reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Aniam- jeszcze babie będziesz klientki nakręcać :p hehehe

Co do portek, ja do Zary nawet nie zaglądam, do HM również, wąskie w mojej okolicy mają C&A i Coccodrillo. I to muszą być mega wąskie, no dobra... B. chyba tylko Borysek Wronki bije w tym temacie :p
Na szczęście Kubula mężnieje, ale w przedziale wiekowym 9-10, bo tak chłopak mi wypada rozmiarowo :szok: to i tak ciężko mi coś na niego kupić. No i w tym aspekcie 34-35 rozmiar butka jest jak najbardziej na miejscu :) znaczy się proporcjonalnie jest :D

reklama
Aniez cocodrillo jedynie w outlecie cenowo wypada dobrze :-D
Oni nawet przeceny mają marne , także ja zakup tam portek sobie podaruje , no chyba że 5 kompletów łat dołożą w gratisie :-D

Zara ma dresówki rewelacyjne :tak: skoro szymek ich szybko nie załatwia to muszą być dobre :-D

Dziewczyny, która ma sokowirówkę? Przyznać się bez bicia. Co polecacie.

2 założenia dodatkowe (żeby urwać łeb hydrze niejako profilatycznie :p):

1. Cena ma znaczenie, bo za jakiś czas planuję kupić wyciskarkę do soków (taką do wszelkiego rodzaju soków, nie mylić z wyciskarką do cytrusów), więc nie chcę inwestować zanadto, bo wyciskarka to spory wydatek
2. Nie interesują mnie inne urządzenia w temacie, sokowirówka ma być, nie musi sprzątać kuchni :p

Aniam- dziwne to, co piszesz, ja w grudniu kupiłam dzieciom kurtki po 120 zeta za sztukę, swetry z 60% rabatem (na zaśkę też), koszule białe po 35 zeta (100% bawełny), jeansy za jakieś 45 zeta (też %), portki typu narciarskiego 2 lata temu dla szczuplaków za 100 złoty (Kuba 2 sezony przechodził już), koszulek i innych takich nie zliczę, bo nie pamiętam. Tylko ja często bywam i (to ważne) nie każdy sklep ma te same % część się pokrywa, ale nie wszystkie (zależy od kierownika).
Dresy genialne ma Mothercare. Też na % trzeba polować, ale się opłaca.

Ostatnia edycja:
Osobiście nie mam, ale sąsiedzi mają, taką i sobie chwalą, w sezonie czasami przynoszą soki dla dzieci.

Nie radzę takiej najtańszej z marketu, mama taką kupiła i od razu pękła pokrywa po pierwszym użyciu, reklamacji oczywiście nie podlegała, bo to uszkodzenie mechaniczne, więc sobie przestała parę lat, aż w końcu mama wywaliła dziadostwo.

Sokowirówka ZELMER 476 / ZJE1900X Inox - Media Expert

Aniez mi kolega z euro powiedziała jedną rzecz , Braun lub Bosh :tak: to dotyczy całego małego AGD .
najmniej tego mają w reklamacjach .
Zelmera piec do chleba szlag mi trafił :wściekła/y:
U nas ceny kosmos , bluzki bawełniane po ok 50 zł spodnie dla Olki 80 Kurtki 170-190 zimowe ponad 200zł .
Sklep ma jakiegoś prywatnego właściciela .
jakbyś kiedyś trafiła na reporter young , to mają piękne rzeczy rozmiarówka jak dla KUby .
tanio nie jest bo szyją u nas , ale na promo da się przezyć .
To już takie dla starszych chłopaków rzeczy , a nie jak pisałyśmy kiedyś o 5-10-15 fajne portki ale po kiego ten dzieciakowy helikopter tam doszyli :-D:-D
Do mothercare czasem włażę ale kilka rzeczy mi się zeszmaciło , więc jakoś nie włażę często :tak:

aniez, mam sokowirówkę z hipermarketu, taką za kilkadziesiąt złotych i nie jestem zadowolona. Sok owszem robi, ale to co zostawia to drugie tyle soku z niego by wyszło. Moi rodzice mieli taką 20letnią, to suchy wiór w odpadach był.

reklama
Onka- dlatego pytam, bo potrzebuję opinie użytkowników, więc najtańsze odpadają...

Aniam- z Tobą już sobie podyskutowałam w temacie :p

Maonka- mam 2 rzeczy Zelmera, prawie niezniszczalne... może faktycznie ich sokowirówkę, tym bardziej, że mają taką z moca 800

Elvie- wszelkie zestawienia zawierają wiedzę, którą już posiadam, czyli na co zwrócić uwagę (moc, ostrza, łatwość czyszczenia, kompaktowość itd.). To już wiem, ale pytanie jak się użytkuje :) więc chodzi mi o opinię użytkownika a nie to, co dziennikarz wydłubał z mat. prasowych producentów. Poza tym mało świeże to zestawienie.

Do góry