reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
co powinnam w aptece kupić??
kiedys stanelo na takich ustaleniach:

INFACOL zawiesina - wzdęcia, bóle kolkowe spowodowane gromadzeniem się gazów . Stosowany u niemowląt od 2 m.ż. Cena: ok17.48zł – 50 ml
PLANTEX saszetki - dolegliwości trawienne u niemowląt i małych dzieci: wzdęcia, kolki oraz lekkie skurcze żołądka i jelit . Stosowany u niemowląt od 1 m.ż. Cena: ok10.83zł - 10 saszetek
GRIPE WATER – woda koperkowa - łagodnie usuwa gazy trawienne u niemowląt. Pomaga również w pozbyciu się bólów brzuszka, które występują u niemowląt szczególnie w okresie przed przejściem na pożywienie w stanie stałym. Stosowana u niemowląt od 1 m.ż. Cena: ok15.04zł – 150 ml
VIBURCOL - czopki homeopatyczne. glownie stosuje sie je w sytuacji kiedy maluszek jest rozdrazniony, ale tez dodatkowo przy leczeniu antybiotykami Cena: ok20.80zł – 12 szt
OILATUM - podrażniona, sucha, swędząca i łuszcząca się skóra (np. AZS, pieluszkowe zapalenie skóry, łuszczyca) Cena: ok. 16 - 60zl
APHTIN - Środek odkażający błony śluzowe jamy ustnej, głównie w leczeniu pleśniawek Cena: ok1.38zł - 10g
BEPHANTEN maść - do pielęgnacji skóry niemowląt (oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka) i sutek karmiących matek Cena: ok31.96zł – 100g
WODA MORSKA DO NOSA - Oczyszczona woda morska z mikroelementami, przeznaczona do codziennej higieny nosa u niemowląt, dzieci i osób dorosłych Cena: ok 27zł 100ml np, sterimar
SÓL FIZJOLOGICZNA - sterylna sól fizjologiczna, zalecana do codziennej pielęgnacji oczu i nosa u noworodków, niemowląt, dzieci Cena: ok. 10.50zł – 12 ampułek
PURE LAN - wyraźnie przyśpiesza gojenie zmacerowanych, popękanych brodawek Cena: ok25.30 zł - 7g

Jak jesteśmy już przy kosmetykach to ja też mam pytanko. Kupiłam Oliatum do kąpieli i na tym stanęło :-) Czy potrzebuje oliwki? I co jeszcze powinnam kupić? krem napewno, ale czy szampon? Głupie pytanie, ale gama produktów jest ogromna a nie chcę zaopatrywać się w zbędne rzeczy

Kupcie jeszcze coś na zbijanie gorączki (ja mam zawsze coś na paracetamolu- np. panadol i na ibuprofenie- np. ibum)- nikomu nie życzę, ale jak dziecię w środku nocy dostanie gorączki, albo źle zareaguje na szczepienie, to nie będziecie miały głowy do latania po aptekach.

e.salamandra jak masz oilatum to już niczym dziecka nie smarujesz. Ale oilatum ponoć jest dobry dopiero jak dziecko zaczyna mieć problemy ze skórą. Ja na początek jednak zdecydowałam się na żel do mycia ciała i włosków i oliwkę a jak trzeba będzie to kupie oilatum. Wlewasz tego nakrętkę do ciepłej wody i kąpiesz... wszysko :-)

Jak jesteśmy już przy kosmetykach to ja też mam pytanko. Kupiłam Oliatum do kąpieli i na tym stanęło :-) Czy potrzebuje oliwki? I co jeszcze powinnam kupić? krem napewno, ale czy szampon? Głupie pytanie, ale gama produktów jest ogromna a nie chcę zaopatrywać się w zbędne rzeczy

wczoraj mielismy w szkole rodzenia kapiel i pani nam przedstawila dwa warianty kosmetykow. 1 to zestaw z jakiejs serii, np. nivea i tu kupuje sie mydlo do kapieli ( szamponu ani balsamu jue nie trzeba bo w tym jest wszytko)- tez zalezy jaka dziecko ma skore, bo do tlustej skory najlepsze w kostce, do suchej sa mleczka do kapieli a do zwyklej takie najprostsze z serii. oliwka tylko do masazu przed kapiela. krem ochronny do pupy i puder dla tluscioszkow z faldkami.
drugi zestaw to Oliatum i sudocrem, oliwka ewent tez tylko do masazu.
my rezygnujemy z sudocremu na rzecz ochronnego, ale o tym juz kiedys pisalalm chyba na watku szkoly rodzenia.

wiec odpisujac tak zawile na Twoje pytanie, oliwka tylko do masazu:)

reklama
Do góry