Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Anka - na moj maly rozumek, wszystko jest OK. Stasiowi skora "zeszla", i teraz Olence sie tak samo luszczy. Takze wydaje mi sie ze to nie uczulenie tylko po prostu naturalny proces.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
:-(
A słuchajcie jak czyścicie maluszkom noski? Bo ja mam i wodę morską w sprayu (ale jest za duże ciśnienie i boję się że małego utopię :-() i sól fizjologiczną ale też się boję ją zapuścić. Doradźcie mi proszę.
Anka - na moj maly rozumek, wszystko jest OK. Stasiowi skora "zeszla", i teraz Olence sie tak samo luszczy. Takze wydaje mi sie ze to nie uczulenie tylko po prostu naturalny proces.
Ja niczym za bardzo nie smaruje. Samo przyszlo - samo pojdzie.Kaśka - a smarowałaś czymś, czy po prostu samo zeszło? I ile to trwało?
Monika - ja też miałam obawy żeby użyć spraju do noska. Ale one są tak skonstruowane, że nic się dzieciom nie stanie. Możesz na początku psikać nie wsadzając końcówki do noska, tylko trochę przed. A moja Hania nawet nie zauważa jak jej psikam :-)Najgorszy jest pierwszy raz ;-);-)
Dziewczyny, a czy wasze dzieci też tak często mają czkawkę? Moja ma bardzo często i bardzo się denerwuje i pomaga tylko cyc. Ale zastanawiam się od czego to.
hallo dziewczynki!
No to ja mam znów problem Mojej małej od jakiegoś czasu łuszczy się skórka na dłoniach, stópkach i brzuszku. Wygląda to tak, jakby skóra schodziła po opalaniu i pęka na zgięciach.A dzisiaj zauważyłam też na szyjce , za uszkami. Boję się, ze to jakieś uczulenie, ale nie mam pojęcia na co i co z tym zrobić :-(Kąpię ją w oliatum i smaruje linomagiem, ale jak na razie bez zmian. Macie jakieś pomysły?
A słuchajcie jak czyścicie maluszkom noski? Bo ja mam i wodę morską w sprayu (ale jest za duże ciśnienie i boję się że małego utopię :-() i sól fizjologiczną ale też się boję ją zapuścić. Doradźcie mi proszę.
A mam jeszcze aspirator Frida, ale jest strasznie wielki jakiś i mały się strasznie wścieka jak próbuję mu nocha wyczyścić. Coś tam wyłazi ale dalej słuszę że coś tam w środku siedzi.
A jeszcze jedno- czy wasze maluchy lubią leżeć na brzuszku? Bo Fifi dostaje histerii i nie wiem jak go nauczyć leżenia na brzucholu a każdy pyta czy go tak kładę. :-(
Mój mały jak leży na moim brzuchu to "wgryza" mi się w skórę.Moja mała lubi na brzuszku kiedy leży na mnie, jak leży na czymś innym to jej się odkurzacz włącza i wszystko ssie
annya a ja teraz zaoważyłam że zaczął ci sie 11 miesiąc ciąży