reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Oj marza..tak tak. Jak mialam tylko Alicję, to myślałam, że jestem najbardziej zapracowaną mamą na świecie, na nic nie miałam czasu. A teraz mam w sumie 3 razy więcej do zrobienia (bo mąż kiedyś pracował znacznie krócej i dzieliliśmy się obowiązkami po równo, a teraz nie ma go całe dnie), lepiej się wyrabiam, myślę, że to kwestia organizacji. Ale mówią, że jest taka reguła - im masz więcej do zrobienia, tym szybciej się wyrabiasz..i to chyba prawda. Patrz na dotmarka - 3 bobasy i daje radę, no chociaż ma mamę do pomocy.

reklama
hej ja tak sie troszke wtrace, u mnie z ta organizacja to jest zupelnie do bani :0( Daje rade zrobic wszystko przy malym ale z reszta juz gorzej, a pogode mam tak paskudna, ze nic sie nie chce... i tak sobie ponarzekam strasznie bola mnie zebra, a to miejsce w ktorym nie spodziewalam sie bolu po porodzie. W szpitalu mi powiedzieli, ze czasami tak bywa, ciekwe tylko jak dlugo?

hej ja tak sie troszke wtrace, u mnie z ta organizacja to jest zupelnie do bani :0( Daje rade zrobic wszystko przy malym ale z reszta juz gorzej, a pogode mam tak paskudna, ze nic sie nie chce... i tak sobie ponarzekam strasznie bola mnie zebra, a to miejsce w ktorym nie spodziewalam sie bolu po porodzie. W szpitalu mi powiedzieli, ze czasami tak bywa, ciekwe tylko jak dlugo?
witam mamusie!!! do ELINKA ja pamiętam że miałam też bóle cały kręgosłup mnie bolał , głównie przez czas karmienia piersią:)pozdrawiam

czesc mamuski! dzieki za informacje gdzie teraz sie zadomowilyscie :0) oczywiscie bede tu zagladac regularnie, no moze nie az tak regularnie jak to bylo na 40tyg. bo wtedy bylo wiecej czasu a teraz nie wie w co rece wsadzic! moja mala ma dzis miesiac i 7 dni i wypelnia moj czas w 100%...do tego walczymy z kolkami!!! a w walce z tym cholerstwem nic nie jest w stanie wygrac...no moze z wyjatkiem noszenia malutkiej na rekach brzuszkiem w dol :0) chociaz nie zawsze pomaga...glowa mi juz peka od tego krzyku czasami, o sercu juz nie wspomne bo nie moge patrzec jak ona cierpi :0( no wlasnie sie obudzila wiec zmykam! pozdrowionka

czesc mamuski! dzieki za informacje gdzie teraz sie zadomowilyscie :0) oczywiscie bede tu zagladac regularnie, no moze nie az tak regularnie jak to bylo na 40tyg. bo wtedy bylo wiecej czasu a teraz nie wie w co rece wsadzic! moja mala ma dzis miesiac i 7 dni i wypelnia moj czas w 100%...do tego walczymy z kolkami!!! a w walce z tym cholerstwem nic nie jest w stanie wygrac...no moze z wyjatkiem noszenia malutkiej na rekach brzuszkiem w dol :0) chociaz nie zawsze pomaga...glowa mi juz peka od tego krzyku czasami, o sercu juz nie wspomne bo nie moge patrzec jak ona cierpi :0( no wlasnie sie obudzila wiec zmykam! pozdrowionka
a masz jakies leki na kolki???w aptece są kropeli w sprzedaży może pomogą bobaskowi twojemu:) pozdrawiam też to przechodziłam:)

probowalam juz i kropelek i koperku i plantexu, probowalam tez z ciepla pieluszka a nawet z suszarka...i nic nie pomaga, niemiecka rewelacja sab simlex na mala tez nie dzialal...wydaje mi sie ze infacol troche pomaga, stosujemy go dopiero 2 dni i nie chce zapeszac :0) ale wydaje mi sie ze jest lepiej :0)

Cześć Kasiulka..milo Cię słyszeć. Biedna ta Twoja malutka,ale co racja to racja, z kolką nie wygrasz, żeby jeszcze ktoś wiedział, dlaczego ona wystepuje a tu nic. Może ten infacol rzeczywiście coś pomoże. Byle do 3.miesiąca. Całuski.
Ja zmykam, bo mi się Alicja pochorowała :-(- chlustające wymioty, obawiam się, że to rotawirus. jak dobrze, że wymyslili te szczepionki, to może druga będzie oszczędzać :-(

Kasiulla biedna ta Twoja Jagodka,trzymam kciuki ,zeby ten lek pomogl:)moja Julcia jeszcze spi,a ja ide zaraz do kuchni,dzis przyjezdza moja kuzynka,trzeba cos upitrasic:-).Myszor a jak Twoja coreczka,lepiej dzisiaj?milego dnia zycze;-)

probowalam juz i kropelek i koperku i plantexu, probowalam tez z ciepla pieluszka a nawet z suszarka...i nic nie pomaga, niemiecka rewelacja sab simlex na mala tez nie dzialal...wydaje mi sie ze infacol troche pomaga, stosujemy go dopiero 2 dni i nie chce zapeszac :0) ale wydaje mi sie ze jest lepiej :0)
tak słyszałam o tym INFACOLU że jest dobry:) moja Roksanka nie miałam często kolek więc nie używałam żadnych leków, masowalam brzuszek:)

reklama
Helloł moje kochane koleżanki:-)Tu justynapm1980.
Nareszcie udało mi sie Was znaleźć:tak:
Będę musiała nadrobić straty i poczytac co tu popisałyście... Fajnie, że jesteśmy znowu razem!!!
Powiem wam tak po krótce, że u nas wszystko oki:-D Dziewczynki rosną jak szalone, wczoraj zmieniłam im juz ubranka na rozmiar 56!!! Już nie sa takie malusie i drobniusie i kruchutkie. Wikusia waży 2890 a Gabrysia 2780! A moze już przytyły... Karmię je piersią ale mleczarnia nie jest wystarczająca dla moich dwóch głodomorków:wściekła/y:musimy sie dokarmiac mieszanką, a tak bardzo chciałam być dobrą mamą i dawać dzieciom tylko pierś...
Zaraz idziemy na spacerek, musze dzieci poubierac i siebie zresztą też:-) Spadam bo córcie sie budza;-);-)
Miłego weekendu!!

Do góry