reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Mój nick niunia2305...
Co do Kii, to właśnie ludziska sa zachwyceni, koleżanka ma od roku i bardzo chwali, no ale zobaczymy wszystko jutro....
A co do karmienia nocengo, to jak karmilam piersią, mloda spała do 7 rano a teraz mam pobudkę na butlę około 4-5, więc wolałam poprzednią konecpcję, ale już wrócić się do tego nie da...

reklama
Haniu...chcesz bardzo dokładnie? oglądałaś moje aukcje i tak Ci się podoba? to Ci wszystko poopowiadam, może daj nr gg, żeby tutaj nie truc za dużo, npo chyba że ktos jeszcze chce..

A co do tej Kii, to właśnie czytaliśmy wczoraj opinie na różnych forach i sa tak pozytywne, że stąd postanowilśmy na niego luknąć.

Wlasnie wrocilismy ze spotkania mamusiek. Moje kochanie, niestety, cale dwie godzinki na raczkach, jak go kladlam obok dzieci to odrazu w ryk!:wściekła/y:
Teraz drzemie, moze nam sie uda skonczyc sloiczek jak sie obudzi. Maly zjada chetnie prawie wszystko, musze tylko uwazac zeby nie byl spiacy albo bardzo glodny,bo wtedy masakra i musze gonic po butle!
Zbieram sie na odwage zeby sie przejechac naszym stary autkiem, bo w niedziele juz go nie bedzie...Jak go rozwale to tez sie nic nie stanie, zostawiamy go w rozliczeniu za tak smiesznie pieniadze, ze szok!:wściekła/y:
Pozdrowionka dla wszystkich Mamusiek!:-)

:-D:-D was nawet na pół dnia zostawić samych nie można,aż przez dwie strony musiałam przejść:-).Super,jednak jesień się zaczęła i jest nas więcej:-D,warto było czekać.
Aniu,mmm..Kia ładne autko,zgrabne i bardzo kobiece;-).Będziesz jeździła nowym ty,czy małżonek się przy nowym zakręci?Peugeot ciut większy i też ładniusi.Ale rzeczywiście,warto poprzeglądać fora z wypowiedziami na temat danego rocznika i modelu.My tak wybraliśmy naszego espace,okazuje się,że nowsze roczniki już nie są tak dobre jak ten co my wzięliśmy.
Justyś :-D:-D:-D najwyraźniej zbrakło wczoraj mocy bo użyczyłaś jej częściowo mnie.Może dziś będzie lepiej:-).Pyzy z mięskiem jednak przeniosłam na dzisiaj,zaraz będą gotowane.Zupka szczawiowa(ze świeżego szczawiu) ugotowana i zjedzona.Wyobraźcie sobie,że Sara zjadła całą porcję tej trawiastej zupy:szok::szok::-D.Nic nie mówiłam tylko patrzyłam.Jednak czasami dzieci potrafią wprawić nas w osłupienie:eek::-D.
Mój mężuś wyjechał do Wrocka do pracy,chyba do piątku..Jakoś tak dziwnie znowu się przestawić,przyzwyczaiłam się do jego codziennych powrotów ok 17...ach i w piecu rozpalił na wodę,a teraz muszę znowu zorganizować tak wszystko,by dzieci zajęły się same sobą a ja w tym czasie będę walczyć z piecem:rofl2:.
Emilka,zaskoczyła nas na rehabilitacji.Co ćwiczyli mięśnie brzucha i przekręcanie się na bok to ona próbowała się przekręcić na brzuch.Nadal jednak ma słaby centralny punkt-czyli brzuch.Już nie rozlewa się na boki,tylko mięśnie zaczęły pracować(ściągają do środka),ale wytrzymuje bardzo krotko.Nadal musi ćwiczyć intensywnie,a nie za bardzo jej to odpowiada.Dzisiaj warczała,krzyczała,piszczała,aż wszystkie panie rehabilitantki zaczęły się śmiać z niej:-D:-D.Mała nie lubi jak stawia się jej jakieś granice:szok:,oj charakterek ma po...teściowej:-p,na pewno nie po mnie:-D.
Sara z przedszkola przyniosła wiersz do nauki na Dzień Nauczyciela.Trzy zwrotki i każda po 10wersów:shocked2:.Dość trudny,ale w tamtym roku potrafiła sie nauczyć też trudnych wierszyków i długich,więc mam nadzieję,że teraz też nie będzie trudności.
No dobrze idę juz idę,pyzy wołają;-)

