reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

U nas też wanienka najzwyklejsza w świecie. W sumie dziecku obojętne czy wanienka ma bajery czy nie. Trochę byłoby mi szkoda 250 zł na wanienkę, ale ja stare skąpiradło jestem:-p.

Zaczęła mnie powoli ogarniać panika, bo jakby nie było zaczął się 30 tydzień i w czwartek i piątek będzie pod znakiem zakupów, pozamawiamy co tylko się da.

reklama
Nasza wanienka kosztowała z wysyłką 127zł, sama wanienka 105, bo bez stelaża.
Najbardziej podoba mi się to, że dziecko może w niej później samo siedzieć i że ma te antypoślizgowe wstawki i wskaźnik temperatury i łatwo wodę będzie wylewać, bo ma korek;-)
Poza tym kolor ma fajny i nie ma żadnych kiczowatych naklejek z misiami, kotkami itp.
U mnie im mniej wzorków tym ładniej:tak:

Widzę że zakupy pełną parą:-)
Ja tez dziś day poszalałam i kupiłam małemu misiowi dwa ręczniczki- jeden błękitny , drugi żółty -oba z kapturkiem na główencje i taki słodziutki kocyk również błękitny- przyda się do wózka na cieplejsze dni.Poza tym wkłady poporodowe, gatki dla Pani mamy, wkładki laktacyjne, termometr do wanny,gruszka do noska, chusteczki do pupci,oliwkę,krem na odparzenia i to chyba wszystko uff:-)ale jestem zadowolona.
Coś czuję że jeszcze mnie dzisiaj gdzieś poniesie- bo chce jeszcze zakupić pampersiaki i kilka aptecznych rzeczy w razie co- Linomag,sudocrem ,oliatum do pępusia te waciki itp:-)

Kupujecie już kosmetyki i produkty apteczne?:szok:
Ja z tym wolę poczekać, po co ma stać.. później z dłuższym terminem kupię;-)

Ja mam opory przed tymi trojkolowcami - owszem dobrze wchodza do windy, ale wez sprobuj tym podjechac podjazdem dla wozkow gdzie po bokach masz gladko, a w srodku waskie schodki
:baffled:

To tak jak ja na początku :tak:
Wydawały mi się nie stabilne, mało bezpieczne i prawdę mówiąc oglądaliśmy na początku te tańsze i takie właśnie były :baffled:
Zmieniłam zdanie jak pojeździłam osobiście trójkołowcem chicco, slalomem...
Te podjazdy to nie problem, bo można tylnymi kołami wjechać :tak:
My mieszkamy koło Zieleńca w górach, więc tu potrzebujemy duuuże pompowane koła i 3kołówka jak znalazł ;-)

U Nas wanienka też najzwyklejsza, ale ze stelażem :tak:

Ja juz tez cala chemie i apteke mam zalatwiona. Terminy waznosci sa przewaznie do 2011, wiec zuzyje to 5 razy do tego czasu :tak:

reklama
Tez mysle o takiej wanience (bez stelaza), ktoras z Was uzywala??

ja najzwyklejsza - ufam silnemu ramieniowi K. niz jakim takim foczka czy stelaza no i tez jestem skompiradlem pod takim wzgledem i u nas bedzie taka IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | LÄTTSAM | Wanienka tez antyposlizgowa

Wychodze z zalozenia, ze 2 miesiace mnie nie zbawia, a wole zeby potem maz sam nie wybieral kosmetykow :-p

popieram i tez to wyznaje:-)

Do góry