reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Monia, wszystkiego dobrego dla Matiego !!!!! Sorki, jakos mi umknęło....

Oki, pomykam na KAWKĘ...a potem do lekarza z małą, chociaz już lepiej jej, bo sama jej włączyłam wczoraj Biseptol (jakie to szczęście dysponować receptami :-D:-D)ale niech na nia popatrzy fachowe pediatryczne oko :)))) ;-);-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie co najlepiej pomaga na katarek i zatkany nosek ????
Ja mam Nasivin krople ale można je stosować tylko przez 3 dni.
Moniczko - wszystiego dobrego dla Matiego niech rosnie zdrowo :tak:.

Jolu..ja mam jeszcze Mucofluid - rozrzedza wydzielinę i ja upłynnia, właśnie zaaplikowałam małej, tylko nie wiem, czy sprzedadzą Ci bez recepty...ale to jest super.
No i Clemastinum 2 razy po 2 ml w syropie - tez nie wiem jak z recepta, ale fajnie odblokowuje tez nosek. Ten Nasivin spokojnie do tygodnia możesz uzywać, tak piszą zawsze na ulotkach na zapas...

Dziewczyny powiedzcie co najlepiej pomaga na katarek i zatkany nosek ????
Ja mam Nasivin krople ale można je stosować tylko przez 3 dni.
Moniczko - wszystiego dobrego dla Matiego niech rosnie zdrowo :tak:.
ja mojej majce stosuje maść majerankową i disnemar kupiłam..mam jeszcze olejek olbas....tak na spiochy 3 kropelki leje przed snem zeby jej sie lepiej oddychało
Myszor ja tez mam clemastinum ale do tego jest super lek syropek pulneo na recepte obsusza śluzówke noska

Ostatnia edycja:
JOLU niedawno jeszcze sie dowiedziałam, żeby wkrapiac do noska po 5-6 kropli soli fizjologicznej - też udrażnia nosek. A ja zawsze wkrapiałm po 1-2 kropelki:szok: Także lej smiało i NASIVIN tak jak pisze Ania można spokojnie dawać przez tydzień... a pózniej po konsultacji z lekarzem. Zazwyczaj w ciagy tyg katarek mija... Dużo zdrówka!
MONIKA 18815 ciesz się, że masz jedną Maję a nie dwie: Wiki i Gabi:tak: Te w duecie jak zaczną trenować głos, to:szok::szok: do kwadratu:tak: Diwy operowe:shocked2:

Dzisiaj odwiedziła nas koleżanka z mężem. Ale musieli miec pretekst... poprosiłam ich żeby odebrali mi - wygranego na Allegro - ślimaka z Fishera:blink: Był do odbioru na drugim końcu Wrocławia (a oni tam mieszkają). Fajnie, że mnie odwiedzili bo mogłam się nagadać z kumpelą z podstawówki i z liceum:szok: My to jak dwie stare na jarmarku... hihi!
Nawet popsrzatali po sobie:szok::tak: lubie takich swojskich gości:happy2:
A ta piękna pogoda dobiła moje dzieci... nie mogły spać po południu i wymusiły na mnie kąpiel o 18.45 i o 19 spały:tak: Zapomniały nawet o kaszce na noc:szok: Ciekawe jak długo uda im sie pospac??:confused:
Spokojnego wieczoru Laski;-)

:-):-)witajcie:-):-)
my od południa w Głogowie:-)mama nakleiła pierogów-mniam:-)
potem pojechałam do kolezanki-Jula dostała piekne ciuszki z cocodrillo i zabaweczki-ale szczesliwa:-)w ogóle przez cały dzien spała mi tylko jakies 25 min:szok:
była zaciekawiona nowymi miejscami:-):-):-)
ale oczywiście żeby nie było za pieknie moj m zadzwonił,ze nie ma nigdzie jego spodni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tzn,napewno są tylko ta ciamajda nie wie nawet gdzie wiszą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ludzie skąd są Ci faceci????????????
MATUS-wszystkiego naj:-D:-D:-D:-D:-DMikusia-bierz sie za tego adoratora-jak ten Twoj m nic nie wart....
duzo zdrowka dla dzieciaczków:-):-):-)
pozdrawiam

monika18815, Jola...wszystkie zapachowe rzeczy do nosa..w stylu olejki, Olbas itd, ODRADZAM!!!
Jeżdżąc na pogotowiu kilka razy byl wyjazd do niemowlaka z dusznością po użyciu Olbasa....zbyt silny zapach może powodować obturację oskrzeli i nigdy nie wiadomo, któremu dziecku sie to zdarzy i kiedy..właściwie do 2-3 roku życia nie powinno sie używac takich rzeczy.

Marza, zazdroszcze pierogów..ech..zjadałbym.

Siostry jestem jestem, trochę podczytałam ale zagoniona jestem strasznie ostatnio.
Tak na szybko bo padam z zmęczenia już
My na katarek Euphorbium do noska - rewelacja
Moniś może warto spróbować szczególnie że ten Twój to strasznie niereformowalny, a może go coś ruszy jak zobaczy że Ty taka jego na 100% nie jesteś:tak:A i wszystkiego naj dla Mtiego
Aniu o tych oilbasach to tez słyszałam dziwne historie:tak:
Zmykam jutro odpiszę wiecej no i zdjęcia na maila w końcu poślę:zawstydzona/y:
Justyś ja na etapie wybierania fotek do wywołania:eek:
Marzenka ja tez chce pierogów a co do spodni to na pewno je gdzieś:-D schowałaś
Dobra to tak na szybko Zmykam Do jutro ups albo do dzisiaj:-D

reklama
hej siostry
ja tylko na sekunde aby Wam cos oznajmic.wczoraj wyprowadzil sie M, nie bedzie zadnego come back! byla wielka burza w domu!usunelam konto na nk bo mam dosyc "lustracji" przez jego rodzinke. w niedlugim czasie zaloze je ponownie i przez Anie pozapraszam was: <Ania taki łacznik jak ja byłam kiedys). nie mam kompa bo mi zabierze dzisiaj, w weekend brat posklada mi starego złoma - mam nadzieje,ze b edzie działał...jest mi przykro, narazie nie szukam zadnego faceta- robie sobie wielka pauze! mialam ostatnio za duzo wrazen! oki odezwe sie jak tylko bede mogla. trzymajcie sie mocno! i dzieki za zyczenia dla Matusia:) buziole

Do góry