reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Martuchaa zmierzyłam wysokość rączki i prostopadle od ziemi do samego szczytu jest 107cm, więc sporo :tak:. Specjalnie dla Ciebie zrobiłam Nikusiowi fotki na spacerku, żebyś mogła pooglądać ;-):-D. Ale i tak proponuję przejechać się do sklepu z wózkami i przymierzyć Nikusia, bo Tobie może podobać się coś innego i nie chcę nic narzucać, poza tym lepiej sprawdzić czy wygodnie by ci było wjeżdżać na krawężniki. A ten Mclaren fajowy, tylko cena nie ta :szok:, nawet 500zł to dla mnie by było za dużo jak za parasolkę :no:. Zresztą ja załapałam film na tą rozpinaną budkę i chyba to przeważyło :sorry:.

A Tomka kuzynka kupiła taki 4B SUPER WÓZEK SPACERÓWKA 4baby evo PARASOLKA (383860117) - Aukcje internetowe Allegro kupowała 2 tygodnie po nas za 300zł w sklepie, w starej wersji kolorystycznej i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba, lekko się prowadzi tylne koła większe niż w naszym, bardzo lekko się podnosi na krawężniki i ma zabudowane boki, ponadto szersze siedzenie, ale krótsze oparcie, jest cięższy bo 10,200kg (ja chciałam do 8kg). Nawet jak się rozglądaliśmy za wózkami to ten mnie zainteresował, ale ta firma nie wzbudziła we mnie jakoś zaufania i został odrzucony, ale szczerze mówiąc jakbym miał się zdecydować jeszcze raz to raczej kupiłabym 4 baby :rofl2:

Załączniki

• P1050416.JPG
    P1050416.JPG
    161,6 KB · Wyświetleń: 31
  • P1050417.JPG
    P1050417.JPG
    194,6 KB · Wyświetleń: 29
  • P1050418.JPG
    P1050418.JPG
    183,3 KB · Wyświetleń: 28
  • P1050419.JPG
    P1050419.JPG
    168,7 KB · Wyświetleń: 29
reklama
geperty:-):-D:-D:-D:-D:-D:-D
po pierwsze jestes kochana!!
a po drugie: masz modele nie z tej ziemi!!on tak normalnie reklamuje ten wozek ze powinniscie go zglosic do reklamy!!:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:ale aparat!! mnie przekonal,zmierze tylko raczke w chicco i jestem za!!no i masz racje ze ten daszek swietny!! nawet nie zdazylam tego drugiego zobaczyc 4baby tak mnie Niko zaczarowal:-)

geperty ten drugi tez ciekawy ale juz dojrzalam ze raczka chyba za niska:no: nie myslcie ze mam opsesje ale tak sie nameczylam na chicco ze juz mam dosc:crazy:

geperty ostatnie pytanie:-p
beztytuuij2.jpg

to tez jest coneco(mojej kumpeli) ale czy to jest ten sam co ty masz bo ja jakos nie moge sie polapac:-p?

faktycznie to chyba ten:-) ogolnie ten jej tez jest fajny ale raczki ma na wysokosci identycznej co chicco i to mnie odrazilo:no: przejade sie dzis do wozkowego to popatrze:tak:
ale dzieki za pomoc:tak:

Martucha Mogę ci poradzić byś zwróciła uwagę na kilka rzeczy w wózkach:

