reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
aph my kupowaliśmy ostatnio łóżko i materac w Ikea. I wygląda to tak, że te tańsze materace to jest zwykła pianka. Te droższe mają już sprężyny. Nasz kosztował chyba 180 pln ( w sumie całe łózko 550), ale jest juz gruby i sprężynowy.
Hmmm, musialabym dac za materac prawie tyle co za lozko, a poza tym gdzies czytalam, ze dzieci do jakiegos wieku ( nie pamietam jakiego) nie powinny spac na sprezynach, bo sa za lekkie i materazc sie nie poddaje, a to zle dziala na kregoslup. Powinny miec materace z poddajacego sie materialu. Tzn, np pianka, gryka, kokos i takie tam.
Dlatego my nawet nie myslelismy o sprezynach, tylko wlasnie o gryczano-kokosowym takim jak mial do lozeczka.
No ale popytam jeszcze zanim kupimy.

my śpimy na piankowym, Fil też. poprzednio mieliśmy ze sprężynami i ten piankowy jest duuużó lepszy! twardość w sam raz, czyli gdzie trzeba to się ugina, gdzie nie trzeba to nie. nasz ma grubość 15cm, Fila chyba 7 czy 8.

No wlasnie ten z Ikei za 65zl ma 7cm, a za 95zl 9cm. Wydaje mi sie, ze jak juz to wezmiemy ten cienszy, albo poszukamy gryczano-kokosowego czy jakiegos takiego. :tak:

Kiedys nie chcialam piankowego, ale ostatnio kumpela mi pokazala od swojego synka lozko i w sumie jest ok.

Ostatnia edycja:
aph sprawdz tylko wymiary łózka i czy ew. bedziesz mogła dokupic gdzies indziej materac bo oni maja inne wymiary. Pamietam jak chciałam kupic łózeczko w ikei, ale materac kupic gdzies indziej to okazało sie ze byłby za duzy bo wymiary inne niz w naszych łózeczkach

ja tez kiedys czytalam ze nie nadaja sie sprezyny tylko ze my jeszcze materacowego problemu nie mamy niestety wiec sie nie wglebiam:-p
aph za 2 cm 30zł:confused2::nerd:
a sprawdzalas na allegro?

Aaga dokupie bez problemu bo materac ma rozmiar 160x70 i sa takie dostepne

Martucha sprawdzalam i jak mam dac 95zl za piankowy ( bo tyle kosztuje ten grubszy), to na allegro za tyle kupie gryczano-kokosowy. Dlatego chce zobaczyc na zywa ta pianke 7cm i jak bedzie ok to ja bierzemy, a jak stwierdze, ze jest za cinka to kupimy pewnie na allegro, chyba, ze gdzies w poblizu znajde w sklepie w podobnej cenie.

chyba przelecimy to jakimś drewnochronem. Zawsze można potem zeszlifować i na nowo pomalować. Wydają mi się porządne. :tak:
No i cena rozsądna. U nas w Kętach takie mebelki po 300 są:szok:

reklama
Lorien bardzo fajne ale ja i tak uparcie jestem za mamutami:-D:-p
u nas w przychodni sa i na solarium i baaaardzo mi sie podobaja;-)
tyle ze jeszcze wciaz sie zastanawiam jak sie z miejscem wyrobie, chyba jeszcze cos mniejszego poszukam:wściekła/y::baffled:

Do góry