reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

B. ma butka nr 25, chociaz to chyba optymalnie do wzrostu (pow. 95). Ja mam 39/ 40 i wcale nie uwazam, ze to duzo (a mam 172)... no 45 to bym nie zniosla ;-) R. ma 42 i starczy :-)

reklama
Muszę Lenę zmierzyć, bo nie wiem ile cm ma ale ubranka na 86/92 nosi.
40 to duża kobieca stopa, przynajmniej się nie kiwasz jak z imprezy wracasz:-D ja też mam 172cm ale w dowodzie wpisałam 171, bo ładniej wygląda:-D

Wszytskie moje kumpele o wzroście 170 i w gore maja wlasnie 39/40 wiec ja nie wiem, zawsze nam sie wydawalo, ze to taki typowy rozmiar dla tego wzrostu, moja przyjaciolka o wzroscie (i urodzie) modelki nosi 42, ale w proporcjach i przy jej mega dlugich nogach, wcale tego nie widac, tak samo moja szwagierka, ktora ma 182 nosi 42/43. Im jest mega ciezko kupic buty, bo na kobiece stopy takich nie robia, tzn. robia, ale malo i nie za fajne :-(

przynajmniej się nie kiwasz jak z imprezy wracasz
hm... no nie wiem jak to przyjac... w kazdym razie raczej nie mam w zwyczaju...

Ale znowu nie o tym mialo byc- Aniam jak juz zrobisz rajd po sklepach ze strojami kapielowymi, daj znac, dokad oplaca sie poczlapac :-)

Buty... i rozbieżność w rozmiarówce dziecięcej mnie strasznie wkurza.
Maja ma obecnie rozmiar 25, choć niektóre 25 są za duże, a niektóre na styk.
Np w cocodrillo w rozmiarze 24 ma luz (oni mają zaniżoną romiarówkę butków), w addidasie 25 są ok, w pumie 25 ma i są z luzem, z befado ma 24 i są ok, ostatnio jej szukałam takich jak elvie wrzuciła i w ccc to nawet wyszło z miarki,że powinna mieć 26:szok:

Ja mam rozmiar 39 i mam nadzieję,że mnie nie przegoni.

Elvie piękne te butki, a są one teraz w ofercie?

ps. Jakby któraś chciała to ja mam jeszcze kilka fajnych par bucików do sprzedania, a że mam fioła na punkcie bucików dla małej to niektóre prawie nowe.

kaloszki polskiej firmy z wyjmowaną wkładką 19zł (jak nowe kosztowały 39)-rozmiar 23-24
trampki cocodrillo 8zł (stan bardzo dobry)-rozmiar 23
półbuty smyk 40zł (jak nowe, założone 2-3 razy bo nie trafiłam z rozmiarem kosztowały 99zł)-rozmiar 24

mam jeszcze dwie pary letnich bucików 22-23, mogę wrzucić fotki.
P3192252.JPG

Ostatnia edycja:
aniez - z tym kiwaniem to jest tak, że jak ja mam 37 i szpilki założę to mi ciężko z imprezy wracać i M. twierdzi, że jakbym większą stopę miała to by była większa powierzchnia na styku z podłogą i że laski, co mają duże stopy mają ułątwione chodzenie na szpilkach.

Moja siostra ma 42 i też jej bardzo ciężko kobiece buty kupić. Przyjaciółka ma 35 i też nie ma łatwo. Mogą za to na wyprzedażach szaleć, bo wtedy 37/38 już się nie zobaczy to te skrajnie małe i duże właśnie zalegają na półkach.

kittek - tak, są w ofercie po 99zł, ale u nas nie mieli 22 i babka mi powiedziała, że 22 w całym Wrocku już nie ma. Sprawdziła mi, że w Legnicy rozm. 22 jest, więc jutro poproszę koleżankę aby mi kupiła, a M. jak będzie jechał do Rio to od niej odbierze.

reklama
Aniez ja tam zacznę od outletu :tak: bo w tym naszym jest ogromna calzedonia i nie raz kupowałam kostiumy za 20-40 zł to maks . także wole najpierw tam i kupić sobie np trzy :-D ale dam cynę jak coś .

Ja już buty mam na lato dla Oli . Kitkowa kupiła dla Majeczki , Maja nie ponosiła , to Ola teraz ma piękne z cocodrillo :tak: do tego ma te piankowe z adidasa . Ona ma rozmiar 22- 23 zależy jaka firma .
Szymon za to 29:szok::szok:

Do góry