reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Złe samopoczucie chyba przenosi się przez internet, mnie boli głowa i to tak że jest mi niedobrze. Na dodatek nie mam nic przeciwbólowego a nie mam jak wyjść z domu jestem sama z dzieciakami a Jaś jeszcze śpi:baffled:
A co z resztą e sióstr? Faktycznie Jola i Kasia dawno się nie odzywały...

reklama
Haneczko nie chcę krakać ale u mnie tak było przez trzy dni aż dzisiejszej nocy rozłożyło mnie całkowicie ... Jakiś wirus czy co :dry:
A pogoda faktycznie tragedia . Przed oknami mam dosyć dużo/ jak na blokowisko/drzew i wiatr nimi majta niemiłosiernie . Do tego oczywiście leje . Mój jak wróci to muszę wyskoczyć na zakupy i na pocztę wysłać paczuszki . Udało mi się sprzedać troszkę rzeczy po Tosi :-)
Ej siorki nie mam co czytać :baffled::baffled::baffled: Jak mnie nie było to skrobałyście jak szalone a jak mam czas to Wy nic :wściekła/y:

Jezu jak dobrze, że juz czwartek!!! Padam na ryj! Kurde! Musze wysilać mózg w robocie. Czas wakacji dla myslenia sie skonczył. Jednak dzieci nie wymagały ode mnie takiego wysiłku mózgowego:wściekła/y::szok:;-) Ale i tak sie ciesze, że pracuje:)
DORKA jak sie dzisiaj czujesz?? Mam nadzieje, ze juz lepiej i że wirusy odpuściły:baffled::tak:
HANIU ten net jest straszny! Najpierw przenosił choróbska z dziecka na dziecko, a teraz na matki! Masakra jakaś... Ja nie mam czasu chorowac!
ANIA dobrze, że mąż poszedł po rozum do głowy! Jak on moze denerwować taka fajną żonke??:szok: Dobrze, że przynajmniej umie sie przyznac do błedu:)
A H&M to chyba jeden z fajniejszych sklepów:) Uwielbiam tez C&A, Orsay, Cubuś:) Zresztą.. ja lubie wszystkie sklepy (prawie!):-)

Dobra. Teraz moge wam napisac jaką działkę dostałam w księgowości:) Nie powiem, że jest lekko i łatwo ale jestem bardzo zadowolona. Tak jak pisałam musze myslec w pracy i mam kazdy przypadek inny. A zajmuje sie rozpisywaniem zwrotów składek ubezpieczeniowych z kredytów gotówkowych i konsolidacyjnych. Z tego co wiem, to jest jedna z trudniejszych działek i w zasadzie po dwóch dniach pracy jestem w stanie zrobic tyle dyspozycji zwrótów i odpisów, co dziewczyna która sie tym zajmuje od kilku ładnych miesiecy:) No i powiedziała mi, ze jest ze mnie dumna! Taki ze mnie KROPEK (bo każdy "nowy" jest kropkiem do przygarniecia przez kogoś) :rofl2::happy2:
Pon i wt siedziałam i sie w zasadzie nudziłam ale wczoraj powiedziałam pannie, która mnie przygarneła, żeby mi powiedziała o co kaman i dała coś do zrobienia. A dzisiaj juz sama hasałam po kilku systemach. To by było tyle o pracy:)
Teraz musze pochwalic moje dzieci i ich "opiekunki". A wiec dziewczyny zużywają po 3 pieluszki dziennie bo większość akcji jest załatwiana na nocniku. Jak coś chcą, to ida w strone łozeczek i wyjmują spod nich nocniki i wtedy trzeba je wysdzic:tak:
Także zużycie spadło z ok 14-16 pieluch na 6-8 na dobe:))) Jestem przeszczęsliwa z tego powodu!;-)
No i udało mi sie jakoś zorganizować dzien i zakupy. Wszystko jest inaczej niz dotychczas ale dajemy rade. MYSLAŁAM, ŻE BEDZIE GORZEJ..

