reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

No nie Was nie można zostawić samych nawet na kilka godzin, musiałam przez 2 strony brnąc, ale cieszy mnie to bardzo:tak:
Dorotka super że echo ok, to jest po porostu USG tak? nas to czeka w październiku. Gorzej z Paulinką bo mogło się bez tego dodatkowego zabiegu obejść. Gratulujemy ząbka. Kurcze mój Jasiek prawie najstarszy na forum a nadal ząb się nie przebił - co mnie bynajmniej nie martwi A o co chodzi z tymi bright spot?
Jagoda ja to słyszałam że dziecko przez to może zezować,
Justyś
za co Twój M ma Cie przeprosić coś przeoczyłam?
Aniu pisałam do Ciebie dziś na gg dostałaś wiadomość? O jakiej porze najlepiej próbować Cię łapać?Zabaweczka super i widzę że do Mutsiaka pasuje. A to dziecko monstrum chyba jakieś chore pewnie gospodarka hormonalna rozwalona totalnie. Co do słoiczków to ja lepiej się nie wypowiadam:-D
Kasiulla niezła ta Wasza kuzynka prawdziwa matka polka podziwiam ja czasami nie wyrabiam a tu trójka takich "drobiazgów"
Dotinka a czemu Nikodema nie posłałaś do przedszkola czyżby mały zastrajkował?
My dzisiaj też dość intensywnie kuzynek z Stanów przyleciał byliśmy po niego na lotnisku, a potem cały dzień u niego. Kupił mi aparat fotograficzny najnowszy model beż żadnej tam promocji a i tak 300 zł tańszy niż u nas. Jak to jest że oni mogą zarobić więcej z palcem w d...a na dodatek jeszcze towary dużo taniej U nas w kraju to coraz bardziej chore jest wszystko.
A na wieczór wzięłam się za składanie fotelika i oczywiście pokłóciłam się z mężem który przy pierwszej przeszkodzie stwierdził że nie damy samy rady trzeba jechać do sklepu jutro i poszedł na kanapę prze tv Tak się wkurzyłam :wściekła/y: że sama poskładałam a on nawet się słowem nie odezwał:crazy:

reklama
Witam !!
No i po szczepieniu nie było tak źle Ola to zuch dziewczynka :-)naszczęście tylko dwa kłucia tym jedno na pneumokoki no i za miesiąc następna dawka.
Ola waży 8700kg mały żarłok z niej. I już dziś ma pół roczku :-D.
Dorotko- dobrze że wszystko ok z Tosieńka, gratuluje zębolka ;-).
Jagoda- ja też słyszałam o tym że dzieci mogą mieć przez to zeza, ale czy prawda :eek:
Widziałam tego małego olbrzyma masakra i :szok:.
Ucikam do spania.

hej kobietki

jak tam nocka?Mamusie karmiace daly Wam cos pospac Wasze malenstwa? Moja buba znowu pospala do 5 a pozniej do 7 zdarzyl mnie skopac bo zachcialo mu sie akrobacji na brzuszku i jak nagle byl przy mojej glowei tak za chwilke byl przy stopach:)nauczyl sie robic mostek lezac na plecach odbija o piety i dupcia do gory a teraz lezy na lozku i oglada brzydule i cieszy do tv:)
Jolu fajnie ze po szczepieniu Olenka ma sie dobrze- poł roczku ale ten czas zlecial:) duza dziewczynka wazy 300 g mniej od Matusia :)
Dorotko - dobrze ze z dziewczynkami jest dobrze:)szkoda ze tylko Paula bedzie musiala znowu przechodzic zabieg :( gratuluje Antosi zabka:)
co sie dzieje z Małgosia?
uciekam bo mlody marudzi juz:)głodny :)

uffffff u nas troche lepiej:)nawet sie wyspalam:)o ile dobrze pamietam karmilam ja 4 razy-jak sie przebudzala-tulilam ja jak sie udalo to zasypiala-jak nie-dostala cycka.bede powoli stosowala sie do Waszych rad-za ktore dziekuje:))))))))))
wszystkiego naj dla Oli-z okazji pol roczku:)
Justys M przeprosil?
Dorka to dobrze,ze z dziewczynkami ok-szkoda tylko Paulinki-ale na pewno potem nie bedzie sladu:)
ale MATI akrobata-super:)
pozdrawiam

No widzisz Marzenko! moze bedzie dobrze z tym naszym spaniem! u mnie dzis bylo podobnie jak wczoraj :0) znowu mam dobry humorek od rana :0) swoja droga to zauwazylam ze te nasze dziewczynki sa bardzo podobne z tymi humorkami...moze dlatego ze tylko dzien roznicy miedzy nimi hihi;-)

MIKUSIA niezly akrobata z tego Twojego Matiego :0) a co do brzyduli to i moja mala ja uielbia hihi

JOLU - najlepszego dla Olenki z okazji pol roczku! Twoja Ola wazy teraz tyle co ten noworodek z indonezji hihi, ciezko to sobie wyobrazic...

HANIU ja z moim M mam dokladnie to samo...jak mu sie nie chce to zawsze mowi ze sie nie da i bach na kanape...i nie pozostaje nic innego jak wziasc srubokret , mlotek i takie tam i samemu sie za to zabrac, bo jak to sie nie da! Ehh dobrze ze my takie sprytne jestesmy ;-)

JUSTUS- ale ty masz dobrze z tymi smerfetkami ;0)moja mala zanela wczoraj o 20 i po 20 minutach sie obudzila wyspana! i zasnela dopiero 22.30!

