reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Zielona jak masz 200 zeta na prezent to polecam tablet z biedronki . wgrasz jej różne gry czy filmiki , zapakujesz ze sobą , a i może w samolocie się zajmie :tak:

reklama
Aniam, poszperam po kieszeniach, swinke rozbije... Jeszcze mnie nie powalilo, zeby dzieciakowi prezent za 200PLN kupowac :no: Bedziemy leciec dreamlinerem, wiec jakby co bedzie miala telewizorek z bajkami, a jak nie to jej na kompie puszcze.

EDIT: ale dla jasnosci dodam, ze gdyby komus przyszlo do glowy zrobic nam taki prezent, z przyjemnoscia przyjmiemy - hahahaha, ot taki joke! ;-)

Ostatnia edycja:
Zielona- więc dalej kredki, ciastolina, papier kolorowy, farby, plastelina... taki zestaw plastyczny znaczy się :p
Albo faktycznie klocki, bo mówiłaś, że Kosta lubi :-D
Albo książeczki + np. Lefo Friends (nawet mój syn wie, że to dziewczyńskie zestawy hehehe... siła reklamy)
Albo gry typu Grzybobranie czy Miś i Pszczoły
Albo książeczki+ płyty z muzyką dla dzieci skoro Kostka lubi tańczyć ;-)
Albo jakiś instrument muzyczny... to tak muzycznie :p to jest śmieszne HIT ORGANY z PERKUSJĄ, KRZESEŁKO MIKROFON 2 KOLORY | INSTRUMENTY MUZYCZNE DLA DZIEWCZYNKI DLA CHŁOPCA 3 - 6 lat | Internetowa hurtownia zabawek Ultimar.pl Kuba miał coś co można by nazwać bębnami, kochał tę zabawkę miłością wielką, wielkościowo było niewielkie i miał 2 funkcje, albo grało samo, albo synek "tworzył" muzykę... kiedys w złości rzucił bębnami i odpadła i połamała się klapka od baterii, non stop kombinuję, jak to naprawić, ale nic mi do głowy nie przyszło...

To jest fajne Musical Footsteps : Musical Footsteps : Early Learning Centre UK Toy Shop ale w PLu zapewne kosztuje majątek... i ta kuchnia jest świetna (widziała na żywo, naprawdę ma formę walizki, ale też niestety droga) Mini Sizzlin' Kitchen - Turquoise : Mini Sizzlin' Kitchen - Turquoise : Early Learning Centre UK Toy Shop

Nie jestem zwolenniczką, ale może laptop dla dzieci... tzn. taki zabwakowy... Zabawki dla dzieci

Nie jestem specjalistką od dziewczynek :-) więc wklejam takie uniwersalne zabawki :-) może coś Cię zainspiruje... na pewno coś w końcu znajdziesz.

Aniez, a nie myslalas kiedys o napisaniu poradnika? Jestes skarbnica wiedzy i pomyslów. te organy podobaja mi sie szalenie. Musze tylko dowiedziec sie jakie sa duze. A to tatus sie ucieszy, jak mloda bedzie granie trenowac o 6 rano... hehehehe
Nie jestem specjalistką od dziewczynek
biggrin.gif
a czy ja sprawiam wrazenie kogos, kto bylby wielbicielem zabawek "zgodnych z plcia"? ;-)

Zielona mogę polecić organy, Marysia dostała w tamtym roku na gwiazdkę i super się nimi bawiła i bawi do tej pory tylko mikrofon rozbroiła. Jedyny minus to baterie, potrzebne jest 6 sztuk więc trzeba zainwestować w dobrą ładowarkę:tak:.
U mnie instrumenty nie mogą być cały czas w zasięgu rąk moich dzieci bo bym chyba zwariowała jak każde zaczyna grać na innym :rofl2:
Pomierzyłam, wysokość 45, szer. 60

Ostatnia edycja:
świetne te organy - z racji, że nie mam pomysłu na dwa prezenty to może się skusimy.

U nas Julka ostatnio widząc reklamy w tv zabawek mówi "Jula tego nie ma"

reklamy w okresie świąt powinny być zakazane

Zielona - taki dziecięcy laptop to świetna sprawa i starczy na dłużej jest tam ponad dwadziescia programów od liczb po kolory itp.
Jak Kostka dostała kolejkę to może jakieś kolejne elementy
Albo duży zestaw klocków.

U nas Mała ostatnio ma fazę na lalki - wozi je wózkiem, usypia, nosi - więc może kolejna lalka

Nata- mi ostatnio brak natchnienia ;-) wystukałam się już... martwi mnie, co będzie w przyszłym roku... ale jak coś zoczę, dam znać :-) pomyśl o aparacie, jeśli macie na to kasę, bo dzieci kochają robić foty, a te dziecięce aparaty nie dość, że focą, to są trwałe, mogłybyście z Julką szaleć wspólnie :-)

Dzisiaj zamóiłam chłopakom misie i obaj chcą wersje dziewczęce... Bartek Misie, Kuba Zosie... mi to nie przeszkadza :-)

Zielona- podziękował, poradników na rynku tona :-) hehehe... ja się nie znam... ja kombinuję :-D

reklama
Do góry