U nas smok i cyc. Było ok ale smok, cyc i butelka to już za dużo . Teraz cycki sa ble. Jednego nie je praktycznie wogóle. Szkoda ale chyba powoli żegnamy sie z cyckowaniem. Może jeszcze troszkę pociągnie ale juz pewnie nie za długo
reklama
hopsasanka
Fanka BB :)
Czy możecie napisać jak wygląda u Was schemat jedzonkowy w ciągu dnia? Bo my zaczęlismy stopniowe wprowadzanie stałych pokarmów. Póki co to mamy rano butlę , po kolejnych 4 godzinach znowu, potem pół słoiczka deserku, następnie obiadek ze słoiczka -jak na razie są to pierwsze próby smakowe więc nie idzie tego za wiele więc do tego jest jeszcze butla, potem mamy drugą część deserku, wieczorem kaszka - póki co nie wchodzi więc tak naprawdę to mamy butlę.
No trochę się w tym gubię, jakoś tak dużo mi się tego wszystkiego wydaje, a nie chciałabym przekarmiać małego bo i tak jest już troszkę tłuścioszkiem
No trochę się w tym gubię, jakoś tak dużo mi się tego wszystkiego wydaje, a nie chciałabym przekarmiać małego bo i tak jest już troszkę tłuścioszkiem
7-cycek/butla
10:30-11 - cycek/butla
12- deserek i piciu(pół sloiczka owoców)
14/14:30- objad/ zupka z mięskiem i piciu
17- cycek/butla
19-sinlac
w nocy różnie czasami 12 i 4, czasami tylko 3 - cycek
Czasami między biadem i deserkiem wmuszam troche cycka ale tylko dlatego że pracujemy nad jego ilością. Przewaznie i tak nic z tego nie wychodzi
10:30-11 - cycek/butla
12- deserek i piciu(pół sloiczka owoców)
14/14:30- objad/ zupka z mięskiem i piciu
17- cycek/butla
19-sinlac
w nocy różnie czasami 12 i 4, czasami tylko 3 - cycek
Czasami między biadem i deserkiem wmuszam troche cycka ale tylko dlatego że pracujemy nad jego ilością. Przewaznie i tak nic z tego nie wychodzi
Misssi
dziewczyny mam pytanie, podałam dzisiaj malemu "na kolację" mleko nan pro na dobranoc (takie z dodatkiem kleiku ryżowego) no i tu problem bo kawałki tego kleiku pływaja w mleku i wtedy zatyka się smoczek, a maly się wnerwia, że nie idzie m mleczko. Jaki smoczek dac do takiego mleka z kleikiem? mam tommee tippee 6+ i zatyka strasznie, próbowałam tez tt kaszka ale ten ma taka wielką dziurę, że mały się cały oblał . kurna jak to pic??
andzia1987
Missi - Avent trójprzepływowy ?
agulek80
U mnie pierś na żądanieCzy możecie napisać jak wygląda u Was schemat jedzonkowy w ciągu dnia? Bo my zaczęlismy stopniowe wprowadzanie stałych pokarmów. Póki co to mamy rano butlę , po kolejnych 4 godzinach znowu, potem pół słoiczka deserku, następnie obiadek ze słoiczka -jak na razie są to pierwsze próby smakowe więc nie idzie tego za wiele więc do tego jest jeszcze butla, potem mamy drugą część deserku, wieczorem kaszka - póki co nie wchodzi więc tak naprawdę to mamy butlę.
około 10:30 owocki, zazwyczaj pół słoiczka
około 14:30 (po spacerze) obiadek, też zazwyczaj pół słoiczka
Bombusia
Missi ja mam trójprzepływowy jest rewelacyjny jak dla nas!
