reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

no to muszę obmyśleć strategie....serce mi pęknie jak będzie beczeć-ale już najwyższy czas.jula śpi,m kończy obiadek i zbieram sie do pracy,czekam na zebrę rodeo-niedługo ma być i na drugą bramkę na schody-jula powoli przenosi się z gratami do swojego pokoiku:)ale gorąco.........:)

reklama
Kasieńko teraz doczytałam ,że niunia chora była . Mam nadzieję,że już dobrze . Biedna się nacierpiała . Wszystko na raz choróbsko i szczepienie. Tośka ma odwołane szczepienie . Nie wiem co to będzie , bo teraz przerwa na 5 tygodni, bo leki . Ale to już będzie miała skończone 15 miesięcy .
Marzenko uwierz mi ,moje serducho też cierpi ... Wszyscy się ze mnie śmieją,że to ja mam problem a nie Tośka . W zasadzie tak jest. Tylko pewnie ja głupia sobie wmawiam ...

Hej Wam, ja ledwo żywa, ale upał..NARESZCIE!!!!
Dorka, dobrze Cię znowu czytać:-D, a w sprawie cycka nie powstrzymam się od dodania: A NIE MÓWIŁYŚMY???;-);-)
Mikusia, kartka wysłana, mam nadzieję, że dojrze na czas :)) juz sie nie mogę doczekać, jak pięknie będziesz wyglądać-liczymy na super fotki :-D

Z Alicja juz ok, wczoraj byl dzien mamy i taty w przedszkolu, było słodko oczywiście.

A ja sprzedaje Mutsiaka, właśnie go wyszorowałam, obfotografowałam i wystawiłam, bo juz mam go dość...wrrr

u nas juz wszystko wrocilo do normy:-)mala jeszcze troszke pokasluje ale juz jej sie ladnie odrywa, zebiska tez narazie daly spokuj - mamy 5 i 3 na gorze z nowosci :-) no i spokuj jak narazie:tak:

Dorotko gratuluje przespanej nocki!!! u nas to moje dziecko podjelo decyzje o odstawieniu sie od cyca i tez ja bardziej to przezylam niz ona(wlasciwie to po niej to jakby splynelo...)ale jakos szybko przeszlo:-) super ze dom juz na etapie wykanczania...my dopiero startujemy, wlasciwie to dopiero stan surowy teraz maja nam okna montowac w lipcu no i media doprowadzac, ale gdzie tam u nas do wykanczania:baffled:

Marzenka zdjecia z urlopu suuper! zazdroszcze tego sloneczka u nas od poniedzialku pada deszcz:-(

Mikusiajak tam? pojawil sie juz stresik przedslubny;-)?

Aniu porazka z tym Mutsiakiem, jak ja sie ciesze ze go wkoncu nie kupilismy...moj M sie na niego uparl, mi tez sie bardzo podobal ale nie mial hamulca recznego, ktory tu na tych gorkach bardzo sie przydaje i to zadecydowalo:-) a nasz Casualplay narazie niezawodny:tak:

Jestem i ja choć padam już dziś z zmęczenia ale musiałam się jeszcze odezwać bo nie wiem jak będzie z czasem do końca tygodnia. Oprócz startu sezonu jeszcze zajęcia z Ewą wczoraj uroczyste przedstawienie w teatrze przed Prezydentem miasta (ich przedszkole zdobyło pierwsze wyróżnienie ze wszystkich przedszkoli w mieście swoim przedstawieniem podwodny świat. Dzisiaj pierwsze zebranie w szkole o matko jakie moje dziecko jest stare:-D idzie do pierwszej klasy.
A teraz na szybko
Aniu mój Mutsiak wrócił właśnie z reklamacji, też go sprzedaje ale po wakacjach na razie potrzebuje 2 wózki jeden w domu drugi nad wodą
Dorcia Ty wiesz...jeszczeraz gratuluje ja też cierpiałam zawsze bardziej po odstawieniu ta bliskość i spojrzenia w oczy
Marzenka foty super a gdzie obszerna relacja?
Monia kciuki zacisniete za sobote
Kasia fajnie że u was juz ok, a deszcz to chyba ten co nas meczyl w zeszlym tygodniu do Was dotarl, u nas teraz upały
Zmykam bo jeszcze prnie z łazienki woła o powieszenie

HURRAA..Sprzedałam właśnie Mutsiaka z awięcej niż chciałam, bo za 900zeta. Jestem w szoku, bo te na piankowych kółkach schodzą nawet za 500-600zł, więc dobry wybór, że był na pompowanych :)W zawiązku z tym uczciłam to kupując parę gadżetów do maclarena :))

