reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Akaata
tez mialam stara Whirpoola i niby latami sie nie psula ale nie dopierala jakies to pranie takie byle jakie z niej bylo
teraz ak nowa kupowalismy to we wszystkich sklepach odradzali nam technicznie tę firmę jesli chodzi o pralki
pewna jestes ze chcesz ladowana od góry?
teraz robia takie fajne ladowane tradycyjnie ale wwersji slim ze jest beben o duzym promieniu a plytszy i pralka ladnie wejdzie do lazienki i cos moze zawsze na górze stac
ja kupilam 2 lata temu taka i jest super:
Pralka LG F1222ND - opis, informacje, dane techniczne produktu

no niestety inna nie wchodzi w grę tylko i wyłącznie ładowana od góry i to się modlę by weszła... i nie wiem czy jak wsadze pralke do łazienki to ze stołeczka bedę musiała do półek sięgać, ale co tam poświęce się by mieć własną pralkę a nie korzystać od teściowej

Dowiezli dzis ten stolik do Biedronki.
Juz na Polusie czeka :tak:

supcio:-)

Mąż kupił Markowi wczoraj w tesco body...80... cholera i dobre je ma :szok:

Ja już pisałam, że rozmiarówką się nie sugeruję- kupuję 'na oko'. Wyciągnęłam wczoraj bodziaki po Kubuli 80ki i są OK a nawet część oznaczona 86 jest prawie dobra... hm... pohukało ich, bo Bartuś bankowo tyle nie ma ;)))

dziewczyny zmierzylam Hanie i bez szału
myślałam że jest wyższa
ma 92 cm i waży równo 13 kg
jakoś chyba lubie kupowac ubranka z zapasem bo 104 jej kupuje

Znaczy się, że oszczędnie kupujesz ;))) dłużej w ciuszku pochodzi :))) ja też tak robię.

Akaata- w przyszłe lato to malchy będą nosiły 80-86, ale wszytsko zależy od dziecka (np. Kuba jest wysoki i już niektóre 104 są na niego za małe, a większość 3-latków nosi 98...). Ale jak pokupujesz koszulki, sopodenki (krótkie długie)- to nawet jak będzie lekko za duże, to i tak nie będzie bardzo widać. Ja już w przyszłe lato nie będę zakładała małemu bodów, ale niektóre dzieci jeszcze noszą- to już Twoja decyzja. I takie dyiecko zdecydowanie bardziej sie fajda wiec spodenek i koszulek przudaje sie wiecej :laugh2:

A dla 8 miesieczniaka i 2,5 latka to tez chesz ciuszki czy jakis prezent... bo sie zgubilam :tak:

u mnie to samo

Hania miala nuka, avent, canpol baby nie pila z żadnej
jaks konczyla osiem miesiecy to zaczela herbatki laskawie z canpola picpo kilku wmuszeniach
a potem zaraz przeszlismy na kubek niekapek aventu
byl cacy a potem na taki od 12 miesiecy a potem na taki od 18 miesiecy
super sie te niekapki sprawdzily u nas
niestety mleka modyfikowanego moje dziecko nie chcialo pic nigdy i nie mialo tu znaczenia czy butelka czy lyzeczka po prostu ble

na przyszle lato obstawiam 86-92
ja mam dziecko 2,5 wiec pomoge ale o co chodzi? ubranka czy zabawki?

qrcze Aniez Hania niby taka drobna wazy 13 kg ma 2,5 i nosi 104 moze jest wysoka? nie wiem bo za bardzo porównania nie mam

Po prostu ją zmierz :) Kuba waży 16 kilo a mierzy 106 cm :))) ale niektóre ciuszki na 104 są za małe a inne za duże... bo producenci w nosie mają rozmiarówkę. Mam też inny problem- on jest chudziutki i jak cich na długości jest OK to Kubulek w nim pływa... no ręce opadają.

Duże te Wasze dzieciaczki. Mój Igor nie jest wcale mały jak porównuje w przedszkolu, raczej do większych się zalicza, a ubranka na 104 głównie nosi. A nawet coś na 98 by się znalazło w czym śmiga.

W Auchan promocja pampków 39,99. Wysłałam pana tatę kupił nam paczkę 3 i 3xpaczkę 4. Mam jeszcze zapas z hugisów, ale ich 4 są większe od pampersowych chyba, przynajmniej wagowo na paczce tak napisane.

dziewczyny ja kupuje u nas papmers baby dry, ale tutaj w polsce ich nie widze, kupilam papmers activ fit czy cos takiego i one sa lekko mniejsze niz te moje baby dry, wogole jakies dziwne sa, ktore wy kupujecie??

W Auchan promocja pampków 39,99. Wysłałam pana tatę kupił nam paczkę 3 i 3xpaczkę 4. Mam jeszcze zapas z hugisów, ale ich 4 są większe od pampersowych chyba, przynajmniej wagowo na paczce tak napisane.

A ja chciałam zameldować o promocji Rossmana: Pampersy za 44, 49 i chusteczki gratis
:-D do auchan się nie umywa...

Ja też stosuję Active baby, bo choć miałyśmy Huggiesy, to po jednym siusianiu już małej było niewygodnie w nich leżeć:tak:

reklama
Do góry