reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

panienka - wielkie dzięki :tak:
luizka4don - Adrianna też jest antysmoczkowa i antybutelkowa, natomiast udało mi się zwalczyć niechęć do butelek, po prostu robiłam herbatkę na pół butelki i co chwilę dosłownie co chwilę Jej wciskałam, oczywiście nie na siłę tylko znienacka, na początku jak pociągła raz to był sukces, raczej gryzła smoczek od butelki, dosłownie po 3-4 dniach wypijała WOW 10ml, z dnia na dzień te ilości się zwiększały, ale rzadko się zdarza nawet teraz by wychłeptała od razu całą butlę, raczej tak po 40 ml, za to przez cały dzień lekko wypija 200-300 ml herbatki/wody. Mleka/kaszki jeszcze nie podawałam, bo cyc. No ale powoli się szykuję.
Co do teorii, że TT, Avent, Lovi itp. są podobne do cyca, no cóż Adrianna doskonale rozróżnia cyca od butli i np. w nocy jak chcę Ją oszukać wodą to Ona natychmiast dostaje oczy jak 5 zł i patrzy na mnie jak na wariata. :laugh2:
Spróbuj zachęcić czymś smakowym, ja uczyłam Adriannie na ziołowych bobovity bo nie mają cukru ani glukozy, Hipp od początku ma glukozę.

reklama

Co do teorii, że TT, Avent, Lovi itp. są podobne do cyca, no cóż Adrianna doskonale rozróżnia cyca od butli i np. w nocy jak chcę Ją oszukać wodą to Ona natychmiast dostaje oczy jak 5 zł i patrzy na mnie jak na wariata. :laugh2:
Spróbuj zachęcić czymś smakowym, ja uczyłam Adriannie na ziołowych bobovity bo nie mają cukru ani glukozy, Hipp od początku ma glukozę.
to fakt, dzieci na swój sposób są bardzo mądre, więc ciężko oszukać dziecko tym bardziej takie które długo jest/było na cycu. U nas poszło w miarę szybko, nie miał wyjścia i w końcu polubił butle ;-) A najbardziej i tak lubi jeść z łyżeczki :laugh2:

luizka4don dużo cierpliwości i spróbuj często mu dawać a malutko tak jak radzi Lilijanna.

Luizka, spróbuj smoczek lateksowy z Canpola, ja na nim nauczyłam Zuzkę pić z butelki w 6miesiącu, a już też prawie się poddałam. Moja mała to również typ anty smoczkowca ale te smoczki są bardziej miękkie od przezroczystych silikonowych i dzieciaki chętniej je ciumkają

Lilijanna - ja tez tak robię z butelką ale niestety od 2 tyg kategorycznie mała mówi NIE :-( a mam różne butelki, avent jako tako - najlepiej się go gryzie i fajna butelka mała do zabawy :-), TT jakoś nie podchodzi, a w nocy ja próbowałam też mamy 5 zł zamiast oczek :-)

Dziewczyny używające butelek TT potrzebuję pomocy jaki konkretnie smoczek to kaszek? Taki czy coś innego jeszcze polecacie? Tommee Tippee Smoczek do Butelki 6+ 2 sztuki (1527176567) - Aukcje internetowe Allegro

I czy ktoś ma ichny termos do butelek by trzymały ciepło i może się wypowiedzieć?

Ja mam ten czarny TT-i musze powiedziec ze jest do d...
Zima masakra-chocby sie wrzatek dalo to po godzinie letnie-idealne do picia.Moze latem bedzie lepiej????

Liljanna, a nie lepiej kupic zwykly maly termosik? Ja swego czasu kupialm taki, tylko z nadrukiem dzieciecym w Auchan za ok 14 zl. ;) DO butelki z ktorej pije mleko leje letnia wode, a pozniej tylko dolewam tej cieplejszej i gra muzyka. :)

Co do butelek. My mamy Avent, TT i ostatnio kupilam Lovi. Z Aventu pije soczki/wode, z TT mleko. Natomiast kaszki z zadnej nie chce pic. Kupilam lovi silikonowa z lyzeczka, ale z lyzeczki nie chcial jest, wiec dobrze, ze kupilam dodatkowo smok na kaszke z lovi. Dopiero to zadzialalo i z lovi, tej miekkiej je normalnie kasze przez smoka. Widac przeszkadza mu, ze slaby doplyw powietrza w pozostalych butlach, co utrudnia mu ssanie. Lovi sie zapada i nie ma problemy ze ssaniem. Tylko mnie denerwuje te zapadanie. Wiem, ze butle MAM maja zaworek na dnie, dzieki czemu jest ciagly doplyw powietrza. Tylko ciekawi mnie, czy smoczki aventu, lovi beda pasowac do butelek MAM. Ktos moze wie?

a my tak jak Dorciana mamy Doidy Cup :) rewelka! mały ślicznie pije, no oczywiście czasami coś tam mu z dzioba poleci ale najważniejsze, że Gabulcowi się podoba :)
Doidy-Cup-blekitny_1188.jpg

Liljanna, a nie lepiej kupic zwykly maly termosik? Ja swego czasu kupialm taki, tylko z nadrukiem dzieciecym w Auchan za ok 14 zl. ;) DO butelki z ktorej pije mleko leje letnia wode, a pozniej tylko dolewam tej cieplejszej i gra muzyka. :)
No właśnie też o tym myślałam, że jak opinie dziewczyn będą negatywne, to po prostu zabiorę butlę ze sobą i pójdę poszukiwać odpowiedniego termosu w sklepie, bo te TT jednak jakieś takie niewymiarowe.
Nie gubisz się w tych butelkach? :)

reklama
Ja mam ten czarny TT-i musze powiedziec ze jest do d...
Zima masakra-chocby sie wrzatek dalo to po godzinie letnie-idealne do picia.Moze latem bedzie lepiej????

Tez mam ten termos TT i mój trzyma wrzątek ok 3 godzin,potem wiadomo coraz chłodniejesze.ale ostatnio herbatka była ciepła jeszcze po 5 godzinach.Może masz jakas podróbę termosa,albo nieszczelny jest.No i ja chowam termos to torby,może to dodatkowa izolacja,temu tak trzyma ciepło.
Wcześniej z synkiem miałam styropianowy zwykły i to dopiero była porazka.

Do góry