reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

aaa i jeszcze co do chust. kupujcie te węższe czyli 60cm chyba, że jesteście gabarytów king konga. 70cm są za szerokie i możecie mieć problem z prawidłowym wiązaniem i dziecko może wypadać :eek: co do rozmiaru to tutaj: NATIBABY, chusta dla dziecka, noworodka, niemowlaka, nosidełko - chusta NATI jest podane jaki wybrać

ale w tej rozmiarówce nie ma nic o szerokości:eek:, jest tylko długosc. Ja mam ta maxi, bo mój mąz jest dosc duży:), (no..ja póki co tez:()

reklama
tak nie ma nic o szerokości, dlatego napisałam wam, że 60cm jest idealne dla dziecka. przy szerokości 70cm możesz mieć duży problem z prawidłowym wiązaniem, a chyba nie chcesz aby dziecko wyleciało... :eek:

tak nie ma nic o szerokości, dlatego napisałam wam, że 60cm jest idealne dla dziecka. przy szerokości 70cm możesz mieć duży problem z prawidłowym wiązaniem, a chyba nie chcesz aby dziecko wyleciało... :eek:

zmierzyłam....moja ma 73 cm, ale żadnego problemu z wiązaniem nie miałam, trzyma jak cholera...W zasadzie to troche dziwne, skoro 70cm jest "niebezpieczne", to po co sprzedają takie chusty???

zmierzyłam....moja ma 73 cm, ale żadnego problemu z wiązaniem nie miałam, trzyma jak cholera...W zasadzie to troche dziwne, skoro 70cm jest "niebezpieczne", to po co sprzedają takie chusty???

nie są niebezpieczne :-) jeśli jest się drobną kobietą rozmiarów max 40 to 70cm moze być za duże... o to chodzi... :-) bez paniki
no widać masz dobrze opracowane wiązanie :-) a wiązałaś plecaczek ?? bo to w nim jest największy problem przy szer 70cm, a jak maluch jest trzymany mocno i czujesz że jest wszystko stabilne, to znaczy, że nie masz problemu z żadną szerokością, więc nie ma co się martwić i zastanawiać.

nie są niebezpieczne :-) jeśli jest się drobną kobietą rozmiarów max 40 to 70cm moze być za duże... o to chodzi... :-) bez paniki
no widać masz dobrze opracowane wiązanie :-) a wiązałaś plecaczek ?? bo to w nim jest największy problem przy szer 70cm, a jak maluch jest trzymany mocno i czujesz że jest wszystko stabilne, to znaczy, że nie masz problemu z żadną szerokością, więc nie ma co się martwić i zastanawiać.

nie narazie wypróbowałam tylko "kieszonkę"...

nie narazie wypróbowałam tylko "kieszonkę"...
aaa no to spoko :-) to wypróbuj plecaczek i się upewnij czy szerokość jest oki na pewno... :-) może akurat u Ciebie bez problemu 70 będzie odpowiednie... z drugiej strony, jak dziecie będzie większe to 70cm na pewno będzie dobre :-)

Dziewczyny, ja tak zapobiegawczo- czy któraś ma jakiś środek przeciw komarom dla niemowląt??? Bo to badziewstwo będzie się lęgło po tak mokrym maju że hoho :wściekła/y: Z Kubą używałam takiego środka chicco, ale jakoś nie mogę nigdzie na niego natrafić.

Nieaktualne! Najprostsze rozwiązanie nie przyszło mi wcześniej do głowy ;) weszłam na stronę firmową chicco i tam to jest http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=186

Ostatnia edycja:
dobra ja tez kupuje ta chuste, a te chusty co wy macie te NATI to sa one tez elastyczne, bo ta co forget zalaczyla to jest elastyczna... dzis bylam u nas w sklepie i byly ale takie tkane jakies takie dziwne, elastyczene to nie bylo wogole i jakby takie twarde mialam wrazenie i po 120 euro...

dobra, dopiero teraz sie dokladnie przyjrzalam i zakumalam te chusty, te co wy macie to nie sa elastyczne (to sa cos takiego jak ja widzialam) mowicie ze to spoko jest? nie wypadnie dziecko z tego? lepiej elastyczna czy taka?? bo kurde nie wiem, dodam ze moja corcia to kruszynka, wazy 4600 i jest mala hihi

reklama
Justa te NATI chusty nie sa elastyczne, sa tkane.
Jesli prawidlowo zawiazesz- nie ma opcji by Ci dziecko wypadlo. DO chusty dolaczona jest ksiazeczka - instrukcja obslugi i masz dokladnie opisane ze zdjeciami jak woazac krok po kroku. Nie ma opcji niezrozunienia.
I waga Twojej Corci nie ma tu nic do rzeczy.

Czy tkane sa lepsze niz elastyczne- nie wiem. Elastycznych nie widzialam na zywo i nie stosowalam. Ja ze swojej jestem zadowolona.

Do góry