reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Laura i Weronika mają podobne uśmiechy :-D:-D:-D:-D:-D

to samo chcialam napisac, slicznosci wasze dziewczynki no i widac ze szczesliwe ze sie razem spotkaly;-)
Elfiko gratuluje i zagladaj czesciej do nas, ciesze sie ze Weronisia zdrowa, buziaki dla niej ;*

Monia super zestawik, a najbardziej mi sie kapelusz podoba-normalnie czaderski:-)

my wczoraj bylismy na miescie w poszukiwaniu butow na wiosne i niestety ale nic nie ma:-( chcialam takie za kostke, lekko usztywniane, najlepiej trampki...

w ogole to nie pamietam czy wam pisalam ale pan profesor za 250zł powiedzial ze takie cale usztywniane buty to katorga dla dziecka, ze buciki powinny byc w miare miekkie itd. no i jak pytalam o kapcie to mowil ze nie poleca takich sztywnych(za ktore dalam 90zł:wściekła/y::wściekła/y:) ani skarpetek antyposlizgowych i ze to bzdura ze dziecko ma chodzic na boso:confused: ja kiedys gdzies czytalam ze chodzenie na boso jest zdrowe:cool2:
powiedzial ze wszystko w miare rozsadku, kupic normalne wygodne buty(kapcie) a co do przypadlosci nikusia(ma koslawosc kolana) dokupic ta wkladke supingującą... juz sama nie wiem co myslec:confused::baffled:

reklama
Martucha, nie wiem co Ci doradzić z tymi butami:zawstydzona/y:. Czasami az się ryczeć chce jak sie słyszy dwie różne opinie od dwóch różnych lekarzy:no:. My chcemy dla naszych dzieci jak najlepiej, ale jaką mamy miec pewność, że to, co nam zalecono jest dobre, skoro każdy mówi inaczej:baffled:.
Ja tez słyszałam, że chodzenie boso jest zdrowe, zwłaszcza po niejednolitym podłożu:sorry2:.
Jeżeli chodzi o trampki za kostkę, to ja Antosiowi w tamtym roku kupiłam w reserved, ale są dosyć sztywne, zobaczę jak w nich będzie chodził. Tyle, że to kolekcja z tamtego roku i pewnie już ich nigdzie nie dostaniesz:baffled:.

I bądź tu mądry jak każdy lekarz mówi co innego. Ja kupiłam Nadii trampki z Befado są za kostkę w kolorze różowym i z konikiem. Sprawdz może moją wersję dla chłopców.:happy2:

Monia jutro rano do gp(cos jak rodzinny u nas i on mam nadzieje skieruje dalej)

To trzymam kciuki. Daj znać jak poszła wizyta.

Teraz zaczynają się pokazywać jakieś buciki dla dzieci. Może uda ci się coś kupić. Ja raczej kupuję buciki i paputki powyżej kostki. A jak się zrobi cieplej to Witek w domu będzie śmigał na bosaka, ewentualnie w skarpetkach. On ma tak gorące nóżki, że ma lekko spocone nawet w mocno powycinanych kapciuchach :dry:

Martucha, zapomniałam jeszcze zapytac o te skarpetki antypoślizgowe:baffled:. Profesor mówił, dlaczego nie? I czy akurat o antyposlizgowe mu chodziło czy w ogóle o skarpetki:sorry2:? Wychodzi na to, że dzieci powinny chodzić tylko i wyłącznie w butach lub kapciach:happy2:

Elfiko dziękuję za życzonko odnośnie ciąży, dobrze, że Ty chociaż się odzywasz, przywołaj naszą Maję do porządku.
dziewczynki śliczne.

Antosiowa ja pytalam o takie skarpetko buty(sa z gumowa podeszwa albo ze skorzana), Nikus mial co roku na jesien/zime te z gumowa i byly fajne bo cieple i wygodne i o takie wlasnie spytalam:nerd:

zobacze w reserved jak wroce bo tutaj nie ma, my mamy na teraz z zary, jestem z nich bardzo zadowolona, sa usztywniane i za kostke tylko juz zaraz beda za male...
a w zarze nie bylo zadnych bo bylam wczoraj...

Elma a befado to sklep?? czy gdzie je dostane??

reklama
A no to już wiem o co chodzi:happy2:. mi się te z gumową podeszwą bardzo podobają:tak:, ale u nas takich nie ma, widziałam na allegro:tak:.

Befado to marka obuwia, nie wiem czy jest sklep pod tą nazwą, ale pewnie można je kupic w dobrych sklepach dziecięcych lub z obuwiem:tak:. Zobacz na allegro, przynajmniej bedziesz wiedziała jaki maja asortyment.

Do góry