reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
tak sobie mysle ze to wcale glupi pomysl nie jest z tym biznesem....

Katik, jedno slowo i jestesmy biznesłomeny:-)

tylko laski jak faktycznie myślicie o takim biznesie to podstawowa rada - nie sprzedawajcie pojedynczych ciuszków, bo to się w ogóle nie opłaca. ta koleżanka co sprzedaje siedzi w tym od kilka lat ;-D powiedziała, że zestawy idą najlepiej - ludzie lubią oszczędzać czas.

Katik to jak coś to ja chętnie od Ciebie kupię :tak:chyba naprawde bede kupowac troche uzywanych ubranek, bo przeciez dzieci tak expresowo rosną że szok...;-) moja nosi rozmiar 62 narazie , ale chyba musze zaczas sie rozgladac za 68... moze ktoras ma na sell cos? :-D

kochana w wawie masz tyle dobrych lumpków że naprawde jest gdzie dziecko ubrać jak potrzeba jakies namiary to pisz

Beti - ale ladniutkie... ten ostatni bialo-rozowy komplecik najsliczniejszy!

u nas praktycznie identycznie
tuniki
spodnie podpinane
i rampersy z dlugim rekawkiem i nogawkami - to mamy do spania
super sie wszystko sprawdza.

Ja Polki ANI RAZ nie ubralam w spiochy. Okazji nie bylo wogole. Jak mi wyrosla z wszystkich zakupionych pajacow, to juz nie dokupilam. Teraz ma ostatni (nota bene z przedzialu 0-3 i jeszcze sa luzy!) i go wynasza na noc.
Jakos nie podoba mi sie strojenie dziecka na dzien w pajace i spiochy. Panienka jest panienka, ma miec kiecki, gateczki, fajne bluzki czy tuniki.

Ja mam troszkę pajaców i spiochów ale do spania i to są rzeczy po SZymku w dzień jej w to nie ubieram bo ja lubie ładnie ubrane dzieci . lubie też leginsy bo to też ubranka na dłużej :)
Bardzo dużo rzeczy kupuje w ciucholandach i mam śliczne ciuszki przez to i dla małego i dla małej .
większość rzeczy kupuje na przecenach i na wyrost i potem mam . nie lubie przepłacać

u nas to samo - ubrania sa podzielona na domowe wygodne spoichy, polspiochy,pajace i wyjsciówki - tuniki, dzinsy, spodnie, sukienki, spotnice etc...

u mnie to samo z zakupami - wole Oli kupowac sliczne male niz sobie wielkie i nie zawsze sliczne...

kochana w wawie masz tyle dobrych lumpków że naprawde jest gdzie dziecko ubrać jak potrzeba jakies namiary to pisz

Ja mam troszkę pajaców i spiochów ale do spania i to są rzeczy po SZymku w dzień jej w to nie ubieram bo ja lubie ładnie ubrane dzieci . lubie też leginsy bo to też ubranka na dłużej :)
Bardzo dużo rzeczy kupuje w ciucholandach i mam śliczne ciuszki przez to i dla małego i dla małej .
większość rzeczy kupuje na przecenach i na wyrost i potem mam . nie lubie przepłacać

To dokładnie tak jak ja;-)

A ja 6 października lecę z B na zakupy do Londynu. Mam zamiar się obkupić. To po prostu będzie szał sklepowy;-)

Annaoj ale fajowo :-) Mnie by już mąż nie puścił. Mam bana na ciuchy dla Młodej :-)

A co do kupowania na wyrost - ja juz tak zaczelam robic, jak w ciąży bylma i np dzieki temu mam dla Małej przesliczny kombinezon ze Smyka na najblizsza zime i mnostwo ciuszkow na rozmiar 12m

Annaoj ale fajowo :-) Mnie by już mąż nie puścił. Mam bana na ciuchy dla Młodej :-)

A co do kupowania na wyrost - ja juz tak zaczelam robic, jak w ciąży bylma i np dzieki temu mam dla Małej przesliczny kombinezon ze Smyka na najblizsza zime i mnostwo ciuszkow na rozmiar 12m

nio ja tez mam zapasy
po pierwsze - kumpela podrzuca mi systematycznie co fajniejsze ciuchy po swojej 1.5 rocznej corci
po drugie- w sklepach tez ogladam rzeczy "do przodu"
i tez wlasnie juz mamy sliczna kurteczke na zime, za mega tanioche.

ja niestety nie mam za dużo;-(. Po Werci troszeczke, te które były unisex, a rodziny w UK nie mam. Cholera chyba musze sie w końcu nauczyc szperac w lumpach.

U Nas śpiochy i pajace są do spania;-)

u nas też. Lubie jak Ola ładnie jest ubrana ale liczę też na jej wygodę wiec często w dzień bodziak i półśpiochy jak jesteśmy w domu a jak gdzieś ruszamy to juz sie stroimy i mama i córka. :-D

grunt to dobra organizacja. Ja za słabo się orientuję jaki rozmiar w którym miesiącu zwłaszcza, że Ola nosi aktualnie 56, 62,68 i weź tu traf z rozmiarem, tak to jest co firma to inna rozmiarówka.
A lumpki uwielbiam. Żałuję że nie narobiłam większych zapasów jak byłam w ciązy bo teraz to nie mam jak pójść bo nie mam co z Olą zrobić a nie chcę z teściową zostawiać :-D

reklama
Ja też mam już ciuszki właściwie do roku:tak: Teraz mam już zakaz kupowania bo Helenka ma więcej ciuchów od nas wszystkich razem wziętych:-) Ale ja uwielbiam te małe sukieneczki i tuniczki;-) Pajacyki mam ale tylko do spania:tak:W lumpkach naprawdę można dostać super ciuszki za grosze, ja mam taki fajny lumpek że pani już wie i zawsze mi zostawia .

Do góry