawierających rakotwórczych związków.
Jeśli wybieramy zabawki dźwiękowe, to należy zwrócić uwagę czy mają regulacje głośności oraz przyjemny dźwięk. Warto też pamiętać o sprawdzeniu, dla jakiej grupy wiekowej jest przeznaczona zabawka. Producenci umieszczają takie informacje na opakowaniu zabawek. Cena również jest istotna, ale na nią powinniśmy zwracać uwagę w dalszej kolejności, jeśli zależy nam na zakupie odpowiedniej zabawki dla dziecka. Obecnie wiele mam odsprzedaje zabawki, którymi bawiły się ich dzieci. Powstają giełdy wymiany używanych przedmiotów dla dzieci. Można na nich kupić zabawki w idealnym czy bardzo dobrym stanie i atrakcyjnej cenie.

tutaj więcej:
http://www.zw.com.pl/artykul/363035,397214_Jak_wybrac_zabawke_dla_dziecka.html

Ostatnia edycja:
reklama
Katik butki pierwsza klasa, cudne są:tak:

Mój P strasznie się napalił na tą podwójną kołdrę, kazał się wypytać szanownych koleżanek czy te rzepy aby na pewno dobrze trzymają i czy nic się nie rozjeżdża

my mamy taka rozpinana z jysk;jest super!!!!!!!!!!!!!!! cieplusia i w ogóle.

Katik buty bombowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja też lubię jak mi pościel do pokoju pasuje.
Ostatnio uwielbiam satynę bawełnianą!

no to opowieść z życia wzięta.
Kiedyś za panieństwa (buhahaha) miałam pokoik na żółto, zielono niebiesko. Zielone ściany, sufit lekki cytrynowy itd... po małym remoncie zmieniłam tapete na beżową. Moja mama pojechała do ciotkli i polazły na zakupy. Mama chciala zrobić mi prezent i kupić pościel, Przywozi, daje i mówi : "będzie Ci pasować do ścian". Ja oczy jak 5 zeta i se dumam do jakiś ścian? wchodzimy do mnie do pokoiku a mama zdziwienie, ze od roku jest już inaczej :-DDDDDDDDDDDDDDD bidulce sie zapomniało :_DDDDDDDDDDDDD

Do góry