reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Ja podejrzewam że gdybym umiała robić na drutach to też bym robiła czy to dla siebie czy dla Sandruni czy dla dzidzi, a nawet i dla mężusia:-) Ale niestety bozia nie obdarowała mnie takim talentem a szkoda:-:)zawstydzona/y:

reklama
Karlam- gatki wyszły fantastycznie- Ela ma rację: masz naprawdę talent!

Ja kiedyś robilam na drutach, ale jak czytałam opis robienia gatek i bucików to nie zrozumiałam ani slowa:confused: :no: a prawdę mówiąc nabrałam choty , żeby coś samej zrobić:tak: chyba pójdę do teściówki na korepetycje:-p :eek:

ja tez czesto z tych opisow nic nie wiem, dlatego najczesciej robie ze zdjecia :-) albo wprowadzam drobne przerobki :-)

Elma, mam tylko zdjecie jednego sweterka na szydelko i to dle dziewczynki, jesli cie interesuje. mam tez jakis opis innego sweterka i czapeczki na szydelko,ale bez zdjecia... kiedys robilam tez kocyki na szydelku,ale musialabym poszukac opisu ...

Jeśli możesz to mi prześlij może uda mi się coś wydłubać. Mamy mięć córeczkę więc sweterek jak najbardziej. Czekam na maila gosiaoliver@autograf.pl

A ja to za nerwowa jestem do robienia na drutach:-) mnie mama chciala kiedys nauczyc ale nie wyszlo :-D

No tak, nie jednemu psu na imię burek. Ale ze mnie duponek ;-)

Tak jak na przykład Nowych Wsi w polsce jest od liku.

Elżbietka,
piękną posciel kupiłaś. Ja tez zachorowałam ostatnio na feretti. Miała byc Amy błękitna - Spokojne Sny, ale widziałam ładną feretti i chyba tez ją sobie sprawię....
A czy wiesz , ze na allegro sa baldachimy do tej pościeli co kupiłaś?
FERETTI przepiękny tiulowy baldachim SUN FLOWER (140131279) - Aukcje internetowe Allegro
FERETTI przepiękny tiulowy baldachim JUNGLE (140137093) - Aukcje internetowe Allegro

ja to kupię chyba :
FERETTI pościel dla wymagających - 5 elementów (140136330) - Aukcje internetowe Allegro
i
Po

Karlam jestem w szoku , ze ty coś takiego potrafiłaś zrobić sama....ja bym takie gatki przez pół roku dziergała.....umiem zrobic tylko szalik.....

ale moja mama jak zobaczyła takie kompleciki dziergane na sprzedaż w sklepie to stwierdziła ,ze sama jakiś sweterek mi zrobi dla małego...ale ona nie będzie robic ze wzorów tylko sama będzie cudować...mam nadzieję , że jej wyjdzie....:tak:

Ewa-Krystyna- a ty to już całkiem mnie zadziwiasz, jeśli chodzi o samodzielne szycie...:eek::happy: - ja nie mam takich zdolności, no i pewnie cierpliwości do tego...chociaz fajnie by było samej stworzyć coś dla niuni-gorzej jak by mi nie wyszło...:wściekła/y:

Tynka i Elma, przepraszam,ze jeszcze nie doslalam opisow, ale pracowalam w sobote i jestem padnieta... juz druga sobota z rzedu... ale wysle juz dzisiaj.

Kamilalal,dzieki, ja po prostu uwielbiam szyc i kreowac szczegolnie ostatnio dle dzieci. chetnie bym wam troche poszyla,ale mieszkam za daleko...

oczywiscie,ze by ci cos wyszlo tylko niekoniecznie tak jak to sobie wyobrazalas.... mi sie to bardzo czesto zdaza... mam tez takie momenty,ze wszystko mi idzie szybciutko i pieknie,a czasami to nic mi nie chce wyjsc,mecze sie i tylko marnuje moj czas i material... teraz to juz troche zmadrzalam i jak mam zla passe to po prostu nie szyje....
wlasnie kupilam 5 metrow sliczniutkiej flaneli w niebiesciutkie misie... i teraz mam tyle pomyslow w glowie,ze nie moge sie zdecydowac co z niej zrobic,LOL....
a w styczniu ( mam nadzieje,ze juz bede w ciazy) zabieram sie za szycie pieluch, bo jak sobie przeliczylam ile kosztuje ich zamowienie,to mi od razu przyszla passa na szycie,LOL....

reklama
Kamilala1, w warszawie przy ul. Jagiellońskiej 2 jest sklep dziecięcy, gdize 5-elementowa feretti kosztuje 191 zł. przynajmniej tyle kosztuje sun flower i jungle. i jeszcze rabacik można wyciągnąc;-)
a 3-elementowa 123 zł. troszke taniej niż na allegro i nie ma opłat za przesyłke
to jest ich strona
MaleDziecko
nie ma tu co prawda za dużo info, ale pod podany nr telefonu można zadzwonić i dowiedziec sie o asortyment (mają wózki, meble, rpzewijaki, foteliki, posciel, troszke ubranek, pieluchy)

Do góry