hopsasanka u nas to wygląda mniej wiecej tak:
ok.9.00 kaszka z dodatkiem owocu ze słoiczka (lub sam słoiczek)
12.30 mleko
15-15 .30 obiadek
18.30 mleko
i ok.21.21.30 do spania flaszka bo nie usnie na głoda
potem ok 24.00 lub 00.30 mleko (czasem w nocy picie)
ok5,6.00 mleko
hopsasanka u nas to wygląda mniej wiecej tak:
ok.9.00 kaszka z dodatkiem owocu ze słoiczka (lub sam słoiczek)
12.30 mleko
15-15 .30 obiadek
18.30 mleko
i ok.21.21.30 do spania flaszka bo nie usnie na głoda
potem ok 24.00 lub 00.30 mleko (czasem w nocy picie)
ok5,6.00 mleko
Cosya
Hopsasanka u nas to wygląda tak:
ok.9.00 śniadanko - mleczko 180ml
ok.12.30 obiadek - zupka 180ml + herbatka/soczek do popijania (wypija zwykle 50-60ml)
ok.15.30 podwieczorek - jabłuszko ok.150ml+soczek/herbatka lub mały słoiczek deserku+odrobina mleczka
ok.18.30 kolacyjka - mleczko 180ml
ok.24.00 mleczko 180ml
ok. 5.00 mleczko 180ml
ok.9.00 śniadanko - mleczko 180ml
ok.12.30 obiadek - zupka 180ml + herbatka/soczek do popijania (wypija zwykle 50-60ml)
ok.15.30 podwieczorek - jabłuszko ok.150ml+soczek/herbatka lub mały słoiczek deserku+odrobina mleczka
ok.18.30 kolacyjka - mleczko 180ml
ok.24.00 mleczko 180ml
ok. 5.00 mleczko 180ml
reklama
Mamusie pytanko, jak często podajecie maluszkom danie z mięskiem? Codziennie czy raz na parę dni? Są jakieś wytyczne? Powinnam dawać mu do gotowanej przeze mnie zupki mięsko czy może przez kilka dni jeść same warzywka?
No i jeszcze raz ponawiam pytanie o gluten? Te z was które już od jakiegoś czasu podają, pytałyście pediatry do jakich ilości i w jakim czasie należy dojść? Bo wiem od czego zacząć ale co i po jakim czasie robić dalej? Im więcej myślę i czytam to chyba bardziej głupia jestem :-(
Hopsasanka: oczywiście godziny piszę umownie +-, a co do ilości wypijanego mleczka to nie wiem ;-) ważne że się najada
7 - cyc
10 - cyc
13 - obiadek - czasem pół słoiczka czasem 3/4, do tego herbatka ok 30-40ml
16 - deserek - owocek ze słoiczka - pół lub cały, herbatka lub soczek ok 50-60ml
19 - cyc (dużo mleczka ;-) )
23:30/24 - cyc
ok 4 - cyc
Edit: jeszcze jedno pytanie, mamy dające kaszki, jakie dajecie? i czy są jakieś mniej słodkie?
No i jeszcze raz ponawiam pytanie o gluten? Te z was które już od jakiegoś czasu podają, pytałyście pediatry do jakich ilości i w jakim czasie należy dojść? Bo wiem od czego zacząć ale co i po jakim czasie robić dalej? Im więcej myślę i czytam to chyba bardziej głupia jestem :-(
Hopsasanka: oczywiście godziny piszę umownie +-, a co do ilości wypijanego mleczka to nie wiem ;-) ważne że się najada
7 - cyc
10 - cyc
13 - obiadek - czasem pół słoiczka czasem 3/4, do tego herbatka ok 30-40ml
16 - deserek - owocek ze słoiczka - pół lub cały, herbatka lub soczek ok 50-60ml
19 - cyc (dużo mleczka ;-) )
23:30/24 - cyc
ok 4 - cyc
Edit: jeszcze jedno pytanie, mamy dające kaszki, jakie dajecie? i czy są jakieś mniej słodkie?
Ostatnia edycja:
Podziel się: