reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Dziewczyny polecam płytkę Kołysanki usypianki z Empiku, my słuchamy jej codziennie przy kąpieli i wieczornym karmieniu, taki nasz rytuał. Piosenki są śliczne no i szybko wpadają w ucho, ja spiewam już razem z płytą, no troszkę fałszuję, ale Majce to nie przeszkadza:-D
My mamy Kolysanki Turnaua i Umer. Fantastyczne, Polusia sluchala co wieczor od 7mego miesiaca ciazy, i slucha do dzis.

Ok...chusta przetestowana. Dla mnie rewelacja. Chociaż Borys placze przy samym wkladaniu go i wiązaniu chusty (pewnie musi sie przyzwyczaic), ale zaraz po tym ładnie spi sobie wtulony w mamusie. I tak byliśmy sobie na spacerku, poszlismy na ryneczek, na chwile do babci (mojej mamy), a poźniej po siorke do przedszkola. Ogólnie wzbudzałam sensacje wśród przechodniów. Nasz kraj to jednak zacofany jeszcze:-D, a starsze panie patrzyły na mnie takim wzrokiem, jakbym co najmnie dziecku krzywde miala zrobic. Szczerze powiedziawszy to czekałam tylko na jakis komentarz z ich strony. Podsumowujac, ja chuste polecam. Wiązan jest mnustwo i dla takich maluchów jak nasze i dla starszych dzieci. Te chusty są dale dzieci od urodzenia do 3 lat, także nie raz jeszcze sie przyda, podejrzewam ,że w wakacje będzie jak znalazł na wycieczki. Ja akurat kupowalam tak jak katik bezpośrednio tutaj NATIBABY, chusta dla dziecka, noworodka, niemowlaka, nosidełko - chusta NATI, do chusty dołaczona jest ksiązeczka z instrukcją wiazan , takze spoko, a wiązanie jest naprawde proste. Mnie to zajęlo ok. 5 min;-)
Super!
Moi rodzice tez kiedys mowili ze mam nie kupowac, bo to jak cyganka i inne takie teksty. A jak tu przyjechali i zobaczyli na wlasne oczy to byli zachwyceni!
No i tak jak pisala Forget - moja tez laduje w chuscie, a ja w tym czasie obiad, pranie, czy nawet juz odkurzanie zaliczylam.

Monia- mowisz- masz, my mamy taka: 300420101095.jpg

Dzis przyszla wyczekiwana przeze mnie brazoletka. Mialam dosc stalego myslenia o ktorej karmilam, ile czasu minelo od poprzedniego i macania piersi na ktora teraz pora.
Kupilam sobie rozowiutka, nie wiem tylko dlaczego w PL nie jest dostepna w tym kolorze.

MILK BANDS - LILIOWA cena 32.00 PLN

świetne te kołysanki dzięki...

dziewczyny co do chust, to laska która się na tym zna powiedziała mi, że na lato najlepsze chusty z bambusem - lepiej oddychają.

co do "motania" to tutaj macie instrukcje :
7 kolorów tęczy
Edukacyjnie - Klub Kangura
chustomania Sztuka wiązania
NATIBABY, chusta dla dziecka, noworodka, niemowlaka, nosidełko - chusta NATI

mam nadzieję, że wam pomogłam :-)

a ja planuję kupić taką chustę:
Bears on clouds yellow (bumper pad) - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier

Pianinko superanckie...

Kwiatuszek, u mnie też nikt nie pyta :-(

Jak Laurkę urodziłam, to się nie mogłam opędzić od prezentów, potem już tylko pampki szły...a z Hanią, to cisza jak makiem zasiał...kryzys jakiś, czy cooooooo ?

u nas się niektórzy pytają, przyjaciołom którzy chcą wpaść grupką sama podesłałam na co mają się złożyć :-D a inni się nie pytają i mam już dwie takie same grzechotki... jednej nie będę rozpakowywać :-D dam siostrze jak urodzi bo ma termin na wrzesień.

reklama
Do góry