reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Dzieciaczki są takie inne a zarazem bardzo do siebie podobne:-D
Livka ładnie wykonuje polecenia jestem w szoku,mówię do niej przynieś mamie pilota a ona przynosi,a ja mówie nie ma baterii wypadły a Livciok leci szukać i przynosi -:szok::szok:rozkoszna mądrala

reklama
Livka ładnie wykonuje polecenia jestem w szoku,mówię do niej przynieś mamie pilota a ona przynosi,a ja mówie nie ma baterii wypadły a Livciok leci szukać i przynosi -:szok::szok:rozkoszna mądrala
jeju to jakies geniusze wam rosną :szok::szok::szok::szok::szok:
Anielap no ma zeby ale nie są białe jak potrafią być białe zęby tylko takie raczej bez koloru, mało wapia ma bidulek :-(
na szczęście już jest unormowany, po 2 miesiącach badan siusków ma tak dostosowaną dietę, że już wszystkie wyniki są ok, wapnia we krwi jest w sam raz, inne wskaźniki też takie jak być powinne...
więc od dzisiaj zaczelismy uzupełnianie niedoborów wapnia, podaje mu calcium w syrpoku. we wtorek znowu siuski do badania - oby było ok...

Oj, Emmila to z Krzysiem ciężko macie. No tak, nie skminiłam że zęby i wapń...:zawstydzona/y: Ależ ja czasem niekumata. Trzymamy kciuki za pomyślne wyniki badań. I żeby już tylko z górki było.

Gośka to masz małą zdolniachę. Tylko pogratulowac. Moja Zu jest jeszcze taka głupiutka. Garściami wpierdziela piasek z piaskownicy i obgryza moje kapcie, i buty wszelakie zresztą też. Jak jej pokazuję nu nu i kiwam palcem to ona mi robi pa pa i ucieka ze zdobyczą. Kiedy to zmądrzeje...:sorry2:

A tam geniuś,też wpierdziela piasek i jak sie uprze to koniec:-Da ze zdobyczą też spindrala

Gratulacje dla wszystkich maluszkow.Alez tu sie dzieje az nadziwic sie nie moge.Ale milo poczytac.Zdolniachy nasze kochane:tak::tak::tak:

Moja Zu jest jeszcze taka głupiutka. Garściami wpierdziela piasek z piaskownicy i obgryza moje kapcie, i buty wszelakie zresztą też. Jak jej pokazuję nu nu i kiwam palcem to ona mi robi pa pa i ucieka ze zdobyczą. Kiedy to zmądrzeje...:sorry2:

Popłakałam sie ze śmiechu.
Moja też wpiernicza piasek choć muszę przyznać że ten na wakacjach chyba jej nie smakował (pewnie bardzo słony) bo po pierwszej próbie zrezygnowała na dobre.
A na polecenie chodź do mnie reaguje natychmiastową ucieczką z uśmiechem na ustach. A jak chce żeby poszła to się wciska na siłę (chyba zacznę jej wtedy mówić 'chodź do mamy' ;-))
Nu nu jej nie muszę pokazywać bo sama zanim zrobi coś zakazanego to mówi nunu i grozi palcem.

A swoją drogą rozwaliła mnie bo ostatnio mi zakazała stukać solniczką o stół w ten sposób.

Na szczęście pilota albo telefon tez przyniesie :-D

Zosia pije z bidonu. Dobrze że jest lato bo inaczej każde picie kończyło by się przebieraniem taka jest mokra - strasznie jej się to podoba i nie przestaje nawet jak jej się pic nie chce. Co pociagnie wodę to wypluwa (żeby to chociaż było plucie na odległość - po prostu tego nie połyka i jej sie to leje po brodzie, rękach i bidonie). Butli używamy do mleka i do wody jeśli musi byc sucha.

|Wszystkie dzieciaki sa po troszku podobne do siebie ale z czasem staja sie indywidualistami jedynymi w swoim rodzaju.
Amelki np nie interesuja lalki,zabawki...najlepsze sa butelki po szamponach,pudelka po kremach i innych specyfikach,dlugopisy i wszystko inne co posiada nakretki,zakretki co da sie otworzyc i zamknac.Fajne tez sa kludki,zamki od drzwi i bramka przy schodach,rozpracowala prawie wszystkie zabezpieczenia przy szafkach...no specjalistka :)Otwiera butelki od pepsi,wody mineralnej,potrafi siedziec na dywanie godzine i celowac ta zakreteczka w gwint,jak nie trafi to krzyczy,rzuca butelka ze zloscia,idzie po nia i dalej celuje...itd...zakrecic jeszcze nie potrafi ale odkreca smialutko :DDD

Olla-prosze kochaniutka tu dowod ze sama nie jestes:-DA moze to Amelki tylko maja taki pociąg:-DU nas jeszcze dochodza wszelkiego rodzaju kable.No ale zabawkami tyz uwielbia sie bawic:tak:

reklama
Livia też uwielbia wszystkie nakręcotka ,butelki ,kapselki ,Kacper ma całe mnóstwo z chipsów:-Dgzebie tez w śmieciach-masakra
Ostatmio pow.malutkie zdanie mama cycy ma :tak:

Do góry