reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Fotelik Samochodowy Sitto Booster Seat - Bobas.pl

Dziewczyny, czy ktroes z Waszych brzdacow juz uzywa tych podkladek zamiast fotelikow? A moze pamietacie kiedy starszaki zaczely je uzywac.

Pytam, bo mam problem. Zgroza w foteliku nie chce jezdzic i koniec. Jest wycie, kopanie i wszystko, co mozliwe. Wczoraj nawet musialam w trakcie jazdy ja z fotelika wyjac. No i okazalo sie, ze jak ja posadzilam na siedzeniu i przypielam normalnie pasem, to nawet przez 20 minut nie protestowala. Kia po srodku tylnego siedzenia ma takie jakby podwyzszenie i nawet pas przechodzil mlodej na bezpiecznej wysokosci.

reklama
Kuba ma 122, 5 lat, 22 kg i jezdzi w foteliku, wiec nie pomoge.

Z drugiej strony lepiej jak dziecko jest zapiete siedzac na podkladce, niz jak wrzeszczy i nie da sie zapiac, albo co gorsza sie rozpina.
Nie wiem, jak z ewentualna kontrola drogowa i mandatem, do tego teraz weszly nowe przepisy, musialabys to sprawdzic.

Uswiadomilas mi, ze jak dobrze pojdzie, to Kubie za niedlugi czas kupimy podstawke, a Bartolini pojdzie do fotelika Kubulka :-) bo braciszek na szczescie wysoki jak topolka :-)

Edit: a moze jednak kupimy drugi fotelik... hm... Zielona tutaj dla Ciebie jakas informacja (ale musisz szukac aktualniejszytch): http://www.kobietaiauto.pl/starszak-w-aucie---fotelik-czy-podstawka,porada,302,0

http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/344/bezpieczenstwo/bezpieczna-jazda-w-samochodzie

To jest chyba w miarę swieze info:

http://www.rsa.ie/Documents/Road Safety/Safety for kids/Child Safety in Cars Polish.pdf

Ostatnia edycja:
Zielona ja mam wrażenie że te siedziska sa od 20 kg... także nawet mój J. na takim nie jeździ jeszcze...i raczej nie bedzie jeździł bo ma fotelik taki który będzie mu służył póki nie bedzie jeździć bez...
a moze Kostce chodzi o to że siedząc za fotelem nic nie widzi do przodu??

Zielona mój Mateuszek na takim jeździ od roku czyli zaczał jak miał 6 lat, ale kiedyś gadalismy z kolegą policjantem bo niby zasada jest taka że dziecko chyba musi mieć skończone ileś tam lat albo określony wzrost ( nie jestem pewna ile lat i jaki wzrost :-() wtedy może jeździć na podkładce ale on powiedział że najważniejsze jest to aby pasy nie uciskały szyi i dziecko obowiązkowo za fotelem kierowcy( ciekawe co zrobić jak więcej dzieci;-) )
Zadzwoń na komisariat i zapytaj o ten wzrost i wagę ale ja podobnie jak Aniez uważam że lepiej już na podkładce niż w ogóle.

Zielona...moja Weronika ma 7 lat waży 27kg i mierzy 128 cm i jeszcze jeździ w foteliku, co prawda moglaby na podkladce ale fotelik mamy od 18-36 kg, wiec poczekam chyba az Borys do niego podrośnie. Natomiast z tego co słyszalam na podkladce mogą jeździc dzieci ważące powyżej 17kg i mierzące powyżej 122 cm, tutaj jest ważne aby pasy przechodziły odpowiednio a nie dusiły w szyje.

zielona moje starszaki jeżdżą na podkładkach, obydwoje mieli ok 4,5, jak jedziemy wszyscy siłą rzeczy Ola siedzi w srodku, jak jestem sama z dzieciakami Kuba siedzi z przodu. Cyrki były jak Oli chcieliśmy kupić podkładkę i drzwi sie nie domykały, jedyne które się mieszczą z Mani fotelikiem to graco

kittek a ile wkładka ma w tych ze smyka - bo byłabym zainteresowana
Nata smyk ma troszkę zakręconą rozmiarówkę. 24 odpowiada Bartkowym 23, wkładka od tych bucików ma chyba 15,5cm. Wdrapię się na strych wieczorkiem i ci napiszę dokładnie bo teraz szogun śpi i nie chcę jej budzić

Ola uwielbia te sandałki . Ja jak coś jestem chętna na jakieś półbuty 24-25 dla Oli na jesień :-D:-D

To super, fajnie,że się przydały :)
W crocsach też gania :tak:

Ja Mai kupiłam nowe bo są najlepsze na basen i czasami do piaskownicy je ma.

Ja na buzi zawsze jestem blada , znaczy się jak się przyjaram to trzy tygodnie i mi złazi . Potem śmiesznie wygladam , bo cała zjarana , a twarz biała . ratuję się pudrem brązującym w kulkach .
Mam to samo Aniam! Wkurza mnie to strasznie

Co do samoopalaczy i tym podobnych to ja oprócz Dove właśnie polecam rajstopy w sprayu. Ja mam Sally Hansen
http://allegro.pl/sally-hansen-airbrush-legs-rajstopy-w-sprayu-tan-i2351963970.html
ale są też np loreala
http://allegro.pl/loreal-glam-bronze-rajstopy-w-sprayu-waterproof-i2350722789.html

i jeszcze takie widziałam
http://allegro.pl/w7-rajstopy-w-spray-u-deep-i-medium-125g-airbrush-i2353237655.html

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny. Pogadam z sasiadem, jak to wyglada wzgledem przepisow.
Agnieszka, sa dwie grupy fotelikow> 15-36 kg , na przyklad te Oryginalna podstawka Fisher Price 15-36kg 2 kolory (2339950956) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i 22 - 36kg FOTELIK SAMOCHODOWY CARETERO LEO 22-36KG PODSTAWKA (2345169684) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

musze sie przyjzec temu gadzetowi, moze mlodej odpowiadaloby siedzenie na wlasnym plecaku... 2w1 PLECAK + FOTELIK Samochodowy TRUNKI 15-36kg (2339861508) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

No i mysle, ze kupie ta podkladke od 15kg. Mloda wazy 14kg. Musze tylko podpytac sasiada policjanta.

reklama
Do góry