Dorotko - Emilka zuch dziewczyna :-D:-D

ja tylko na chwilkę się pochwalić lasencje drogie, że zarobiłam dzis na aukcjach ponad 300 zł....jednak ciązowe ciuszki schodzą jak ciepłe bułeczki. jeszcze mam super płaszczyk ciązowy, ale poczekam, aż im brzuszki trochę zmarzną, to lepiej pójdzie....wredna ze mnie istota...wrr

Aniu interesik sie kreci- ja nie mailam duzo ciazowych rzeczy:( moje akucje stoja w miesjcu:( nikt nie chce ich kupowac:/ no ale trudno
Moja buba spi juz dobra godzinke,chrapie jak stary chlop:p
kupilam mu dzisiaj parasolke do wozka troche mnie wkurza ale najwazniejsze ze malemu w twarz nie swieci sloneczko:)
Dotlinko super ze Emilia robi takie postepy:)a Ciebie podziwiam ze wyrabiasz z tym wszystkim,mi ciezko przy jednym dziecku cos zrobic:) moja friend przyjedzie w polowie pazdziernika ze swoim synkiem,ona pojedzie do p-sla do roboty a ja zostane z 2 - jej synek ma 2,5 miesiaca - oj bedzie ciezko
Justyś wiem ze teraz oczy trzeba miec dookola głowy- maluchy zaczynaja już interesować się wszystkim:)

Dziewczyny powodzenia w biznesie!:-) Ja za to duzo kupuje na ebayu, wlasciwie to wiekszosc rzeczy dla malego mamy z aukcji: lozeczko z komoda, wozek - prawie nowe.:-D
Moj Filip to miesozerca!Sloiczek z mieskiem wcina jak nie wiem co a same warzywka - szkoda gadac. Wyspiewalam juz caly repertuar i zawsze konczy sie placzem.:wściekła/y:
Za chwile 'Na wspolnej', kapiel, kolacja i moze o 9 ogarne ten balagan.
Dobrej nocki zycze!:-)

reklama
Jak niedawno była plaza na naszym forum, to teraz Was nie mozna zostawic nawet na pół dnia:wściekła/y: Nie nadązam czytac!!

ANIA gratuluje biznesiku wredna istotko:) Ale masz racje... Ja chyba po wychowawczym otworze prawdziwy sklep dla bliźniąt:) Nie ma nigdzie takiego :tak:

DOROTKA uprawiasz pełne szalenstwo. Ach te pyzy miesne... moj M dałby sie zabić za nie:tak:;-) Emi szaleje ale to dobrze:) A Sarcia pewnie Cię zaskoczy jeszcze nie raz (ale składnia)!

JAGODA mięsko to podstawa:) Jak młody bedzie chciał, to dojrzeje do warzyw. Ciekawe czy moje dwa odkurzacze beda jadły chetnie mięsko... Już w niedziele wielki dzien! Skonczą 5 miesięcy i dostaną indyka z warzywami:)

MIKUSIA, ja tam opalam moje smerfetki - czasem jak im słonko poświeci, to nic im sie nie stanie:)

HANIA kiedyś się zmienią nocne karmienia, tzn znikną... czas pokaze kiedy:) Powodzenia!

A my dzisiaj cały dzien na dworze:szok: Nogi mi wchodzą.. nie powiem gdzie bo każdy wie:) A dzieci o 19 juz spały, normalnie miodzio! Teraz Was czytam, zaraz NA WSPÓLNEJ i bede prasowac tych kilka ciuszków podczas oglądania. A potem lece piec ciacho (mam nadzieje, że mi sie nie odmieni)...
Acha, kupiłam Bebilon na Allegro i przywiozło mi je do domu takie ciacho, że ho ho!!! A ja mam męża... i gdzie jest sprawiedliwosc??;-)
Spadam! BUZIAKI MAMUSIE POLKI:happy:

Ostatnia edycja:
Do góry