reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Witam wszystkie mamusie nawrócone na bb :))) ;-);-)Kasiulla, Alis...fajnie, że znowu zawitałyscie...

U nas z katarem juz lepiej, jeszcze jakieś niedobitki smarków, co głownie zasychaja na dziurkach...
Co do nocek, to u mnie tak jak u Mikusi, młoda idzie spać po 19.00, potem pobudka na butlę koło 4-5 i dalej spi do 8.00...oby tak nam zostało...

Dorka, Tosia nie wygląda w żadnym razie na z. Downa, no przestań, będzie wszystko dobrze, daj zanć, co po UKG serducha, będziesz mieć to z głowy i będziesz spokojna. A że Cię cos bierze, to normalka, jak jest taka pogoda, to najwięcej zachorowań, bo wirusy szaleją w tej temperaturze.

Wczoraj nareszcie sprzedaliśmy naszego passata..uff..mozna powiedzieć, że upchnęliśmy, bo na sam koniec posulo się jeszcze to i owo. Jutro jedziemy zakupic nowe autko....ufff

Wczoraj młoda przeszła samą siebie z apetytem, ona w ogóle nie umie się już najeść mlekiem, traktuje je jako coś do popicia. Rano miseczka kaszki plus puree z banana, potem półtora słoiczka zupki, potem znowu kaszka i wieczorem jeszcze zjadła Misiowy Ogródek z brokułami....straszny ma apetyt...połyka też łyżeczki jak smok.

Oki, odezwę się potem bo mi sie aukcje kończę i śledzę....

reklama
Marzenka pamiętam,że jak karmiłam Sarę to też marzyłam o przespanej normalnie nocy.Dopóki ją karmiłam to było tylko marzeniem.Cała noc od 24 cyc na wierzchu.Wytrzymałam 1,5roku,z Nikodemem zakończyłam karmienie piersią jak skończył 9m-cy.
Mikusia :szok::-D twój Mati to Misiaczek.
Dorka trzymam kciuki za twoje córeczki.Daj znać co stwierdził lekarz na echo i co chirurga.
Kasiulka i Alis witajcie dziewuszki po długiej nieobecności:-).Rzeczywiście ciężko tu nadrobić czasami jeden dzień a co dopiero dłuższy okres;-).
A teraz zmykam za 15 min jadę z Emilką na rehabilitację.Muszę się pochwalić,że teraz już Emi notorycznie przekręca się na brzuszek(jeszcze ma trudności czasami wyciągnąć z pod siebie rączkę,ale i nad tym pracuje),krzyczy przy tym głośno "baba,yyy,apa!":-D:-D:-D.Decybele takie,że wyprzedza Nikiego i Sarę teraz:-D:-D.
Do później.

kurcze Myszor ale ta Twoja mala ma spust! jestem w szoku - moja zajada kaszke mleczno-ryzowa rano i wieczorem w dzien pol sloiczka jakiegos deserku i to tak prawie na sile a na obiadki krzywi sie jakby cytryne jadla!
zazdroszcze wam tego spania dziewczyny...ehh czasem i mi przechodzi przez mysl zeby przestawic mala na butle, ale moja mala gapa nie potrafi pic z butelki!zreszta szkoda mi troche...tak szczerze to obawiam sie ze ja bym to gorzej zniosla niz ona...ale kiedys trzeba bedzie...
uciekam narazie bo zaraz ma nas tesciowka odwiedzic -przyleciala w sobote do meza i odwiedza nas codziennie, wczoraj nawet zabrala mala na spacer...dla mnie to wielkie przezycie bo jak tu jestem to mala jest ze mna non-stop i strasznie sie dziwnie bez niej czuje...wczoraj nie bylo ich godzinke a ja juz 2 razy dzwonilam do tesciowki czy wszystko jest ok! wiem,wiem to jest chore!ale co zrobic... ehh trzeba przeciac wkoncu ta pepowine bo tak byc nie moze!

witajcie Kasiula i Alis!
Dorka daj znac po usg,napewno bedzie wszystko ok.
Aniu pochwal sie jak juz kupicie,my czekamy na nsazego do 20 grudnia
Kasiula jula tez nie potrafi pic z butelki,spacer z kims innym niz ja to wyjatek moze 5 razy
mala zasypia mi teraz na rekach,lubi jak radio gra:)
ide sie doprowadzic do porzadku:)
do wieczorka:)

Ja również witam mamusie zaginione w akcji;-) Miło, że o nas nie zapomnaiłyscie:tak: Ale musicie nadrobic wielkie czytanie naszych esejów:) Powodzenia!:shocked2:

