reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

Ja dzisiaj zakupiłam kubek niekapek TT od 4 miesiąca i zobaczymy :) mała z butli nie chce za bardzo pić więc może uda się od razu z kubeczka :)

reklama
Czesc dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze :)
Mam do was pytanko odnośnie uspokajaczy. Czy dzidzia którejs z was uzywa moze smoczki Lovi ?
My od poczatku na nich jedziemy ale szczerze mówiąc jak kupiłam nowe 3-6 to sie zdziwiłam że są takie ogromne, kulfoniaste. Mała nie chciała wogóle isch ssac, teraz musiałam jej dac bo niestety stary 0-3 uległ zniszczeniu no i teraz meczymy sie z tym kulfonem, bo narazie nie mam jak wyjsc do sklepu. Co sądzicie o tych smokach, czy aby napewno sa one odpowiedniej wielkosci co do wieku dziecka ? Jutro kupie chyba zwykłe zcięty z Nuka, moze akurat nam podpasuje, bo juz nie wiem co mam z tymi badziewiami zrobic, a nie chce małej męczyc z ciągłym zmienianiem cycusia.

ticker.php

ticker.php

Izunia byłam w takim samym szoku jak kupiłam po 0-3 ten3-6 i wybierałam się do sklepu po inny, ale po jednym dniu mały się przyzwyczaił i bardzomu teraz odpowiada.
Z resztą my tylko przed snem i jak bardzo płacze go używamy, a tu mu odpowiada.

ja miałam Lovi, ale strasznie szybko się zniszczył a taki silikon co był wokół tego plastiku to sie zaczął łuszczyć, wywaliłam to i dałam małej Nuka
zastanawiam się , czy jak dziecko śsie smoczka danej firmy to chętniej powinno wziąśc butelkę tej samej firmy? bo moja butelki Lovi nie chce i TT też. Może Nuk?

od buraczka w zupce mogą być luźniejsze kupki?, bo mama mi tak mówi..

Izunia23 ja nie uzywałm LOVI ale my uzywamy prawie od początku smoczki MAM (dostepne m.in. w apteve cosmedica) wygladaja na całkiem wygodne( rozmiar prawdopodobnie 2-6) i sa "zgrabniutkie" - jedwabisty silikon,ortodontyczny, dopasowany do zuchwy- tak napisali na opakowaniu( nie posiadaja tej raczki, ale szybko sie do tego przyzwyczailismy).

Cosya troszke mnie uspokoiłas tym ,ze nie tylko ja kupiłam taki " wynalazek" :)
MariannaK mi tez one własnie szybko sie zuzywają i te gumki przebarwiają sie na fioletowo, nie wiem od czego, moze pod wpływem śliny czy cuś ? Dziwne :)
Czekam na relacje z podania buraczka, ja dzis dodałam do zupki kalafiorka, i mała wchłoneła całą :) nie obyło sie oczywiscie bez niespodzianek nawet na moich skarpetkach :) ale tyle radochy mamy z tego karmienia, że nie zwracam uwagi na syfek wkolo nas :)
Gosia 85 czytała wczoraj troszke o tej firmie i powiem ci ze miała same dobre opinie, ja osobiscie jeszcze nie zetknełam sie z nia dlatego moze jestem ciemna w tym temacie, ale dobrze wiedziec, że istnieje i jest polecana :) jesli chodzi o tą rączkę, to mysle ze z jednej strony to jest plus ze jej nie ma, moja Julka jak jest bardzo zmeczona to ciagle za nia łapie i wyciąga smoka, oczywiscie potem płacze bo znowu go chce i tak wkoło Macieju, dlatego zastanawiam sie tez nad kupnem Nuka bez uchwytu, bo tez takie są, będzie tylko na na noc, a co tam :)

Wracając do smoka, mąż kupił dziś Nuka 0-6 i malutka odrazu go zaciągnęła, ona wogóle jest kochanym dzieckiem :) co bym jej nie dała, to wszystko jej pasuje ( nawet ochydne krople zyrtecu, podaje jej bezposrednio do buzki, troszku sie krzywi ale nie marudzi) :)

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
No rzeczywiście kolorek z tych smoczków Lovi schodzi w oka mgnieniu - u nas ten kolorowy nadruk wytrzymał jeden dzień. Nie powinno tak być...:-/ Przez chwilę zastanawiałam się nad zakupem tego Nuka bez uchwytu, ale nieee... u nas nie zda egzaminu, jak mały ciumka smoka i bierzemy go na ręce, momentalnie smoka puszcza i ten leci gdzie popadnie, więc w skrajnych sytuacjach zakładamy łańcuszek, a tu nie będzie o co zahaczyć, prawda?

Izunia 23 - podanie buraczka zbiegło się u nas z gorączką i pojawiły się częstsze kupy i rzadsze, w tym jedna własnie buraczkowa:) smak zupki dobry i Lila ją ładnie zjadła.

Izunia mój nie polubił nigdy smoczka wiec nie pomoge, teraz juz sie ciesze, ze nie lubi:)
Mirianna juz dajesz buraczka hmmm wiem, ze chyba później sie wprowadza buraki,po 7 m-cu... no ale jak nic jej nie jest to dobrze!

A ja dzis ugotowałam zupkę: marchew, pół pietruszki, pare fasolek szparag. troszku brokuła i malutki ziemniaczek, a i masełko i gluten (kaszka manna) wyszło pyyyyyyyyszne, pojedliśmy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a fasolkę czy brokuła jakie dajecie ? Bo nasza lekarz twierdzi, że o tej porze roku njalepsze są warzywa mrożone z Hortexu, w sumie jak dałam Julce brokuła z Lidla, to odrazu pojawiła sie wysypka, hhmmmm. Od wczoraj jemy zupke z kalafiorkiem no i nie chce zapeszac ale chyba jest oki :) Marchew i buraczki mam z działki od dziadzia takze mam pewnosc ze nie są pryskane. Co na tym etapie dajecie jeszcze dzidzi ? Jak jest z bananem, juz mozna?
Bombusia to chyba ty podałaś Alankowi groszek zielony tak ? Cos chyba tak czytałam wczesniej :)
Zastanawiam sie juz nad dodaniem do zupek troszku mięska, jesteśmy na MM i mamy skonczone 5 miesięcy to chyba juz moge. Narazie robie taką podstawe z marchewy, pietruszki, ziemniaka i masełka, potem dodaje osobno jakies inne warzywko.

Jeśli chodzi o gluten, to własnie was podczytywałam ze juz dajecie i zapytałam sie o to lekarki, ona twierdzi ze podaje go dziecku dopiero jak skonczy 2 lata. Dziwi mnie ze tak pózno.

MariannaK my tez mamy od 2 tyg. katar i suchy kaszel w nocy, niby to alergia ale Zyrtec nic nie pomaga, jedynie na własnie wysypke po brokułkach. Wczoraj była lekka gorączka a dzis zobaczyłam kropeczke na dziąsełku, chyba idzie 1 ząbek, jupi.

ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
Do góry