reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Aph ..... szuflada jest bardzo przydatna na co sobie życzysz .... na za małe lub za duże ciuszki, na pościele, pieluchy, koce itp. Moja funfela trzyma tam ciuszki młodego, bo nie ma komody i nic jej się tam nie kurzy. Tylko jęsli kupisz łóżeczko z szufladą to napewno odpada opcja na opuszczany bok ... jest to nie wykonalne. Ja już mam łóżeczko z szufladą ... od dziś w domu :tak:

reklama
Ja też chciałam łóżeczko z szufladą ale nie było takiej opcji przy łóżeczku z którego można potem zrobić tapczanik, niestety..łóżeczko mam na 140/70 cm i pościel 135/90 ale pościel 120/90 też nam spokojnie wchodzi do drugiego mniejszego łóżeczka turystycznego, w którym teraz śpi Natalka.

hmm w takim razie jaka jest roznica miedzy szyfonem i zorzeta (czy jak to sie tam pisze) :-)

Szyfon jest sztywniejszy, błyszczący i bardzo przezroczysty, żorżeta jast matowa ma taką chropowatą fakturę i jest mniej przezroczysta no i fajnie się układa (taka lejąca jest).

Ale musiałm się upewnić i spytać Mamy:zawstydzona/y:.

Co ja piszę...ta sama pościel wchodzi nam spokojnie do tego mniejszego łóżeczka...miałam na myśli

sie pochwale co kupilam dzisiaj;-D

kupilismy 3 komplety pościeli. fotki pochodzą ze stron producenta, bo moje są spakowane i nie prezentują sie tak ładnie:baffled:

pierwszy zestaw jest 5 czesciowy (z wypełnieniem i ochranaiczem). firma feretti. w tym komplecie wypełnienie ochraniacza jest wyjmowane :szok:
drugi 3 czesciowy. firma feretti
3 zestaw jest 4-czesciowy z ochraniaczem i baldachimem - jak na zdjeciu. firma gluck

i dokładnie jak na fotce przewijak.

troszke kaski na to poszło:baffled: , chociaz znalazłam w warszawie sklep, gdzie ta pościel jest troche tańsza niż standardowo. i jeszcze wyłudziąłm rabat 10% :-D

oprócz tego złożyliśmy zamówienie na wózek, fotelik, łózeczk, komodę i wanienke:-D

no i kupiłam jeszcze 2 prześcieradła drewex z jerseyu i wielkie podpaski dla siebie

mnie też się strrrasznie podoba ta pościel z Feretti, też chcę kupić jakis komplet tej firmy, ale ja poważne zakupy zacznę po remoncie, który zaczynamy od tego poniedzialku (będzie trwał około dwóch tygodni) potem jak sobie juz wszystko wysprzątam i przygotuję to poszaleję z zakupami! Teraz nie miałabym jak tego zabezpieczyć zeby sie nie okurzylo albo co gorszego.

Elma dzieki za wyjasnienie :-)

jeszcze raz obejrzalam te moskitiery z mamo-ato i darlandu i w koncu maz podjal meska decyzje i kupilam z mamo-tato i w sumie dobrze bo za jednym zamachem z posciela przysla :-) aha no wlasnie na oby dwoch aukcjach jest napisane ze sa to moskitoery z szyfonu.. :confused:

Elu piekne te posciele :-) no przyznaj sie ide kaski wydalas :-) hehhehhe

no przyznaj sie ide kaski wydalas :-) hehhehhe

nie mało:baffled: :-D
na pościel i przewijak, już po rabacie - 560 zł:szok:

za dwa prześcieradełka zapłaciłam 34 zł. i podpasko-pieluszki 4,99:-D

no i 300 zł zaliczki na zamówiony towar.

no i teraz chciał nie chciał musze kupić stelaż do baldachimu, skoro "niechcący" kupiłam pościel z baldachimem:laugh2: :-p

ale już mam prawie wszystko, jeszcze tylko kosmetyki i rękawiczki niedrapki.
no i zapłacić za zamówione rzeczy:szok: :cool2:

No dziwne to że piszą że to szyfon bo szyfon to na pewno nie jest, jak rozpakowałam paczkę to byłam mile zaskoczona że to żorżeta i taka mięciutka.
Już się nie mogę doczekać kiedy zacznę szykować naszą sypialnię, kiedy termin będzie już tuż tuż!! Ale jutro idę do dentysty i mi się humor psuje jak o tym myślę (strasznie się boję, jak byłam małą dziewczynką to mi dentysta dwa zęby na żywca wyrwał i mam uraz) BOROWANIE - KOSZMAR!!!

reklama
Elu,bardzo ladne posciele;tez dobre rozwiazanie na ochraniacz,zeby tylko prac powloczke,bo w zaleznosci z czego wsad jest zrobiony,to nie musisz sie bac,ze po praniu ci wyjdzie "niewiadomo co".....
MariOla, ja widzialam lozeczka z szufladami i opcja opuszczania w dol. jednak nie jestem pewna czy ta opcja jest taka dobra, szczegolnie dla przemeczonych lub zapominalskich ( moze sie zdazyc,ze zapomne podniesc barierke do gory,a jak nie mam tej opcji,to nie musze o tym myslec...), wlasnie dlatego nigdy nie uzywalam tej opcji... kolezanka mi powiedziala,ze to jest dla dziecka jak podrosnie,zeby z lozeczka latwiej mu bylo wyjsc,ale ja wole wyjac 2 szczebelki....
Agnieszka22; w Euroie sa nastepujace standartowe posciele dla dzieci i niemowlat wedlug producenta kolder Paradies: 80/80 dla niemowlat do 6 miesiecy ( kolderka do wozka,kolyski); nastepnie 100/135 dla dzieci do 4-6 roku zycia w zaleznosci od ich budowy ciala; nastepnie dla dzieci powyzej 6 lat 135/200. Sa jeszcze kolderki 120/90 do lozeczek 120/60. kolderka powinna byc szersza niz lozeczko,zeby mozna bylo malucha zima otulic. znalazlam tez kolderki do wozkow w rozmiarach 50/70 i 60/70; wszystko zalezy od producenta.

Do góry