reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

No numeranci! Gadają, rozbijają się, przytulają - super się o tym czyta :-D Zwłaszcza gdy w kojcu siedzi Piotwór, którego szczytowym osiągnięciem jest wrzask 'MNIAM!!!' na widok każdego jedzenia :-D:-D

Co do ortopedy, mamy zalecenie kontroli 15-17m-ąc życia, tzn. gdy już
będzie w miarę sensownie chodził (tak się domyślam, no mam nadzieję, że wtedy już będzie chodził ;-)).

reklama
Gratki dla maluchów
Livcia piknie mówi mama,reszta to am,daj,tata,nuni-czyli kotka nasza,ała,kot,ne,aa-czyli wiadomo ,dida na cycka,oć-czyli chodz,da da ,be,baba ,dziadzia
nowe osiągnięcie to wdrapywanie sie na wszystko ,na tapczan np.no i biega koszmar,zjada wszystko co wisi na krzaczkach ,oczywiscie zielone

Biedna poobijana Mela.

Czarek zaczął chodzić :szok: Ale jakieś baaardzo ostrożne to moje dziecko, zanim zdecyduje się na zrobienie paru kroczków zastanawia się z dziesięć minut :-D

Emilla
nam ortopeda kazał przyjść do kontroli jakiś miesiąc po rozpoczęciu chodzenia na dwóch kończynach.

szopka no brawa dla Czarka :-)
Mój Skubaniec też już by umiał chodzić (jak się zapomni, to robi kilka kroków) ale Mu się nie chce :dry:

Brawa dla Czarusia!!!

Esiu Meli tez sie nie chcialo,lazila i lazila przy tych meblach,dopiero sie przemogla przy takim chodziku do pchania.Nie mogla uwierzyc ze sama moze gdzies zawedrowac,bez niczyjej pomocy.W szoku byla normalnie!!!
Dwa dni po przygodach licznych z chodzikiem powedrowala sama:)
Kase wydalam na chodzik i teraz stoi i sie kurzy ale chyba sie przydal.Teraz zerka na niego tylko jak sie o niego potknie heheh

Gosiu to duzo mowi Twoj Livciak!!!!Szok!!!

Zapomnialam napisac ze Mela wczoraj dwa razy powiedziala mama i teraz jestem pewna ze calkowicie swiadomie!Tak wyraznie,cudownie,az sie poplakalam.Warto zyc dla takich chwil!

Ostatnia edycja:
No gratki dla rozgadanych maluchów:-)
A ten mój ani me ani be. No ja nie wiem kiedy zacznie cokolwiek gadać poza gzziii (jak zobaczy sprzęt na kółkach) albo brrrr (jak zobaczy sprzęt na kółkach):confused:

A co do chodzenia to chyba dłuuugo jeszcze bedzie raczkowanie. Po pierwsze dlatego ze wcale mu do chodzenia nie śpieszno a po drugie lekarz zalecił zeby nie pozwalać mu wstawać. A jak sobie nie bedziemy radzić to "wiązać nogawki sznurówką, żeby pełzał":baffled:. No to faszysta jakiś!!!
Dzisiaj jeszcze mnie nastraszył, że lepiej teraz się pomeczyć niż potem robić jakieś zabiegi chirurgiczne. Już sama nie wiem czy on czasem nie za bardzo przesadza.:dry:
Podobno dopiero 6 ładnych białych zębów jest oznaką, że kości dziecka są gotowe do obciążenia podczas chodzenia.
No mamy 6 zebów od dłuższego czasu ale to prawie przezroczyste:-(

Zapomnialam napisac ze Mela wczoraj dwa razy powiedziala mama i teraz jestem pewna ze calkowicie swiadomie!Tak wyraznie,cudownie,az sie poplakalam.Warto zyc dla takich chwil!

Oj, warto:-)
Zu nie mówi co prawda mama, ale mówi ślicznie tata i tatuś. Mój m chodzi dumny jak paw i bardzo to przeżywa. Widziałam nawet łezki w oczach tak się wzruszył za pierwszym "tatuś":tak:

Podobno dopiero 6 ładnych białych zębów jest oznaką, że kości dziecka są gotowe do obciążenia podczas chodzenia.
No mamy 6 zebów od dłuższego czasu ale to prawie przezroczyste:-(

:confused:
To u nas jakoś gupio, bo zębów dopiero 4, a chodzi już diabeł mały.
Emmila jak zęby mogą by przezroczyste?:confused::zawstydzona/y:

rany, jak te dzieciaczki się błyskawicznie zmieniają:-)
szopka super:tak:
Emmila:szok: sznurówką:szok:

nie pisałam wam, że od 3 dni Michał pije z normalnego kubka/szklanki:tak: w związku z tym można go co chwilę przebierać:baffled: ale najlepsze jest jak zrobi łyczek, obejdzie mnie naookoło, kolejny łyczek, znów kółeczko itd... bo on stać czy siedzieć nie może:-D od dzisiaj pije z bidonu:tak: tylko z niekapka nie chce:no:
charakterek pokazuje na każdym kroku:sorry2::baffled: decyduje gdzie chce iść (zawsze w przeciwnym kierunku do zamierzonego przez nas), karmi swoim jedzeniem suczkę teściów i częstuje się jej żarciem:baffled:, włazi na wszystko, na co wpakuje nogę (jeszcze trochę a będzie szpagat na stojąco robił, żeby się gdzieś dostać), wchodzi po schodach... aż się boją, jak zdemoluje żłobek i każą mi za straty zapłacić:-D

Maks zaczął pić z niekapka jeszcze przed roczkiem, niestety wszystkie niekapki po jego interwencji stały się kapkami :baffled:
A butli używamy tylko rano i wieczorem do kaszki ;-)

reklama
Do góry