reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

Tak tak Polcia Tymianek , Bazylię , Oregano, koperek, pietruszka a ostatnio nawet lisc laurowy wcina:) Oczywiscie w małych ilościach.
Dziewczyny patrze na te wasze schematy zywienia i zastanawiam sie jak to sie ma do tego co ostatnio przekazała nam pediatra. A mianowicie mam podawac jej już dwa posiłki zupkowe tzn. jeden mięscy a drugi bez miescy oczywiscie nie naraz tylko jedn no. o 12 drugi o 16.

reklama
Mamusie karmiące dzieci zupkami ze słoiczków, ile zjada Wasze dziecko? Tzn czy je 2 słoiczki te małe czy jeden 190g ? Jeśli 2 małe to te same czy inne dajecie? Mój zupki wcina, ale mm nie zje nawet 180 ml :-( noi kaszek dalej nie chce, a kupki są ale niestety twarde...:crazy:

panienko mój Marcin zjada pół małego słoiczka lub 1/3 dużego w porywach 1/2 ale ostatnio nic :-(
jestem podłamana bo nie chce nic jeść poza cycem, nawet owoców :-(

Mamusie karmiące dzieci zupkami ze słoiczków, ile zjada Wasze dziecko? Tzn czy je 2 słoiczki te małe czy jeden 190g ? Jeśli 2 małe to te same czy inne dajecie? Mój zupki wcina, ale mm nie zje nawet 180 ml :-( noi kaszek dalej nie chce, a kupki są ale niestety twarde...:crazy:

moja mała je pół małego słoika obiadku i pół małego słoika deserku,więcej nie wcisnie.a po za tym cycek i kaszka po południu,ale tez nie wiecej niz 80g.

panienko mój Marcin zjada pół małego słoiczka lub 1/3 dużego w porywach 1/2 ale ostatnio nic :-(

agulek-moze twoje mleczko jest tak pyszne i wartosciowe ze mu wystarcza:-)
moja Laura to obojetnie co jr to i tak konczy cyckiem-tak na uspokojenie i zasniecie:-)
Laura zrobila sie terzak taka przytulanka mamusi-jak dostala aparat sluchowy i zaczela söyszaec otaczajaca ja rzeczywistosc to bardziej sie do mnie tuli:-)

agulek-moze twoje mleczko jest tak pyszne i wartosciowe ze mu wystarcza:-)
moja Laura to obojetnie co jr to i tak konczy cyckiem-tak na uspokojenie i zasniecie:-)
Laura zrobila sie terzak taka przytulanka mamusi-jak dostala aparat sluchowy i zaczela söyszaec otaczajaca ja rzeczywistosc to bardziej sie do mnie tuli:-)
to wszystko przez ząbkowanie...na szczęście mam sporo pokarmu :-)a na sen też najlepszy jest cyc :-)
Fajnie, że masz małą przytulankę ;-) kochane te nasze szczęścia :-)

Panienko mój Mikołaj je duzy słoiczek zupki gotowanej przeze mnie tj. ok. 200ml lub w sytuacjach awaryjnych duży słoiczek kupnego obiadku 190ml, a także cały mały słoiczek deserku kupnego 130ml lub mniej więcej tyle samo tartego jabłuszka. Jeśli chodzi o dwa posiłki zupkowe, to ja o tym nie słyszałam... Ja daję na śniadanie mleczko, potem obiadek, następnie deserek i na kolację kaszkę.

Pytałam bo często są małe 130g słoiczki zupek i zastanawiam się czy jak mój synek zje 2 takie małe słoiczki czy to nie za dużo - w sensie zawartych tam składników? Mimo, ze słoiczki są po 5, czy 6 m-cu.

Ciężko u mnie dostać różne zupki w tym dużym słoiczku 190g, więc kupuje też te małe, a że mały ma apetyt na zupki to pochłania małe 2 słoiczki. :-)

Cosya jakie zupki robisz? Z głowy czy z gotowych przepisów?

to tak ja u nas :-) ale ja gotuję sama
ale daję jej kawałki jabłka do rączki ( takie duże ćwiartki) i trochę podjada takiego jabłuszka

reklama
to tak ja u nas :-) ale ja gotuję sama
ale daję jej kawałki jabłka do rączki ( takie duże ćwiartki) i trochę podjada takiego jabłuszka
a mój Mały dławi się jak tylko dostanie jakiś kawałeczek jedzonka :-( jabłko ciumka ale jak coś odpadnie to katastrofa...a jak wczoraj usiłowałam Mu dać ugotowanego przeze mnie obiadku, to miał odruchy wymiotne :-(
i co ja mam zrobić? :-(

Do góry