Jedza wasze maluszki truskawki? moja młoda żre wszystko w nieograniczonych ilościach, a koktajl truskawkowy uwielbia - wyjada łyżeczką całą miskę :)w goóle ma taki apetyt, że nie nadążam.
Aha, dziś lecimy na szczepienie Synflorixem, ciekawe czy od tego żarcia dużo waga jej wzrosła, czy przemaglowuje ją na energię do biegania i wspinaczki ;)

No Ania...moja Alicja idzie do zerówki....nie mogę tez tego ogarnąć moim malym rozumkiem :-D:-D

Marza, fotki super, i innych dziewczyn też :-D

ANIA super,że się pozbyłaś wózia.nasz jak narazie daje radę:-)
KASIA ale JAGÓDKA ma ząbków:szok:u nas widoczne 6 szt:-)
HANIA jak sezon rozpoczęty tzn,ze wielka woda WAS tam omineła-ufff
MONIA stresik już jest?u mnie niedługo 5 lat-kiedy to zleciało?
DORKA normalnie CI zazdroszczę.dziś zobiłam 60 ml enfamilu-ryk i ble:-(tak wyła,ze potem smoczka nie chciałą wziac do buzi,bo myślała,ze znów mleko.......a TOSIA jakie mleko pije?
moja krzykaczka taka była rozgoryczona butlą,ze zasneła o 19,10:-):-)ja idę się wymoczyć i jak chęci nie miną to trochę ogarnę:-)

Hej dziewczyny jestem tylko takaaa:eek:.Mam urwanie głowy w domu i w zagrodzie:wściekła/y:
dalej opiekuję się sąsiadką,która od niedzieli coś niedomaga i na siłę i pod strachem namawiam ją by wstawała i się troszkę ruszała(bo inaczej będzie klops).Teściówka przez te upały też słaba,a w ogrodzie(jest jej żywiołem)jednak działa i później mi prawie odlatuje:wściekła/y:.
Dodatkowo mnie w szkole zmobilizowano(innych chętnych i domyślnych mam nie było)do zorganizowania zbiórki pieniędzy,kupna prezentu pożegnalnego i kwiatów....Moja Sara kończy zerówkę i już we wrześniu będę miała szkolniaka:-),tak jak Hanna-Ania.A do tego chcemy zorganizować jakiś poczęstunek,więc uderzyłam do matek z drugiej grupy i zrobimy wspólnie(będzie taniej.Ale ciacho oczywiście muszę upiec ja,bo kto inny:eek:
Jeszcze nawet nie dziękowałam wam chyba za życzenia dla Nikiego,a jeśli to niepamiętam:szok:(jestem zakręcona).
Z mniej interesujących i wesołych spraw,to mój m stracił pracę,ktora miłą być przynajmniej na 5lat:wściekła/y:.Chłopaczek stwierdził,że firma mu nie przynosi zysków jakich oczekuje i zakończył działalność informując Marka w niedzielę,że jutro już nie przychodź do pracy.
A z wesołych:-),to od tego tygodnia juz jestem liderem w avonie i teraz tylko więcej muszę zdobyć konsultantek by naprawdę zacząć zarabiać:-D.
No i nici z tego,że poczytam was i odpiszę,juz jest ryk-dzieci:wściekła/y:.Przez te upały to idzie zwariować,ale chyba lepiej by było ciepło niż mokro.

reklama
a ja jestem wsciekla:wściekła/y: nie wiem jak to sie moglo stac ale zupelnie wypadlo nam z glowy ze Jagodka ma paszport wazny tylko przez rok - dokladnie miala wazny do 2 czerwca:szok: MASAKRA jak my moglismy to przeoczyc!wlasnie wczoraj cos mnie tknelo i sprawdzilam. Jak mala sie obuzdzi jedziemy do konsulatu , ciekawa jestem ile bedzie trzeba czekac na nowy...zalamie sie jak wakacje bedziemy musieli spedzic tutaj:no::-( normalnie spac w nocy nie moglam przez to wszystko...

Aniu moja Jaga uwielbia truskawki! wlasciwie to uwielbia wszystkie owoce:-) lacznie z Jagodkami;-)no i suszone sliwki i morele, o rodzynkach nie wspomne:tak:bardzo mnie to cieszy bo ze slodkosci to wlasnie suszone owoce lubi najbardziej:tak:a tak poza owocami to zajada sie ostatnio chlebem z pasztecikiem drobiowym, wszystkie kaszki i inne papkowate dania odpadaja - jedynie jogurty przechodza. daj znac jak po szczepieniu i ile Nastka wazy:tak:

Marzenko widac Jula charakterna i latwo z ta butla nie bedzie...ale nie poddawaj sie moze jakies inne mleko sprobuj...kurcze nie wiem , mnie to ominelo na szczescie, ale chyba im dluzej bedzie cysiac tym bedzie ciezej...tak mi sie wydaje:sorry2:

Mikusia chyba zajeta przygotowaniami:-) a gdzie Justys,Jola?

Do góry