reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Gosieńko, czyżby S. po kilku wizytach i kawach jednak dał się przekonać :p ostatnio w skupieniu urządzenie oglądał :)

Od razu powiem, że ja mam ekspres z młynkiem, więc kupuję kawę w ziarnach :) to ma znaczenie :)
Ponieważ, co Aniam może potwierdzić, piję ją "przemysłowo", to cena ma dla mnie znaczenie.
Piłaś u mnie 2 rodzaje, więc wiesz jak smakują (a wiele się nie różnią, o dziwo... ceną się różnią).
I ja nie pijam mieszanek, najbardziej lubię 100% arabicę :)

Lavazza Qualita Oro 1kg kawa ziarnista - KawyWloskie.pl

Bardzo często w Oszołomie za 15 zeta za 250 gram

Kawa ziarnista - Espresso Classico 250g - SATI

Ta w Oszołomie po 11 zeta za 250 gram, co przy jej jakości jest naprawdę dobrą ceną (bardzo dobrą, Nata możesz śmiało spróbować).
Tchibo też ma dobrą arabicę.
Dallmayar Crema d'oro też smaczna i warto na % jej poszukać.

Aniam Lidlową arabicę kupuje i też smaczna.

Ostatnia edycja:
reklama
zapomniałam - ja tez mam z młynkiem więc kupuję w ziarnach - te co podałam takie są

Aniam dzięki spróbuję tą Sati - u mnie brak oszołoma ale gdzies przeciez kupię

Nata a my zastanawialiśmy się nad imieniem ;-):-D

Aniez mój S na bank gdzieś na lodówce ma poprzyklejane postanowienia noworoczne, tylko muszę je znaleźć bo coś za bardzo mnie rozpieszcza :tak: Ale to nie zmienia faktu że do ciebie na kawkę będę przyjeżdżać :-)

Zdzisio też z młynkiem :tak:

Gosieńko- a spróbowałabyś nie :p hehehehe i widzę, że S. jednak uważnie słuchał, co do niego w kwestii kawy mówiłam :p myślę, że on ją pił chcąc sprawdzić, czy prawdę mówię... tzn. przyjechał do mnie na testy kawowe :)

zapomnialabym dobra jest jeszcze Dallmayr

Ją można nabyć w lidlu kosztuje 59 zł za kilogram :tak:

Kupuję jak większość z was lavazzę oro :tak:

Z Lidla polecam kawę

https://www.google.pl/search?q=bell...ee-crema-oder-espresso-angebot-174036;380;285

żółte opakowanie , kosztuje 17,90 chyba za 0,5 kg czyli cena jest naprawdę super :tak:

A jak chcesz Gosieńko eksperymenty robić to pamiętaj o jednym żeby zawsze 100 % arabika była , bo jak jest domieszka kawa jest kwaśna :tak: No chyba że lubicie , bo przecież inne gatunki też ktoś pija :tak:

gosienko - gratuluję ekspresu!
U nas tez głównie lavazza:tak: Ale ja to piję tylko raz dziennie i raczej spienione mleko z kawą niż kawę z mlekiem, więc wielkim znawcą nie jestem.
Z delikatnych polecam jeszcze tą:
OKAZJA ! KAWA DALLMAYR CREMA D`ORO 1KG (3879555324) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

A jak lubicie mocną i szybko stawiającą na nogi to M. mój pije taką:
Kawa ziarnista Pellini Top 1kg - ŚWIEŻA (3866125866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

I ja dla odmiany kupuję na Allegro, sortuję sobie wg ceny z dostawą i tam biorę gdzie akurat najlepsza promocja.

Elvie- powinna Ci ta Lidlowa smakować, bo jest delikatna w smaku i podobna do Dallmayr, a cena lepsza.
Co do kawy Twojego M. to mnie chyba by nie postawiła na nogi, skoro ma małą zawartość kofeiny ;-) ale smakować by mi pewnie smakowała, bo stopień palenia ma średni, a ja nie lubię mocno palonych kaw.

reklama
aniez - a dla mnie ta Mariuszowa kawa to istna siekiera i jej nie tykam nawet jak 4/5 mleka dam to i tak za mocna. Przyjedziesz to Ci zaparzymy;-)

Do góry