reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

ja mam nadzieje ze mi w sklepie cos doradza,mam w swoim miescie taki maly fajny sklepik z rzeczami dla dzidziusiow,mysle ze sie tam wybiore jak bede w Polsce

reklama
Ja kupuje rozmiar 62, ponieważ lekaż powiedział mi że drugie dziecko jest zazwyczaj większe od pierwszego a Sandrunia urodziła się 3900 i 55 cm długa :laugh: Więc jeśli to prawda to wole być przygotowana na małego wielkoluda ;D

ja sama jeszcze nic nie kupiłam, ale też będę kupować 62. Tak zrobiłam za pierwszym razem i dobrze na tym wyszłam , bo Olcia miała 58 cm dł. Pozawijałam rękawki na nóżki skarpeteczki, a po miesiącu i tak trzeba było kupować następny rozmiar.

Wiecie co, a mnie bardzo kusi myśl, żeby zamiast takiego typowego łóżeczka kupić turystyczne. Znalazłam takie fajne na stronie firmy ARTI. Ma przewijak, kołyskę, materacyk, moskitierę, kieszonki na drobiazgi i zabawki, odpinaną jedna ze scianek, no i co najważniejsze - kółka! Będę mogła sobie je wstawić do kuchni albo pokoju gdy coś będę robiła a małe nie będzie spało. A po roku- póltora i tak trzeba będzie kupić cos normalnego do spania. Nie wiem czy tak zrobię, ale jestem ciekawa co o tym sądzicie. Wstawiłabym adres tej stronki, żebyście wiedziały o czym mówię , ale niestety nie wiem jak :(

Asiorek Piękne ciuszki! Ja na razie nic nie kupiłam, ale z tego co słyszałam od koleżanek-mamusiek to lepiej kupić ciuszki w rozmiarze 62, bo te w 56 rozmiarze mogą okazać się albo za male, albo za moment dzidzia z nich wyrośnie. A maluszkom nic nie zazkodzi jak będą miały podwinięte rękawki lub ciut za długie śpioszki.

Xandii jeśli się zdecydujesz na takie właśnie łóżeczko to zwróć uwagę, że są dwa typy: jedne mają podnoszony spód, żeby było wyżej dzieciątko ułożone, a inne mają na stałe dno osadzone na samym dole takiego łóżeczka. A jeśli chcesz wkleić adres stronki internetowej, to musisz zaznaczyć ten adres http://www. coś tam dalej i nacisnąć jednocześnie "ctrl" i "c", a następnie w oknie dialogowym nacisnąć jednocześnie "ctrl" i "v". Mam nadzieję, że ci się uda. Spróbuj :)

reklama
Do góry