DORKA bedzie dobrze, głowa do góry i chwal się wynikami wizyt u lekarzy! 3mamy kciuki :tak:
MIKUSIA uwazaj na to swoje szczęście... i nie stawiaj nic gorącego na stole, żeby nie było kuku... ech po co ja to pisze?? Przeciez Ty to wiesz...
ANIA fajnie, że sie pozbyliscie zepsutego autka i widziałam co sie dzieje na Twoich aukcjach. A Nastka ma spust... niech je i rośnie zdrowo!
DOTINKO, jeszcze nie zrobiłam kruchego ale moze dzisiaj mi sie uda... jakoś wczoraj po południu mnie len naszedł i poszłam ze smerfetkami na spacer:eek:
KASIULLA Twoje szczęscie tez ma konkretne wymiary... kiedy mała sie urodziła bo nie pamietam:(

A dzisiaj moje gwiazdeczki zjeadły kaszke i słodko spia - same zasneły:) U nas pogoda w deche: 25 stopni, słoneczko... juz naszykowałam sukienusie do ubrania dla smerfetek:)
W niedziele szwagier z zoną mają 15 rocznice slubu... wiec z tej okazji jest msza w kosciele :szok: a po mszy nikt nas nigdzie nie zapraszał... w sumie fajnie bo bedziemy mieli niedziele dla siebie:) Ale imprezka!!! A kupiłam im kieliszki z grawerowanym napisem 15 ROCZNICA ŚLUBU ANNA I ARTUR:happy: Nie mam juz mocy na wymyslanie prezentów!
Moze mi podpowiecie... 29.09 tesc ma ur i im. Co mu kupic?? Buuu

Uuuu..wyglada na to, że dzis zarobię ze 250 zeta na aukcjach...juchuuu!!

Co do teścia, polecam zestaw taki ładnie opakowany do otwierania wina EKSKLUZYWNY ZESTAW DO WINA 4 ELEMENTY + TERMOMETR (745325655) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. - moj tata była zachwycony z tego prezentu, krawat, jakieś dobre wino..nie wiem co lubi. a może książka?

Ech, jednak dobrze mieć starsze rodzenstwo. Moje gwiazdy sie właśnie razem bawią, niewiarygodne, Alicja zabawia Nastkę, a ta jest zachwycona, a ja mam spokój hihi

My Marza nie możemy czekac az tak długo, bo musimy mieć dwa auta, czym będziemy dojeżdżac do pracy? Jeszcze w grę wchodzi Kia Ceed SW o taki Kia Motors Polska , ma 7 lat gwarancji, to sie chwali, zobaczymy co szybciej może byc i jak cenowo to wygląda....pochwalę się, a jakże, w końcu moje siostry jesteście forumowe :tak::-D:-)

reklama
No kobietki ale żeście naprodukowały :szok: Musiałam przebrnąć przez 2 strony !
U nas już lepiej katar mniejszy ,mnie dalej coś zbiera ale co tam nie dam się!
Marzenka i Kasiulla co do nocnego karmienia Jasiek też budzi się w nocy na jedzenie, pomimo że zjada na noc 150ml kaszki gęstej takiej że łyżka stoi:-D Nie chodzi tu tylko o głód tylko po prostu ten typ tak ma. Mam jeszcze 2 koleżanki które w podobnym okresie urodziły wszystkie 3 karmiłyśmy. Córeczka jednej koleżanki jak zje cyca ok 20 to budzi się dopiero koło 5,6 rano. Drugiej budziła się w nocy i przeszła na butelkę teraz efekt jest taki że mała nadal jej budzi sie co 3-4 godz w nocy na jedzenie tyle że zamiast cyca musi zrobic mleko:confused2: Także ja tam wole nie ryzykować a potem z butla po nocy latać. Moja Ewcia skończyła jeść cyca w nocy około 10 miesiąca ale na picie budziła sie do 2 latek:shocked2: nawet do samej wody. Mam nadzieję że Jasiek odpuści hehehe
Dorotka e tam to do 40 jeszcze cały rok daj znać co tam po tym echu my mamy w październiku
Moniczka ja tam zawsze jeśli o mamę chodzi idę w perfumę lub jakiś ciuszek.
Aniu jaki masz nick na allegro i jak sprzedaż idzie też muszę się wsiąść za handel ciuchami ciążowymi i ciuszkami. Wczoraj spakowałam cały karton (jak po rubinie:-D) za małych ciuszków Jaśka Na razie wyniosłam do piwnicy część odziedziczy siostra jak się w końcu wezmą za robotę a część sprzedam.
Co do samochodu to bardziej podoba mię wcześniejsza koncepcja Peugeot, i Kia to słyszałam różne opinie a najlepiej wejdź sobie na forum na temat tego modelu to będziesz wiedzieć wszystko.
Zmykam muszę na zakupy jechać i zmontować z powrotem fotelik do samochodu dla Jasia który wcześniej rozmontowywałam sukcesywnie jak Ewa rosła. Odezwę się później

Ostatnia edycja:
Do góry