reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Do nas jutro wieczorem przychodzi rehabilitantka i mam nadzieję, że powie, że wszystko jest ok, a to, że Karola nie chce raczkować to tylko sprawa jej lenistwa albo strachu przed nieznanym ... Trzymajcie kciuki, plizzz

Tak bardzo chciałabym już pochwalić się tutaj tym, że Karolinka zaczęła raczkować albo wstawać :tak:

Monika mam nadzieję że rehabilitantka przekona cię że nie ma powodów do zmartwień. Na gazecie.pl jest forum z ekspertem "opieka i pielęgnacja.." którym jest fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski zajrzyj tam i poczytaj kilka jego opinii i przekonaj się że Karolinka ma jeszcze mnóstwo czasu na raczkowanie, wstawanie i inne wyczyny.

Elmaluszek
brawa dla Amelki. :-)

Isztar Farnio pięknie miksuje :-D:-)

reklama
Czekamy na Frania małego Dj-a we Wrocławiu:-)
Tylko nie wiem czy Zu bedzie miała jakieś szanse... Do tego czasu to on już słynny będzie;-)​

No proszę, ile się dzieje!!!
Nie dość, że towarzystwo rozlazło się na całego, to jeszcze wszystko w gorących rytmach! :-D

A mnie dzisiaj Piotruś rozczulił :-) Leżał sobie na brzuszku na piance, podeszłam do Niego - podniósł główkę, spojrzał na mnie i z wielką powagą powiedział MAMA :cool2:
Jestem w siódmym niebie :-):-):-)

Franio przyjmuje zapisy na imprezy, jeszcze kilka terminów ma wolnych ;-)
Esia :-D mnie też Piotruś rozczulił :-) Franio mówi baba to niani:angry: ale mama nie chce mi powiedzieć ;-)
Monika zgadzam sie w 100% z Szopką. Jeszcze nas wszystkich Karolinka zaskoczy. Musze Ci powiedzieć, że mam siostrzenice Karolinkę, która tez sie nie spieszyła i zaczęła chodzić jak skończyła 13 m-cy.

Czarek dziś podczas slalomu między krzesłami zaliczył pierwszego guza. :oo2:
Mam pytanie czy stosujecie np. Altacet na stłuczenia - na opakowaniu nie ma info czy można stosować u takich maluchów, ktoś może pytał pediatry?

Ja szczerze powiem ze nie mam zielonego pojecia ale to moze dlatego ze jeszcze wypluc odpukac porzadnego guza nie bylo.Na razie walimy glowka w szczebelki i czasem o podloge.Ale u mnie jest chociaz sposob na nieplakanie.Jak Amelka palnie to ja od razu z wielkim usmiechem na twarzy pytam czy zlapala zająca,gdzie ten zając jest.W jej przypadku dziala i od razu sie smieje zamiast plakac.:-D
Ale moze w aptece udzielą informacji czy altacet mozna podawac maluszkom:happy2:

Szopka mi pediatra polecila kupić altacet po szczepieniu jak Laura miala 2 miesiące, ale nie zastosowalam wtedy bo nie bylo opuchlizny. Więc myslę ze spokojnie możesz nim posmarować Czarka.

reklama
Kotek dzięki. :-)

Elmaluszek no jest guzek na czole spory, ale nie płakał jakoś bardzo. W ogóle to jest bardzo uważny bo do tej pory jak upadał to na pupę albo ręce i nic sobie nie zrobił.

Do góry