reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Kamilala1 dokładnie tak jak mówisz zachowujemy się czasami ja wariatki;-):-D:-):tak:;-):laugh2: Ale fajnie jest być czasem wariatką

reklama
Co do pieluszek to tez zamierzam uzywac jednorazowych ale nie wiem czy to jest zdrowo uzywac tak cały czas. Pomyslalam wiec ze na noc jednorazowe a w ciagu dnia to sie zobaczy. Przez tetrę pupcia dzidziusia lepiej oddycha.

agnieszka22, zgadzam sie z toba. dzieci tez maja mniej odpazen,alergii, szybciej ucza sie korzystania z nocnika, mniej odpadow, i co chyba tez jest wazne tetra jest duzo tansza niz pampersy....
ale wybor pieluch jest kazdego wolnym wyborem.

Xmamuśka
tak sobie myślę , że dobrze , iż jestem na L4, bo inaczej kiedy ja bym to wszystko wybierała dla dziecka? Kiedy bym siedziala na necie? na allegro? na babyboom? Kiedy bym latała bez opamiętania kilka razy do tego samego sklepu-....porównac produkty....NO KIEDY???:-):-):-):-):-):-):-):confused::confused::confused:

Pewnie byłoby trudno z tymi zakupami.
ja powolutku skreslam kolejne punkty z zakupowej listy. Listę zrobiłam, zeby sie nie pogubic i żeby nie dac sie skołować przy zakupach.
A tak poza tym przyjemne to uczucie takie zakupowanie i w dodatku totalnie usprawiedliwione:tak: :-D

Mam jednak znajoma, która dla dzidziusia jeszcze nie ma nic, a termin ma trzy tygodnie poźniej niz ja. Podziwiam jej spokój. Ja już się w myslach do szpitala pakuję....:laugh2:

aniay pościel śliczna:-)

Kamilala1 na pewno było by ciężko ale uwierz mi że na takie przyjemności zawsze się znajdzie chwilka czasu:tak::-D

pytalam o opinie mamuski ktore znam w realu i kazda stwierdzila ze po kilku dniach z tetra przezucily sie na jednorazowe pieluchy bo nie wyrabialy ze zmienianiem i praniem, mysle ze te pieluchy teraz sa dobrej jakosci i nie odparzaja jak jeszcze kilka lat temu, a co do uczenia korzystania z nocnika, to raczej pomysle o tym nieco pozniej niz u niemowlaka :-) tetry pewnie tez uzyje ale raczej zadko

aha :-) co do zakupow to sie dzisiaj zdenerwowalam bo rodzice ztwierdzili ze mi odwala ze tyle rzeczy kupuje i ze moglabym te pienieadze zostawic na co innego :-( kuzwa a ja nic nie kupuje na wyrost!!! niezbedne rzeczy tylko!! juz mi wszyscy zaczynaja dzialac na nerwy kuzwa!!!!

reklama
Karlam ze mnie też się nabijają, że tak oszalałam. A też kupiłam TYLKO najpotrzebniejsze rzeczy. No i jak mówię o delikatności, o tym, żeby chronić maleństwo, to uważają że już jestem przewrażliwiona i przesadzam.

Teraz kupiłam coś dla siebie - torbę na allegro, bo uzmysłowiłam sobie, że nie mam się w co spakować do szpitala.

Do góry