Dobra, koniec zamulania!
Pozdrawiam was cieplutko i obiecuje, że was nie opuszcze:happy::no:

A co tu pogoda do d... a Wy gdzie się podziały ?
Justyś bardzo się cieszę , że spełniasz się w pracy :-) Szczęśliwa mamusia to szczęśliwe dzieci .
Haneczko i Aneczko:-D dziewczyny postanowiłam, że nasze rozstanie z cycusiem nastąpi po szczepieniu. Tośka w sumie źle znosi szczepienia i ten cucuś się przyda. W przyszłym tygodniu w piątek idziemy do naszej pediatry z wynikami moczu i USG i ma nam wtedy wyznaczyć termin szczepienia.
Dorotka, Marzenka, Jolcia , Kasieńka , Moniś
a Wy to gdzie ?
A u mnie choróbsko szaleje... Dzisiejsza nocka nie przespana :wściekła/y: nos mam zawalony , kaszel ... Szkoda gadać :dry:
Hanuś a Ty jak się czujesz ?

Ostatnia edycja:
Zasiadam z kawka w ręku:-)
Dorotko u mnie już lepiej, to chyba była migrena albo efekt nieprzespanej nocy (zachciało mi się filmu na TVN, który skończył się o 1.30 a jak się położyłam Jaś zaczął się wiercić i tak do rana się przewiercił i wstał o 6:dry: co prawda małż miał rano dyżur ale i tak po spaniu bo młody cały czas przychodził i wskakiwał na mnie)
Będę trzymała kciuki za odstawianie młodej i Twój szybki powrót do zdrówka, a jak tam budowa jaki etap przerabiacie teraz?
Justyś super, ty to zdolna bestia jesteś po prostu;-):-D nie było innej opcji żebyś sobie nie poradziła a jak ciocia daje sobie radę z dziewczynkami?
A i widzę że tu klub wielbicieli H&M ja równiez uwielbiam namietnie ten sklep, wczoraj nawet na wieczór specjalnie sobie pojechał celem odstresowania i nabyłam kapelusik dla Jaśka na lato z osłonką na szyje
Kobiety co sie z Wami dzieje pogoda pod psem więc nie ma jak kawka na BB;-)

Melduje sie również z kawką:))
Na chwilę, bo słyszę, że mloda sie juz wyspala.
Justyś, gratuluje pracy, od razu widzę,że odżyłaś :-D
Dorka, brawo za decyzję, będziemy trzymać kciuki!!

Hania, a ja wracam z H&Mu właśnie:eek:, zakupiłam Nati legginsy i chusteczkę w kratke na głowę:-Daaa..i widziałm w Bacie przesliczne butki, tylko kosztują 319 zeta:eek:, ale takie fajniusie...hmm, ciekawe, co Małż na to:eek::szok:

DORKA trzymam kciuki za powodzenie odstwiania Tosi od cyca! Oby sie udało jak najszybciej.. szkoda sie męczyc:dry: No i kuruj sie kochana bo zaraz nas pozarażasz:szok:
HANIU moja ciocia jest extra! Jestem z niej bardzo zadowolona! Dodatkowo nasze smerfetki nie sa szczególnie wymagające, wiec nie dokuczają ani cioci ani babci. Tylko pogoda je rozwala:wściekła/y: Mnie zresztą tez:no::cool2:
Chociaż fajny był ten film na TVN?? warto było zarwac pół nocki??:sorry2:
ANIU ja zdecydowanie nie przepadam za kupowaniem butów:szok: Nawet bym powiedziała, ze tego niecierpie! Ciekawe co to za cudo za taką kase:szok::tak: Nakreć męża i kup sobie jak ci sie tak bardzo podobają... albo poczekaj, zaraz beda przeceny:tak:
Masz racje, kochana - ja zdecydowanie odzyłam i czuje sie bardziej potrzebna i spełniona. I tak uważam, że długo dałam rade siedziec w domu...

Marzenki nie ma bo sie szykuje do wylotu na urlop (prezencik od męża na 30tke;-)). A na weekend bedzie u rodziców:happy2: A co z reszta naszych e-sióstr?? nie mam pojecia! Pewnie pogoda je uśpiła na kilka dni;-)
Ja dzisiaj czułam sie fatalnie, normalnie mózg nie pracował, kawa nie pomogła ale jak zaserwowałam sobie czekolade na gorąco, to mi sie polepszyło samopoczucie:-) Zreszta taka pogoda chyba pokonuje każdego! U nas leje od tygodnia i w zasadzie nie ma jak iść na spacer:zawstydzona/y::shocked2:

Hej dziewczyny! Ja tylko na chwile, zeby sie zameldowac po urlopie! W sumie bylo fajnie, ale bez przeboi sie nie obylo! W Grecji pogoda super, a tutaj...brrr
I od razu pranie i sprzatanie i szara rzeczywistosc...Postaram sie poczytac wieczorkiem co tam naskrobalyscie!
Buziaki!

reklama
Do góry