reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

dziewczyny,wreszcie udalo mi sie zmniejszyc zdjecia zeby je wam tu wstawic.
pierwsze dwa to sweterki,ktore sama udziergalam,sa one malutkie w sam raz na wyjscie ze szpitala, mozna je zrobic troche inaczej z pliska i zapinane na guziczki jesli boicie sie wstazeczek. opisy pochodza z ksiazki z lat 70-tych. sweterek z pierwszego zdjecia widzialam tez zrobiony w paseczki bialo-niebieskie.oba sa bardzo proste i nawet poczatkujaca moze je zrobic, oczywiscie pod warunkiem,ze wam sie cos tak staromodnego podoba...
pozdrawiam

reklama
Ewa - Krystyna bardzo dziekuje za maila :-) wszystko co tam przeslalas bardzo mi sie podoba, narazie nie bede nic z tego robic, bo mam w domku kilka gazetek gdzie byly wzory dla bobasa i narazie zmierze sie z tymi co mam :-) z reszt kilka tych co mam tez znalazlam w mailach od Ciebie :-) np ten spiworek :-) uwazam ze jest genialny, nie wiem czy sie na niego porwe, moze zlece ta robote mamie, ja narazie wczoraj w jeden dzien zrobilam spodnie :-) a teraz robie pajaca z krotkim rekawem, mysle ze zajmie mi to 3 dni bo dzisiaj jade na skzole rodzenia wiec za duzo nie porobie :-) po takiej dlugiej przerwie nie robienia na drutach potwornie mnie nadgarstki i place zaczely bolec, ale nie dalam sie i dzisiaj juz bol przeszedl :-) a co tam jak robie cos dla Michasia to zaden bol mnie nie zniecheci :-) pewnie z porodem bedzie podobnie :-)

rany jestem taka szczesliwa po wczorajszym USG ze chyba pierwszy raz od dluzszego czasu spokojnie przespalam cala noc :-)!!! pierwszy raz nie musze sie o nic martwic :-)

caluje Was mamuski i zycze rownie udanych wizyt ginekologicznych!!!!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Elżbietka pościel przecudowna;-)Wyobrażam sobie ile mogła kosztować;-)Ja się obejdę smakiem... Teraz kupiłam tylko pościel 2elementową, bez baldachimu i ochraniaczy i to dla Natalki tylko..Z baldachimu po jakimś czasie zrezygnowaliśmy bo zawadzał a ochraniacze nie były dostosowane do tego łóżeczka:wściekła/y:Wypełnienie i pościel nie wiem kiedy kupię, może teraz a może jak Martusia?:-) podrośnie bo nie mam gdzie tego nawet zabardzo trzymać. Oczywiście jak przyszłyśmy z Natalką ze szpitala to miała wszystko gotowe, całe łóżeczko ubrane:-)a potem pościel schowałam do szafy.
Co zakupiłam oczywiście na allegro bo jak inaczej;-)
POŚCIEL 2el135x100-NA SUWACZKI-NOWE WZORY-DARLAND (139544955) - Aukcje internetowe Allegro
Ażurowa WYPRAWKA 56 w pudełeczku / 2 czapeczki (138782710) - Aukcje internetowe Allegro
Jednorazowe WKŁADKI LAKTACYJNE BabyOno_NOWOŚĆ_ (138782592) - Aukcje internetowe Allegro
MAJTKI jednorazowe MAJTECZKI poporodowe 7szt (138782562) - Aukcje internetowe Allegro
Higieniczne PODKŁADY DO PRZEWIJANIA niebieskie (138782134) - Aukcje internetowe Allegro
WIELORAZOWE majtki poporodowe HARTMANN (138780994) - Aukcje internetowe Allegro
ROŻEK z frotki USZTYWNIANY / Rożki usztywniane (138780809) - Aukcje internetowe Allegro
TRÓJPAK BODY CAŁE ROZPINANE - WYSYŁKA GRATIS!!! (138772844) - Aukcje internetowe Allegro
ADAMS I NEXT SPODENKI (0-3) (137804329) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczna WYPRAWKA 56 dla noworodka + GRATIS (137816281) - Aukcje internetowe Allegro
ZESTAW PODUSZKA DO KARMIENIA +PODUSZKA POPORODOWA! (140623222) - Aukcje internetowe Allegro
Dodatkowo inne ubranka na zimę dla Natlaki i dla nas dużą kołdrę bo zciągam z Mariusza do tego pościel, trochę na to poszło w tym miesiącu..
Muszę jeszcze kupić biustonosz do karmienia albo najlepiej dwa i osłonki na piersi.

Do szpitala już mam:

3koszule nocne
podpaski poporodowe
(w innych szpitalach dają te rzeczy..)
majtki jednorazowe
ubranka dla Martusi(jeśli imię się nie zmieni;-))
rożek, śpiworek, torba dla niemowlaka
wkładki laktacyjne
pas ciążowy
1biustonosz
oczywiście szlafrok, kapcie i klapki...;-)
kółko-dla mnie podstawa
:laugh2:
No i mam wrażenie,że czegoś zapomniałam...

Dziewczyny podeslijcie mi te wzory na sweterki i inne cuda dla malucha..... aniolek_sz@tlen.pl Bardzo ładnie prosze........:tak: A dos zpitala to mi brakuje piżamki i podkladów no i zastanawiam sie caly czas nad poduszka......W sumie zanosi sie ze bede rodzila tam gdzie ostatnio przez te wredna cukrzyce:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: i tam w sumie wszystko daja......ale przezorny zawsze ubezpieczony..........

Tynka Ewa - Krystyna napewno CI przesle, ja nie mam ich nietsety na kompie :-( (procz tych od Ewy)

Skakanka zakupy super :-) ala mam pytanko:
po co to? a jakich okolicznosciach masz zamiar tego uzywac? ----> Higieniczne PODKŁADY DO PRZEWIJANIA niebieskie (138782134) - Aukcje internetowe Allegro

jesli kupujesz majtki jednorazowe to po co jeszcze wielorazowe?

a to jest super :-) --> ADAMS I NEXT SPODENKI (0-3) (137804329) - Aukcje internetowe Allegro

aha co masz na mysli piszac pas ciazowy i torba dla niemowlaka? :-)

Karlam wielorazowe kupilam jedne tak dla sprawdzenia bo nie mialam a te podklady do przewijania to np do położenia w razie wypadku;-)na przewijaku albo jak przewijam u kogoś do położenia na łóżku bo Natalce się parę razy zdarzyło zrobić siusiu na nasze łóżko:-)i cała pościel do zmiany...

Widziałam,że Tynka ma taki fajny miękki przewijak to może go sobie wszędzie położyć, ja mam tylko taki twardy nakładany na łóżeczko.

reklama
Skakanka bo mi było zal kasy na ten twadrydo łózeczka :-) za ten chyab zaplacilismy 20 zl plus przesylka a co do apsa to go nie mam ale mam takie majtasy wyszczuplajace z wysokim stanem i bede je nosic.......:tak:
:tak:

Do góry