reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

jak do tej pory kupowalam tylko takie z zakrytymi palcami - boje sie o pokancerowane palce:-D
na plac zabaw mamy trampkowate, poza tym adidasy kangaroos, ktore bardzo sobie chwale i to bylby caly przeglad naszych butow na teraz, no poza kapciami (befado) i kaloszami, i sandalkami do wody. w ogole to mam bzika na punkcie strojow kapielowych, mamy ich jak na razie 4 (korzystamy:tak::tak:)

reklama
ale za sandalkami bez palcow tez sie rozgladam:-), oby sie tylko dobrze trzymaly nozki. widze, ze modne sa teraz sandalki w stylu japonek, sliczne sa, ale chociaz sama japonki bardzo lubie, to watpie czy takie male dziecko bedzie umialo w nich chodzic

Japonki dla dziecka to pomylka.
Mi nie chodzi o to zeby paluszki byly koniecznie odsloniete, bo tez mysle, ze przydalaby im sie ochrona. Nie podobaja mi sie zabudowane piety, zwlaszcza jesli siegaja ponad kostke.
mlodej chce kupic takie jak te> Sandały 24-29 - Emel ostatnie zielone i pewnie skonczy sie na tym, ze za chwile je zamowie. Nie lubie jednak kupowac z neta, bo rozmiar moze nie pasowac. Mloda ma dluga sope, ale calkiem szczupla. Niedawno mierzylam jej sandaly z ccc 24 bylo za male, a 25 na dlugosc ok ale na szerokosc zdecydowanie za wielkie.

No właśnie mi się piety nie podobały, aż mnie uświadomił ortopeda, że paluszki mogą być odkryte, ale pięta ma być stabilna, więc go posluchalam i musze powiedzieć, że na początku Kuba mówił, że mu nie za wygodnie, ale teraz jest OK, nie ma płaskostopia i kolana sie ładnie łączą, wad na tym tle brak :-)
Od tego czasu Kubuli kupuje tego typu buty Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-96106/14F
Może jeszcze takie, bo jakaś stabilizacja z tyłu jest Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-96113/272
Taki model ponoć nie jest najlepszy Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: T-99108/02
Bartuś właśnie te Geoxy ma takie, ale jakoś do lata się "dobujamy" i wtedy kupię mu "właściwe" sandały.

Aniez mam dla chlopców sandałki właśnie w stylu tych pierwszych bartków :tak: mnie tez ortopedla dla jasia zalecił pełne tyły reszta może być powycinana i podeszwa albo płaska a jak już obcas to z takim jakby łącznikiem...i rzeczywiście inaczej stawia nogi... ale adidaski to ma zjechane na piętach od zewnątrz... więc problem jest...

mariD - tez te sandałki ogladalam, ale mi sklepowa odradziła, bo ten zamsz pastelowy i sie migiem wybrudzil i doczyscic trudno - sama dla córki je miała.

Zielona - upały tuż, tuż.. u nas już dzisiaj słonecznie, choć chłodno.

Aniez nasz ortopeda dokładnie taką samą ma opinię, moi chłopcy właśnie Bartki w taki stylu jak na pierwszym zdjęciu mają , no Emil miał w zeszłym roku w tym już będzie miała bez usztywnienia z tyłu chociaż kto wie może mu się inne spodobają ;-)

Zielona ja tam Helence nigdy w życiu bym japonek nie kupiła bo nawet dorosłe osoby nieraz w nich dziwacznie chodzą a co dopiero dziecko :no: Helenka w zeszłym roku dostała o cioci takie buty chyba crossy się nazywają i też nie umie w nich chodzić tak dziwnie klapie nogami, zabieram je tylko na basen bo tam przynajmniej się nie ślizga.

Jedno jest pewne moje dzieci gdyby mogły to by wszędzie na bosaka latały a ile bym wtedy zaoszczędziła :-D

Ostatnia edycja:
Gosienko, nie tylko japonki ale i wszelkiego rodzaju klapki dla dzieci to glupi pomysl. Niestety coraz wiecej tego badziewia na rynku. Albo takie sandalki (juz od numery 20 widzialam) z paskami na przodzie a ta czesc na piecie na suwak, cos w ten desen www_topbuciki_pl* GLADIATORKI/SANDAŁKI r.23(20-25) (2338281823) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. http://allegro.pl/www-topbuciki-pl-gladiatorki-sandalki-r-27-26-30-i2338281825.html koszmar

reklama
dziewczyny, co myslicie o zakupie dla dziecka koszulki z filtrem uv na plaze? a moze wystarczy krem z wysokim filtrem + zwykla bawelniana koszulka biala? rozgladam sie, ale wszystkie albo rozowe, za ktorym to kolorem ja nie przepadam, nie wiem jak corcia pozniej:-), lub ciemne, a znow ciemny na plaze nie za bardzo mi sie podoba

Do góry