reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Aniam- moja mama ma takie cudo :) gniotsa- niełamiotsa ale nie chce oddać :) chyba w spadku odziedziczę, bo to na bank działać będzie. Mam wrażenie, że przetrwa nawet karaluchy :p

Aniam- moja mama ma takie cudo :) gniotsa- niełamiotsa ale nie chce oddać :) chyba w spadku odziedziczę, bo to na bank działać będzie. Mam wrażenie, że przetrwa nawet karaluchy :p

Myslę że spokojnie przetrwa :-D:-D w każdym razie z tego co się w nią wrzuci tylko wióry zostają :-D
A no i troszkę głośna jest :-D

Agnieszka, nie wiem, czego konkretnie szukasz, ale jakby co, może się "natchniesz":

KRZESŁA dziecięce do biurka DLA DZIECI obrotowe dziecięce do biurka krzesełka biurowe NOWY STYL - Sklep internetowy Kamila Meble

Krzesła biurowe | dla dzieci | fotele | obrotowe
Krzesła obrotowe dla dzieci

Te ostatnie są dość drogie (szczególnie jak się ma kupić dwa, a nas to chyba nie minie), ale jeśli chodzi o jakość wyglądają bardzo dobrze. Na ich "ergonomii" bym się wzorowała szukając krzesła (my chyba zostawimy ten temat na lipiec/ sierpień, bo na razie i tak głównie po podwórku dzieciaki latają, a przy biurku są sekund pięć.

Wronka, Gosieńka, Sonia (o właśnie, gdzie jest Sonia?)- Wy macie dzieci szkolne, to może coś doradzicie, albo odradzicie- wiedza na temat tego, co jest g... też bywa bezcenna :)

My mamy to z pierwszego linka (trzecie zielone) MINISTYLE GTP. Ja jestem zadowolona, bo i wygodne i stabilne. No i faktycznie jest tak jak pisze aniez, W. siedzi tylko jak robi lekcje, więc nie są to jakieś długie okresy ;-)

Frytkownica beztłuszczowa Tefal Actifry, wygląda tak:
Tefal Actifry - YouTube
Tefal ActiFry Family AH9000 - Gulasz po hrabiowsku z Podlasia - YouTube

W filmiku jest, że przy tej ilości frytek ustawiła na 25 minut, jednak przy 1kg potrzeba trochę więcej czasu 40 minut.

Plusy:
+Jedynie łyżka oleju potrzebna na 1kg frytek
+Nie musisz pilnować urządzenia, ustawiasz czas i po zakończeniu urządzenie informuje Cię dzwonkiem
+Można wykonać w tym wiele potraw np. jabłka z cynamonem i cukrem, pierś z warzywami, nawet kiełbaski na gorąco w tym robię ;-)
Minusy:
-Cena, kosztuje ok 500zł (ale my dostaliśmy połowę od teściów na rocznicę ślubu, a zwykłej frytkownicy nie chcieliśmy)
-trochę głośne urządzenie
-zajmuje sporo miejsca

reklama
Do góry