1. Czy oparcie się obniża do spania (tak by synuś mógł się w nim drzemnąć bez problemu)
  2. Wysokość rączek - bo to dla ciebie ważne
  3. wielkość kółek - jak kółka są małe to się gorzej jeździ po wertepach (przynajmniej w moim mieście trzeba mieć porządne kółka bo nie przejedziesz po dziurawych chodnikach :baffled::crazy:)
  4. Czy jest folia przeciwdeszczowa
  5. dostępność do kosza pod siedzeniem
  6. Czy jest podnóżek
  7. Wielkośc budki - chodzi mi o to czy jak położysz Nikusia to z tyłu nadal będzie miał osłonę przed wiatrem i deszczem. Wiem, że niektóre wózki mają to kiepsko rozwiązane i mimo wszystko wiatr może nieźle tam hulać. A podejrzewam, że zimą też Nikuś będzie jeździł w wózku.
  8. Czy łatwo się go sklada i rozklada
  9. Ile miejsca ma dziecko na siedzeniu (ważne zimą jak jest grubo ubrany) i jak wysokie jest oparcie (czy jak Nikuś trochę podrośnie to główka nadal będzie miała oparcie).
  10. Czy bez problemów podjedziesz pod krawężnik.
  11. No i oczywiście waga wózka.
My byliśmy w Poznaniu w markecie Pati&Maks. Tam mają różne różniste wózki, naprawdę dużo tego jest. Naoglądaliśmy się, poprzymierzaliśmy Witka do każdego i wybraliśmy CONECO Solar
Wózek dziecięcy Solar, wózki dziecięce Coneco, foteliki samochodowe Coneco, nosidełka
My jesteśmy z niego zadowoleni. Wiem, że któraś ze ślązaczek ma też taki, ale nie pamiętam czy to Karlam czy Abejka :zawstydzona/y: Cena była taka sama jak na allegro 595 zł. Jedynie waga jak dla mnie jest trochę duża bo 10 kg, ale lżejsze wózki nie odpowiadały mi pod innym względem.
Ten Maclaren który pokazałaś podoba mi się. Ale cena na aukcji jest straszna :baffled:

Monia dzieki za wskazowki!! co prawda na wiekszosc rzeczy zwracalam uwage ale nie pomyslalam o tej wysokosci oparcia:szok::szok: a przeciez Nikus i tak jest dosc dlugi a w chicco juz mial na styk...wczoraj nie zdazylam do sklepu dzieciecego:no:
ten Maclaren wlasnie kola ma male ale czytalam opinie i ponoc bardzo dobrze sie podbija:confused:
ten twoj wozio pamietam jak kupowalas, podobal mi sie juz wtedy teraz tylko musze wszystko skonsultowac ze sponsorem i mozemy dzialac:-)
jeszcze raz dzieki za pomoc!

Martuchaa
A Tomka kuzynka kupiła taki 4B SUPER WÓZEK SPACERÓWKA 4baby evo PARASOLKA (383860117) - Aukcje internetowe Allegro kupowała 2 tygodnie po nas za 300zł w sklepie, w starej wersji kolorystycznej i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba, lekko się prowadzi tylne koła większe niż w naszym, bardzo lekko się podnosi na krawężniki i ma zabudowane boki, ponadto szersze siedzenie, ale krótsze oparcie, jest cięższy bo 10,200kg (ja chciałam do 8kg). Nawet jak się rozglądaliśmy za wózkami to ten mnie zainteresował, ale ta firma nie wzbudziła we mnie jakoś zaufania i został odrzucony, ale szczerze mówiąc jakbym miał się zdecydować jeszcze raz to raczej kupiłabym 4 baby :rofl2:

my ja mamy i jestem zadowolona
Ale ma jedna wade, jak powiesisz cos ciezszego na raczce to robi sie niestabilna. Dopoki dziecko siedzi jest ok, ale Robert mi np sam wysiada z wozka i raz sie zdarzylo, ze malo sie nie przewrocila. :no: No ale moj tata mi wytlumczyl, ze to jst zaleta,bo wozek sie dzieki temu lepiej prowadzi, bo niby caly ciezar jest po stronie raczek. Trzeba poprostu zakupy pakowac do kosza pod wozek.

Ta laska ma teleskopowe raczki. Ja mam 178cm a Piotrek 188 i na najwyzszym poziomie jest ok.

A i nie rozklada sie calkiem na plasko :no: jest tak jeden poziom wyzej, ale przy naszych dzieciach wydaje mi sie, ze to juz nie jest problemem.

Jakbys miala jakies pytania to pisz.

reklama
Aniu, masz rację że nie musi oparcie leżeć na płasko. Nasze maluszki już tego nie potrzebują. Ten nasz wózek tak ma, bo do niego można włożyć ponoć gondolę czy kołyskę dla niemowlaka.

Do góry