reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

13x13 rychło w czas z tym wózkiem się zorientowałaś, ale skoro w zasadzie wiesz, co chcesz to nie powinno być problemu ;-)

Aniam z pidżamkami to jest u nas różnie: albo Auchan, albo Tesco, albo C&A. Pepco kiedyś miałam, ale ona po praniu zrobiła się maleńka :szok:

Ja zakupy zaczynam kończyć, coraz więcej z listy już powykreślałam i w zasadzie zostały mi do kupienia kosmetyki, pieluchy no i ciuszki- ale to już tak bardziej dla przyjemności. Z grubszych rzeczy to leżaczek, taki ma być: Leżaczek Bright Starts ZWIERZĄTKA 6812 Dumel. i mata, myślałam o takiej: www.babynet.pl-Tiny love mata gimnastyka dla bobasa z pałąkami Małpia Wyspa. albo o tej: www.babynet.pl-Tiny love mata gimnastyka dla bobasa z pałąkami ZOO. ta druga nawet mi sie bardziej podoba, bo pamiętam, że jak Kuba leżał na brzuszku, to lubił ciągnąć wystające uszka i kwiatki na swojej macie (oan teraz powędruje do mojej mamy 'na stan').

No i stała się rzecz straszna: mój mąż swego czasu wymontował z fotelika wkładkę redukcyjną dla niemowlaka i teraz jest 'klops', bo nie pamięta, gdzie ją wcisnął :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już molestuje producenta i mam nadzieję, że mi ją doślą w tym tygodniu, bo jak nie to mąż będzie musiał z kasy wyskoczyć. W sumie dobrze, że zauważyłam brak teraz a nie w szpitalu tuż przed wyjściem do domu, boby mnie chyba trafiło!!!

reklama
13x13 rychło w czas z tym wózkiem się zorientowałaś, ale skoro w zasadzie wiesz, co chcesz to nie powinno być problemu ;-)

Oj bez przesady -wózków jak grzybów po deszczu:-) a wózka i tak nie kupię teraz tylko w marcu... przecież 2 miechy zostały nie 2 dni:tak: a nawet jakby S sobie świetnie poradzi z zakupami:-p pozapisywałam w zakładkach jaki wózek, łóżeczko i pościel, jakie śpioszki itp -a z resztą niech robi co chce;-)

ja jak zwykle nie do konca wtajemniczona jestem:zawstydzona/y: poweidzcie mi wiec prosze, a czy "zwyklym" kocykiem nie da sie takiego dzieciaczka jak otulaczkiem owinac? bo zastanawiam sie, czy powinnam sie za tokowym rozejrzec, czy kocyc jest ok:baffled:

13x13 chodzi o to, że na niektóre modele, albo kolory trzeba czekać (to samo z fotelikami)- ale to zależy, co konkretnie wybrałaś, bo niektóre są 'na stanie' w sklepach. Może zresztą ja patrzę na upływ czasu inaczej, bo 8 h w robocie a potem Kuba mnie zagarnia dla siebie, a wieczorem to, albo już pozamykane, albo samej mi się nie chce jeździć po sklepach (ktoś w końcu z Kubą w domu musi zostać ;-)).

Aga2010 można, ale dziecko się 'rozkutła. Otulaczek ma rzep. Ja się nad nim zaczęłam zastanawiać, bo w sumie mój rożek i tak już nie ma usztywnienia (hihihi... zaginęło razem z wkładką do fotelika chyba), zaś rzep jest, ale jeszcze zobaczę, co zrobię.

Oj bez przesady -wózków jak grzybów po deszczu:-) a wózka i tak nie kupię teraz tylko w marcu... przecież 2 miechy zostały nie 2 dni:tak: a nawet jakby S sobie świetnie poradzi z zakupami:-p pozapisywałam w zakładkach jaki wózek, łóżeczko i pościel, jakie śpioszki itp -a z resztą niech robi co chce;-)

ja tlumacze swojemu K. co w razie czego dokupi, jak szukac, na co zwracac uwage, jakie firmy sa dobre, jak wygladaja wklady poporodowe itd. a on mi tylko "ale ja przeciez inteligentny jestem i sobie poradze":baffled:
no i ma racje, tylko ja bym nie chciala go samego ze wszestkim zostawiac - to takie typowe dla bab:sorry2:

13x13 ja mam juz wozek jedo bartatine. nie wiem czy sie sprawdzi bo Margolka jeszcze nie miala przyjemnosci, ale ja lubie sobie na niego patrzec:tak:.

A ja mam ten wózek od 2 lat i tez sobie go chwalę :-)Tyle, że mój na wahaczach. Gondolka super duża i wygodna, a podnoszone oparcie przez kilka tygodni ratowało mnie z opresji, zanim przesadziłam Młoda w spacerówkę. Spacerówka może już tak ładnie nie wygląda, ale jest obszerna i na pierwszą zimę była idealna. Brak skręcania kół nie był mi do tego stopnia potrzebny, że jak zaczęłam używać parasolki to zablokowałam kółka i tak już zostało. Ale to już zależy od upodobań.

wróciłam z zakupów - cel Lidl i Biedronka
zakupiłam :) body, skarpetunie, śliniaczki, podkłady do przewijania, śliniaki jednorazowe oraz dwie zabawki :)

Załączniki

• P1020566.jpg
    P1020566.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 51
  • P1020567.jpg
    P1020567.jpg
    45,7 KB · Wyświetleń: 45
  • P1020568.jpg
    P1020568.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 55
  • P1020569.jpg
    P1020569.jpg