reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

marid, kiedys rozwazalam zakup takiej koszulki. nie kupilam jednak i dobrze, bo mloda i tak nie chciala niczego na sobie nosic. No, ale nie wiem gdzie sie wybieracie - my bylysmy w tropikach, znaczy gorac i bardzo wysoka wilgotnosc powietrza. tak czy inaczej bedziesz mala musiala smarowac kremami, bo koszulka calego ciala nie oslania.

reklama
MariD dla mnie zakup koszulki bez sesnu , dziecko sie zmoczy i co ma chodzić w mokrej ?
Ja tam stawiam na filtry i tyle . Choć i tak moje dzieciaki zawsze zjarane z wakacji wracają . Ale co się dziwić jak całe dnie są na słońcu , to i 50tka nie pomoże :-D:-D

Co do sandałów to ja na lato stawiam na adidasa , już drugi rok z rzędu dzieciaki je mają . nie muszą być sztywne z tyłu , bo dzieciaki problemów z nogami nie mają . Więc jak lato w takich przebiegaja nic im się nie stanie :tak:
Szymon miał w tamtym roku crocsy
Crocs Mcqueen NOWOŚĆ 25-26 8/9 (2338482295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dokładnie takie i kochał je miłością absolutną .
W tym roku ma ze spider menem . Olka też ma jakieś różowe i z chęcią chodzi .
Zresztą co moim dzieciom po sztywnych butach jak latem koło domu , czy na tarasie biegaja po prostu na bosaka :-D:-D Buty to są na wyjście

Zresztą bieganie po trawie czy piasku to najlepszy trening dla nogi . Bo jak mięśnie stopy są wyćwiczone , to i płaskostopia nie będzie

Aniam dokladnie jak Ty mysle ze jesli dziecko nie ma problemu z nogami to kazde obuwie moze nosic:)
Ola nie chodzi, tzn chodzi bokiem przy meblach ale ma problem ze stabilizacja prawego kolana, stawy skokowe jej sie koslawia mimo szpotawosci podudzia wiec u nas kroluja butki za kostke... do wozka takie zwykle jej zakladam, w domu na bosaka albo skarpety z ABSem, na trawe i piasek tez zawsze skarpety ma bo niestety nie akceptuje tych faktur...

Bieganie boso po trawie czy piasku jest bardzo zdrowe, jednakże u nas na trawnikach osiedlowych wykluczone... jakoś nie wyobrażam sobie, że będą biegać boso po miejscach gdzie wszystkie osiedlowe psy robią "pod siebie" ;-) ale wiadomo życie w tzw. wielkim mieście wyklucza niektóre z przyjemności.
Crocsy też mamy i też lubią :-) jednak zapobiegawczo wolę nie wywoływać wilka z lasu i nóżka będzie stabilizowana :-)

Aniez nie dziwie ci sie bo ja też bym po osiedlowym czy miejskim trawniku na bosaka dzieciaka nie puścila... ale ja mam ten komfort żę mam wlasny :-D i pies jest tak miły że na ogrodzie kupy nie zrobi :-D więc latają ile wlezie :-)

U mnie Igor też w crocso-podróbach chodzi, Alicja, ma bo "jak brat ma to ona też musi", ale staram się, żebyw nich nie chodziła za wiele, bo jednak wydaje mi się, że chyba nie najlepiej dla małej stópki

Kupilam mlodej sandaly. Podobne do tych, ktore aniam pokazywala z adidasa. Takie sportowe z paskow. Pieknie mlodej nozke trzymaja i generalnie chyba je polubila. No i nie sa rozowe ani liliowo fioletowe;-)

reklama
Elvie, takie (kolor jakis odrobine przeklamany, to jasne w rzeczywistosci nie jest zolte tylko ciemno kremowe, a to drugie bardziej mietowe):
007.jpg

zaluje, ze nie ma polowek, bo te sa 25 a 25.5 byloby lepsze. Dobrze, ze paskami da sie troche wyregulowac

Do góry