Jagodka wlsnie zasnela, oczywiscie u mnie na raczkach...a juz byl taki spokuj bo zasypiala sama w lozeczku a teraz cos jej sie odmienilo, nie wiem moze przez te zabki, albo przeziebienie tak sie rozczula...samo usypianie na raczkach wcale nie jest takie meczace bo nie trzeba chodzic, bujac itd, wystarczy siedziec i tulic...ale to odkladanie...normalnie odkaladm ja jak taka tykajaca bombe zegarowa! i zawsze wyczuje i sie przebudzi!

Milego dzionka mamuski! u nas tylko 9 stopni ale przeciera sie troszke, wiec moze bedzie lepiej :0)

aleście naskrobały!!!! ledwo doczytalam....:rofl2::rofl2:

Na poczatku życzenia półurodzinowe dla Tosi i Oleńki..my jutro mamy pół roku...:-):-D

Co do tego patrzenia, pytałam kiedyś pediatrę, mowi, że te powieści o zezie to bzdety...:confused2::tak:

Haniu, nie dostałam żadnej wiadomości...ups..dopiero w archiwum wyczaiłam, widocznie mój tata włączył neta i moje gg na swim kompie i już do mnie nie dotarło..juz Cię mam.Co sie ząbkami przejmujesz - dłużej posiedzi w dziąsełku, tym bardziej będzie mocniejszy..

Justyś, zabawka pasuje do każdego pałąka czy tacki....

Oj kurczę, potem dokończe, bo mi barszczy ukraiński kipi...(wzniosłam sie na wyżyny kulinarne)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich polroczniakow!:-):-):-)
Dorka dobrze, ze z dziewczynami wszystki w porzadku, szkoda tylko Paulinki, ale na pewno wszystko dobrze sie skonczy!
Hania mam tak samo - jak moj mily skladal stol z krzeslami, to przy pierwszym krzesle chcial wszystko zwrocic do sklepu! A co do Stanow to masz racje, tam na prawde jest taniej i zycie i zakupy. Spedzilam tam 3.5 roku i wiem co mowie!
Ciezko dziewczyny spamietac wszystko co piszecie! Chyba zaczne robic notatki!:-)
A my mielismy mokry poranek. Zalozylam Filipowi pampersa fit i rano byl caly mokry: spiochy, przescieradlo, materac, kocyk. Wszystko wycieklo, mam nadzieje, ze maly sie nie przeziebi. Przeynajmniej wiem zeby juz takich nie kupowac. A propos: strasznie drogie te pieluchy w Polsce. Tutaj za pampersy normalnie place niecale 9 funciakow, ale ja zawsze kupuje na promocjach. Niedawno kupilam dwa duze opakowania za 12 L. Mamy niezly zapasik pod lozeczkiem, na razie nie kupuje.
Milego dnia zycze!:-D

Tosienka tez ma dzis pol roczku-wszystkiego naj:)
u mnie dzisiaj sloneczko swieci:)
byla znajoma po ciuszki ALE MARUDA!!w sumie zarobilam 150 zl,ceny jej zrobilam minimalne,a jeszcze caly karton mi zostal.ja za takie grosze to bralabym wszystko (ciuchy tylko po julce,niektore nie noszone wcale).
dzis ide na latwizne robie pomysl na kurczaka z ziolami i papryka w piekarniku-pychota.
po obiadku ide pospacerowac.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych i jutrzejszych półroczniaków:-):-):-)ale ten czas zleciał:szok:.Moja Emilcia za tydzień skończy pół roku:laugh2:.
Marzenka widzisz nigdy wszystkim nie dogodzisz.Niektórzy by chcieli wziąć za friko:rofl2:.Świetnie,że Juleczka kuma baze i zasypia wtulona.Jeszcze troszkę i będzie spała sama całą noc:-).
Jagoda ot czasami Nikodem też mi tak robił i too w sprawdzonych pampersach:shocked2::-D.Budził się cały mokry,tylko,ze on przebudzał sie sam i popłakiwał,więc mogłam w miare szybko go przebrać.
Kasiullla moja panieneczka też dziś znowu marudzi na dziąsełka,nawet nie chce pozwolić się do nich dotknąć,ale ząbków jeszcze nie widać.
Dorka super,że wyniki są dobre,a Paulinka da radę dla estetyki przejść przez cięcie.
Haniu U nas trzylatków nie przyjmowali,będę próbowała by od września poszedł jako czterolatek.Musi koniecznie sie przyzwyczaić do przedszkola,bo jakoś pępowina mu sie wzmocniła i nie chce mnie zostawić na krok:szok::szok:.Trzeba to koniecznie ukrócić.No i jako 5latek obowiązkowo będzie szedł do zerówki.
Jeśli chodzi o montaże,to mój mąż to ma problem by się do tego zabrać,ale jak juz zacznie to nie przerwie dopóki wszystkiego sam nie skończy.:-).Dlatego komodę rozpakowałam sama tak by jak wejdzie do pokoju to prawie się potknął;-) i zadziałało,w ciągu niecałej godzinki komoda stała złożona:-D:-D

reklama
A to mamy wiecej tych polroczniaczkow! kurcze ale mam zaleglosci! wiec wszytkiego najlepszego dla Was wszystkich maluszki!!!

ja juz z rana zrobilam golabki, teraz wlasnie pomylam okna bo juz sie domagaly...tesciowka jeszcze z mala na spacerku...wiec chyba jeszcze poodkurzam i pomyje podlogi bo cos mnie energia rozpiera:-)a rzadko sie to zdarza ostatnio...

Do góry